02 april 2015 
2 min. leestijd

Boodschappen maart

Na de teleurstelling van februari had ik mezelf geen doel gesteld voor maart. Gewoon maar weer kijken hoe ver we komen.
De afgelopen 4 weken deelde ik met jullie al wat we per week kwijt waren en wat we erbij gegeten hadden. Gemist? Klik voor week 1, week 2, week 3 en week 4.

Na deze vier weken was maart echter nog niet voorbij. Nog 4 dagen te gaan. En 4 dagen is een halve week. Die kan ik niet zomaar bij april tellen.

Het laatste deel van maart

Wij doen altijd 2x in de week boodschappen en halen de rest van de week alleen nog wat we vergeten zijn, of wat echt op is. Op zaterdag halen we eten voor het weekend, melk, thee, koffie, schoonmaakmiddelen, toiletartikelen, koekjes, pakjes voor school, ontbijt voor de hele week, boter, toetje enzovoort. Op maandag haal ik dan eten voor maandag tot en met donderdag, want dan moet ik lopend en/of op de fiets. Eten voor vrijdag, beslissen we meestal op vrijdag.
Brood, nog wat vleeswaren, of andere verse dingen haal ik dan nog extra door de week heen.
Voor de maand maart neem ik daarom de weekendboodschappen nog wel mee. En de boodschappen die ik op maandag doe, die horen dan bij april. Zo hoop ik een beetje eerlijk gedeeld te hebben.Boodschappen_maart

De laatste boodschappen van maart:
€ 26,36
€ 13,12
Totaal: 39,48

Wat aten we de laatste dagen van maart?

  • Zaterdag, aten we wentelteefjes. De kinderen hadden dit nog nooit gegeten. Vroeger thuis aten we dit vaker op zaterdagavond bijvoorbeeld. Lekker met kaneelsuiker.
  • Zondag aten we een rijsttafel. Gemaakt door mijn zwager, ter ere van zijn verjaardag. En complimenten voor de kok! Het was heerlijk

Wat gaven we nu uit in maart?

Week 1: € 68,70
Week 2: € 72,65
Week 3: € 68,33
Week 4: € 130,89
Weekend: € 39,48

Totaal: € 380,05

En is dat nu veel € 380,05? In eerste instantie denk ik dan Ja, wat een dure maand! Bijna, nou oké iets overdreven, € 100,- meer dan in februari. Toch even goed terugdenken. De eerste drie weken waren zeker niet duur. De vierde week was wel redelijk duur. In het weekoverzicht kon je al lezen dat we scheermesjes kochten, belachelijk duur! En ons zelf hadden verwend met afhaalpizza. Haal je dit eraf, dan ben je al bijna €50,- minder kwijt. Ook is maart dus een lange maand. Daarom nog bijna €40,- extra erbij geteld. Dat betekent dat je er al weer ruim €80,- van af kan halen en dan zitten we wederom rond de € 300,-.

Conclusie is dus dat we het ook deze maand weer goed hebben gedaan! Want ja, ik vind dat je jezelf af en toe ook best even mag verwennen. En alles in het juiste perspectief moet blijven zien.

Andere gezinnen, andere boodschappen

Ik houd nu vanaf september bij hoeveel wij kwijt zijn aan boodschappen. En dat blijf ik ook doen. Maar ik ben ook nieuwsgierig hoe andere moeders, in andere gezinnen dit doen.
Daarom heb ik een aantal moeders bereid gevonden om een week bij te houden wat ze kwijt zijn aan boodschappen en dit met ons te delen. Binnenkort volgt er dus regelmatig een boodschappen blog van een andere mama. Vind jij het ook leuk om een week je boodschappenbonnetjes te bewaren en te delen met de wereld? Stuur mij dan een berichtje.

Tamara
Door

Tamara

op 02 Apr 2015

Wat knap zeg! Is dit dan ook het bedrag met luiers en alles erbij? Dan vind ik het nog best meevallen! Wij doen ook wel eens een poging om het bij te houden maar houden het nooit vol. Toch maar eens doen!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 02 Apr 2015

Deze maand toevallig geen luiers Tamara. Die waren er nog genoeg uit een aanbieding. Maar meestal inclusief. Ik heb nog ruimte voor mama's om mee te doen, misschien is dat een goede stok achter de deur om het een weekje te proberen. Zal ik je mailen?

mamamarjon1911
Door

mamamarjon1911

op 02 Apr 2015

Prima bedrag toch. Ik denk in een gezin met 2 kinderen dit wel gemiddeld is. Ook benieuwd naar de andere gezinnen die dit gaan bijhouden. En dan eens vergelijken met ons eigen gezin.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 02 Apr 2015

Ja zeker een prima bedrag! Ik ben ook heel benieuwd naar de andere gezinnen. Vind jij het niet ook leuk om mee te doen?

Mama Marjon doet boodschappen | MMopvrijdag
Door

Mama Marjon doet boodschappen | MMopvrijdag

op 27 Apr 2015

[…] mijn laatste overzicht over de boodschappen van maart deed ik een oproep. Wie wil er ook een weekje de boodschappen bijhouden en dit met mij en mijn […]

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag
Door

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag

op 04 May 2015

[…] naar de boodschappen van april. Een lange maand, van ruim 4,5 week. In de boodschappen van maart vertelde ik al hoe ik de laatste week van maart en de eerste week van april had verdeeld. Helemaal […]

Reactie plaatsen