20 april 2015 
2 min. leestijd

Mama Linda doet boodschappen

In mijn laatste overzicht over de boodschappen van maart deed ik een oproep. Wie wil er ook een weekje de boodschappen bijhouden en dit met mij en mijn lezers delen? Ik ben heel blij om te kunnen zeggen dat een aantal mama’s een week  hebben bijgehouden hoeveel de boodschappen hebben gekost. Natuurlijk vroeg ik ook wat ze aten, immers dat bepaald ook hoeveel je kwijt bent aan boodschappen. Vandaag deel 1. We kijken mee naar de boodschappen van Linda en wat zij gegeten heeft die week

Even voorstellen

Linda (29) is getrouwd en mama van 2 kinderen. Een dochter van bijna 3 en een zoon van 15 maanden. Linda ken je waarschijnlijk al. Zij is eigenaar van het blog Mamaliefde. Deze week mogen we meekijken naar haar boodschappen.

Hoe en waar doe jij de boodschappen?

In principe doe ik een keer per maand de boodschappen. Dan gaat het voornamelijk om het grote houdbare spul, dierenvoeding, schoonmaakartikelen etc. In het verleden deed ik dit altijd met de auto, dan ben je een avondje bezig. Tegenwoordig maak ik het mezelf makkelijk en laat ik het bezorgen door de bezorgservice van Albert Heijn. Vervolgens doe ik ‘verse’ boodschappen zoals brood, zuivel, groenten etc. vaak bij de Lidl. Daar wonen we min of meer naast. Luiers en verzorgingsartikelen haal ik vaak bij de kruidvat.

Hoeveel was je deze week kwijt aan boodschappen?

Aan de boodschappen die ik de afgelopen week heb gedaan was ik met drie keer boodschappen doen 28 euro kwijt. Iets meer dan normaal. Onder andere doordat we een paar ‘speciale’ dagjes hadden in verband met Pasen / uitstapjes. Voor de maandelijkse boodschappen waren we 107 euro kwijt.

Wat heb je naast het eten nog meer gekocht deze week?

Naast eten heb ik een grootverpakking billendoekjes gekocht, shampoo voor manlief, eten voor de kat en een fles wasverzachter.Mama Linda doet boodschappen

Wat aten jullie deze week?

Het menu van deze week was;

 • Maandag: Bij oma, in verband met Eerste Paasdag. Dit was een uitgebreid vier gangen menu met allemaal tapas, soep, varkenshaasjes met diverse soorten aardappel en groenten en een chocolade paaseipudding als toetje.
 • Dinsdag: Aardappelsoesjes, slavinken, appelmoes en wortels.
 • Woensdag: Italiaanse lasagne
 • Donderdag: Rijst met sajoer boontjes, paprika en kip
 • Vrijdag: Eenvoudige pasta
 • Zaterdag: BBQ (ook bij oma)
 • Zondag: Risotto met spinazie, tomaat en spekjes
 • Hoe ontbijten en lunchen jullie?

  Mijn eigen ontbijtgewoonten zijn erg slecht. Vaak wordt het meer een brunch, of blijft het bij een schaaltje yoghurt. De kinderen krijgen brood met kaas, smeerkaas, gerookte worst etc aangeboden. En als ze dat ophebben mogen ze kiezen voor pasta, pindakaas, hagelslag, jam of wat we hebben liggen.
  Voor de lunch vind ik het ook wel leuk om pannenkoeken of tosti’s te bakken.

  Heb je nog een goede tip voor de lezers?

  Voor mij werkt het heel goed om een keer per maand boodschappen te doen. Je koopt dan vaak toch minder ‘extra’s’ omdat je niet in de verleiding wordt gebracht. Als je vanuit huis boodschappen doet kan je ook gelijk even controleren wat je nog wel / niet op voorraad hebt. Is me wel eens voorgekomen dat ik met een nieuw twee liter pak melk aankwam, terwijl er toch nog eentje in de koelkast achteraan verstopt stond.

  Volgende keer kijken we naar de boodschappen van Marjon.

  Linda
  Door

  Linda

  op 20 Apr 2015

  Leuk stukje heb je ervan gemaakt. Benieuwd naar de ervaringen en uitgaven van andere moeders.

  Mama Marijke
  Door

  Mama Marijke

  op 20 Apr 2015

  Ik ook ;)

  marjon
  Door

  marjon

  op 20 Apr 2015

  Wat knap om 1 keer per maand de boodschappen te doen. Dat red ik hier echt niet. Ik probeer 1 keer per week. En af en toe gaan we nog wel een keertje extra voor het een of ander. Leuk om te lezen over andermans boodschappen

  Mama Marijke
  Door

  Mama Marijke

  op 20 Apr 2015

  Ik ook niet hoor. Kom bijna elke dag in de winkel. Al is het maar omdat niet al het brood dat wij eten in de vriezer past. Ooit in mijn droom een groter huis met grote vriezer ;)

  Linda
  Door

  Linda

  op 20 Apr 2015

  Het gaat ook om de grote houdbare boodschappen, ik haal regelmatig wat bij. Vooral groenten, fruit, brood en zuivel. Of als je toch iets wilt eten wat je niet had gepland.

  koperdeleur
  Door

  koperdeleur

  op 20 Apr 2015

  Vraagje aan Linda. Als je een keer de maand de houdbare spullen koopt plan je dan ook een maand vooruit met wat je wil gaan eten?

  Linda
  Door

  Linda

  op 20 Apr 2015

  Nee, we zijn hier in huis niet echt van de menu's. Kijk per dag hoeveel zin / tijd ik heb, en baseer daarop wat we eten Daarom probeer ik altijd zoveel mogelijk verschil in huis te hebben, zodat je alle kant op kan. Aan het einde van de maand kijk ik naar wat er nog ligt en wordt ik creatief.

  Mama Marjon doet boodschappen | MMopvrijdag
  Door

  Mama Marjon doet boodschappen | MMopvrijdag

  op 27 Apr 2015

  […] bedrag dat je kwijt bent aan boodschappen. Vorige week lazen jullie hoe Linda voor haar gezin de boodschappen doet. Ook Marjon heeft een weekje bijgehouden hoeveel zij en haar gezin kwijt zijn aan […]

  Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag
  Door

  Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag

  op 04 May 2015

  […] uitgegeven. Achter de schermen dan, want jullie konden ondertussen meelezen met de boodschappen van Linda en Marjon. En ook deze maand volgt er nog een nieuwe mama met boodschappen. Wil jij ook meedoen? […]

  Mama Hanneke doet boodschappen | MMopvrijdag
  Door

  Mama Hanneke doet boodschappen | MMopvrijdag

  op 11 May 2015

  […] Lees je mee hoeveel er deze week is uitgegeven aan boodschappen? En wil je alsnog het verhaal van Linda of Marjon lezen? Dat kan natuurlijk […]

  Budget Week Challenge - Mamaliefde
  Door

  Budget Week Challenge - Mamaliefde

  op 31 Aug 2015

  […] op het avondeten. Dit keer geld het voor alle boodschappen. Net zoals ik een tijdje geleden al voor Marijke heb […]

  Reactie plaatsen