08 juli 2015 
2 min. leestijd

Billendoekjes Etos

In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de doekjes van de Etos.

Wanneer is een billendoekje fijn?

Na de billendoekjes van de Action zijn de billendoekjes van de Etos aan de beurt. Iedereen stelt andere eisen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullen de criteria nooit zijn.

Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:

  • Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
  • Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
  • Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
  • De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoon

Billendoekjes van Etos

Ik kom bijna nooit bij de Etos. Bij ons in het dorp hebben we wel een Etos, maar ik haal mijn drogisterij artikelen nooit daar. Ik kom ook bijna nooit in dat winkelcentrum. Ik kreeg deze billendoekjes dan ook van mijn schoonzusje. Ze had ze gekregen en haar mannen kunnen niet tegen alle doekjes. Dus heb ik ze met liefde meegenomen en kunnen ze mee in de test.Billendoekjes Etos

Hoe komen de billendoekjes van de Etos dan uit mijn test?

Voldoen ze de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?

De prijs

Ik weet het niet precies. Maar laatst zag ik ze in de folder van Etos staan voor 12 pakjes normaal € 22,68. 1 pakje kost dan ongeveer € 1,89.
in 1 verpakking zitten 72 doekjes.

De verpakking

De verpakking is prima. De doekjes komen er makkelijk uit. Ik heb niet hoeven zoeken naar de billendoekjes die je niet makkelijk kon pakken.
Het afsluitfolie was ook makkelijk te verwijderen met 1 hand. Een nieuwe verpakking openmaken is dus geen probleem als je je kind niet los kunt laten.

Stevigheid

De billendoekjes van de Etos zijn lekker dik. Ze blijven ook goed in vorm als je ze uit de verpakking haalt.

Natte doekjes

Op dit punt scoren de billendoekjes van de Etos iets minder goed. Ik vind de billendoekjes aan de droge kant. Vooral bij tandenpoep vond ik ze daardoor niet prettig schoonmaken. Iets vochtiger, zeker als de doekjes bijna op zijn had van mij wel gemogen.

De geur

De billendoekjes van de Etos ruiken fijn. Ik weet niet waar ze precies naar ruiken, maar het is een luchtje dat ik met babydoekjes associeer.

Conclusie:

De billendoekjes van de Etos zijn wat aan de droge kant. Verder zijn het fijne lekker ruikende dikke billendoekjes die goed uit de verpakking komen.
Zeker als ze in de aanbieding zijn, vind ik de doekjes een goede keuze.

Koop jij ook wel eens billendoekjes van de Etos?

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 21 Jul 2015

Ik koop ze niet, maar heb ze -net als jij- weleens gekregen. Ik vind ze juist erg fijn en helemaal niet droog. Grappig hoe iedereen dat anders ervaart.

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag
Door

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag

op 28 Aug 2015

[…] kijkje in het peuterhoofd van T, we testten de billendoekjes Sensitive van Zwitsal en die van de Etos, speelden 5 verschillende spelletjes met blokken en stonden uitgebreid stil bij de bevalling en […]

Reactie plaatsen