06 juni 2015 
2 min. leestijd

Bellenblazen

Afgelopen periode was het vaak wisselend weer. Dan speelden we weer veel buiten en zo ook weer veel binnen. Hopelijk breekt dan nu toch een lange periode aan met mooi weer en zitten we lekker lange dagen buiten.

A heeft inmiddels een groot springtouw gekregen en kan als de vriendinnen thuis zijn oefenen met springen.
T zal ook vast mee willen doen, maar kan echt nog niet springen. In de loop van dit jaar gaat dat wel komen en je ziet de voorbereidingen al. Maar het echte werk zit er nog niet in.

Wel is hij dol op bellenblazen, een activiteit die voor bijna alle leeftijden wel geschikt is. Dus het bellenblaassop gaat er in grote hoeveelheden doorheen hier in huis.

Bellen blazen een activiteit voor kinderen van 0-99. Zo zou het gerust op de verpakking kunnen staan.

Bellenblazen voor baby’s

Voor baby’s is bellenblazen ook al een leuk vermaak. Samen kijken naar de bellen met prachtige kleuren die wegzweven. Buiten in de tuin, of binnen, gegarandeerd succes.
De oudere baby die zal vast gaan proberen of je die mooie bellen kan pakken.

Bellenblazen met een dreumes

Kruipende of lopende dreumesen vinden bellenblazen ook heel leuk. Heerlijk proberen om de bellen te pakken. Met de handen of voeten de bellen stuk proberen te maken. Ze krijgen er geen genoeg van.

Peuters blazen zelf

Natuurlijk vinden peuters en ook nog helemaal geweldig om zoveel mogelijk bellen te vangen. Maar een peuter kan ook al zelf bellen maken.
Als blazen nog wat moeilijk is heb je ook vormpjes waar je mee kan zwaaien, die geven makkelijker bellen dan de traditionele bellenblaas.
En oefening baart kunst. Na veel oefenen en vooral vaak omgevallen potjes bijvullen kan je peuter ineens bellen blazen. Het kan handig zijn om de bellenblaas in een mok of stevige beker te zetten, dat maakt de kans op ongelukken kleiner.Bellen blazen

Van 4 tot 99

Ook voor de kleuters en iedereen die nog wil, blijft bellenblazen een fantastische activiteit. Nu kun je jezelf of je kind ook uitdagen om hele grote bellen te gaan blazen, of juist een bel op te vangen met het blaasstuk van de bellenblaas en er een dubbele bel van te blazen. Of wie blaast de meeste bellen in een keer. En het mooie is, het blijft leuk om te doen. Zelfs pubers en jongvolwassenen zie ik enthousiast reageren als er een kind met een bellenblaas aankomt. Maar dat is niet zo gek, die mooie gekleurde zeepbellen, blijven iets magisch hebben.

Sop maken

Ik koop de bellenblaas vaak groot in bij bijvoorbeeld de action. Genoeg potjes om een weeshuis te vermaken met een bellenblaas. Valt er 1 om, dan hebben we nog genoeg potjes over. Maar op een gegeven moment zijn de potjes op, en ook de grote navulfles van de Hema of Action is leeg. Natuurlijk net als de je geen tijd hebt om nieuwe te halen.
Vroeger kregen we dan gewoon een beetje afwasmiddel met water in het potje. Maar die bellen waren lang zo mooi niet, en knalden veel sneller uitelkaar dan het originele sop.bellenblazen

Daarom zocht ik naar een manier om zelf “goed” sop te maken. Op Gratis tips vond ik 3 makkelijke recepten voor sop. 2 van deze moet je voorbereiden, want ze moeten een dag rusten. Maar 1 is er ook direct klaar voor gebruik. Wel zo handig dus.

Zijn jullie ook nog steeds dol op bellenblazen?

Spelen met water | MMopvrijdag
Door

Spelen met water | MMopvrijdag

op 10 Aug 2015

[…] Bellenblazen is ook altijd een succes Als je het hebt over spelen met water. Ook Linda schreef een mooie blog hierover in het kader van de #mamachallenge2015. Ik denk dat ik het zeker nog eens zo wil proberen met de kinderen. […]

Reactie plaatsen