09 maart 2015 
2 min. leestijd

Boodschappen maart week 1

En dan is het al weer maart. De eerste week boodschappen zijn al weer bijna allemaal op gegeten. Nadat ik de uitdaging in februari niet heb gehaald, ben ik wel wat voorzichtiger met de voorspellingen voor maart. Als er weer rondom de €300,- uitkomen ben ik best tevreden.

Vanaf deze maand geef ik niet alleen aan, hoeveel we hebben uitgegeven aan boodschappen, maar laat ik jullie ook zien wat we deze weken eten. Ik probeer altijd zoveel mogelijk te koken zonder pakjes en zakjes. Maar een aantal pakjes en zakjes is wel favoriet hier in huis, dus helemaal zonder doen we het niet. Veel verse groenten en elke dag fruit.

Wat gaven we deze week uit aan boodschappen?

€  6,67
€ 16,98
€  0,37
€ 10,55
€ 12,75
€  1,00
€  1,60
€  5,85
€  8,15
€  3,60
€ 1,18
Totaal: € 68,70

Veel kleine bonnetjes. Dat betekent dat ik een goed boodschappenlijstje had gemaakt, en alleen voor wat vers brood, melk en andere zaken die toch opeens op waren naar de winkel hoefde. Ook heb ik wat extra vlees uit de aanbieding ingeslagen deze week. Dat ligt nu lekker in de vriezer en eten we volgende week waarschijnlijk op.Terugblik_9 boodschappen

Wat aten we deze week

Wat aten we dan deze week voor €68,-?

 • Zaterdag tennist manlief altijd, dat betekent dat hij later thuis is dan etenstijd. Een makkelijke maaltijd dus.
  De kinderen en ik aten brood met roerei. Door het ei wat ham en tomaat. Daarna nog trek, dan pakken we er gewoon een boterham bij.
 • Zondag aten we krieltjes, met sla en een stukje vlees. Kipschnitzels. De sla maak ik zelf, met deze keer een krop botersla, tomaat, komkommer. Eigenlijk was het plan om daar ook nog een ei door te doen, maar dat was ik vergeten.
 • Maandag aten we nog een keer Winterstew. Het is nog winter, dus dat kan makkelijk. Het vlees lag nog in de vriezer. Ik had extra groenten hiervoor gekocht. De helft van de stoofpot is daarom in de vriezer verdwenen en eten we volgende week nog een keer, of de week erop.
 • Dinsdag was het Hollandse pot. Verse andijvie, met aardappels en mini gehaktballetjes. Wel even wat werk, maar met minigehaktballetjes hebben de kinderen het idee dat ze heel veel vlees op hun bord krijgen en ze zijn ook lekker snel gaar.
 • Woensdag is pasta dag. Makkelijk, want A heeft van 4 tot 5 tennisles, dus dan staat er snel eten op tafel. Deze keer maakte ik macaronischotel. Een recept van vroeger thuis bij mijn ouders. Macaroni, champignons, uit, knoflook, spek en hamblokjes en dan met jonge kaas. Kun je makkelijk van te voren klaar zetten en dan alleen nog even in de oven schuiven. We hadden dit heel lang niet gegeten, en de kinderen vonden het ook heel lekker. Binnenkort vast nog een keer.
 • Donderdag was deze week hutspot dag. Sinds ik mijn hutspot recept heb aangepast aan hutspot met kaas is het een van onze favoriete winterstamppotten geworden. Lekker met een rookworst erbij.
 • Vrijdag is patatdag. A is ook een enorme fan van hamburgers, dus vaak eten we op vrijdag lekker patat met broodjes hamburger. Dit is dan wel echt de meest ongezonde dag van de week, maar dat mag best toch?
 • mamamarjon1911
  Door

  mamamarjon1911

  op 09 Mar 2015

  Wat leuk dat je deze maand laat zien wat jullie eten. Ik merk juist dat ik meer geld uitgeef als ik meerdere keren per week boodschappen doe.

  Mama Marijke
  Door

  Mama Marijke

  op 09 Mar 2015

  Ik ook meestal, maar ging dat deze week niet doen! En dat is goed gelukt!

  justthelittlething
  Door

  justthelittlething

  op 09 Mar 2015

  Leuk om zo'n lijstje te zien. Handig ook voor inspiratie voor ons eigen weekmenu. Vind je het goed als ik ook weekmenu ga delen op mijn blog? Ons eigen menu dan wel haha.

  Mama Marijke
  Door

  Mama Marijke

  op 09 Mar 2015

  Ja natuurlijk mag dat! Ben ook benieuwd naar andere menu's voor eigen inspiratie! Is leuk om te horen dat ik je geïnspireerd heb voor een nieuw blogidee

  Laura - Dagelijkse hap
  Door

  Laura - Dagelijkse hap

  op 09 Mar 2015

  Ik haal ook altijd vlees dat in de bonus is om het daarna in te vriezen! Scheelt stiekem toch veel geld en je hebt altijd eten in huis :)

  Mama Marijke
  Door

  Mama Marijke

  op 09 Mar 2015

  Ja als je maar niet vergeet het weet uit de vriezer te halen! Helaas overkomt me dat ook nog wel eens

  Boodschappen maart | MMopvrijdag
  Door

  Boodschappen maart | MMopvrijdag

  op 02 Apr 2015

  […] ik met jullie al wat we per week kwijt waren en wat we erbij gegeten hadden. Gemist? Klik voor week 1, week 2, week 3 en week […]

  Reactie plaatsen