05 maart 2015 
2 min. leestijd

Boodschappen februari

Eind januari stelde ik mezelf als doel in februari onder de € 300,- te blijven. In januari zat ik er dicht bij, dus dat zou moeten lukken. Hoe is deze maand nu verlopen?

Ik moet zeggen, met deze uitdaging in mijn hoofd is het toch heel anders boodschappen doen dan normaal.
Ik ben inmiddels al gewend aan het opletten en hield alles bij. Hierdoor kreeg ik zeker inzicht.
En aangezien we zo dichtbij de € 300,- uitkwamen in januari lijkt dit niet moeilijk.

Week 1

Het eerste weekend vond ik het al lastig. Ik gaf in boodschappen januari al aan dat er wel veel bijna op was en aangevuld moest gaan worden.
Het eerste weekend daar direct mee gestart: pindakaas, chocoladepasta, keukenrollen, koffie en kaas.
Hierdoor leken de boodschappen al direct heel duur. En daar moest de rest van de week nog bij komen.Boodschappen februari
Totaal week 1: ruim €90,-
Zo dat is al een flinke hap uit het budget.

Week 2

Week 2 dan maar een stuk goedkoper? Ook hier gooit direct het weekend roet in het eten. Wederom goede dingen gekocht hoor. Bussen limonade uit de aanbieding, aardappels, frietsaus, pakjes voor school en hup de rekening loopt al weer aardig op. Bij de keurslager een emmertje erwtensoep, want manlief en A hebben er zo’n trek in. Gelukkig zit er ook vlees bij de boodschappen, waarvan een het grootste deel direct de vriezer in gaat. Dat eten we in de loop van de week pas weer op. Dat scheelt dan weer bij de boodschappen van maandag.
Deze week toch ook weer zo’n €…..

De doelstelling van €300,- hangt toch ineens wat zwaarder boven mijn hoofd. We zijn op de helft en we zitten over de helft van het budget. Waren de kasten echt zo leeg? Heb ik dingen gekocht die we niet echt nodig hebben? Redden we het de komende twee weken? Oké, geen drama voor ons als we het niet redden, maar het zou toch jammer zijn…

Week 3

Week 3 is een betere week. We betalen in totaal maar € 70,78. Toch als je dan vooruit kijkt wat we de komende week nog te besteden hebben, dan wordt het erg spannend. We hebben maar ongeveer € 50,- over om de €300 te halen. Dat lijkt vrijwel onmogelijk, want ik kan me niet herinneren zo weinig te hebben uitgegeven in 1 week.

Week 4

Week 4 is bijna € 70,-. Teveel om onder het de €300,- te blijven dus. Helaas zonder de exacte bedragen op te tellen, durf ik dat nu wel al te roepen. Wel een goede week. Deze week vierden we ook de verjaardag van T. We hebben dit klein gevierd, net zoals anders, maar er moest natuurlijk wel extra koffie, en taartspullen worden ingeslagen. Daardoor komen de boodschappen deze week wel iets duurder uit, maar alsnog de beste en goedkoopste week van de maand.

Het totaal

Week 1: € 92,19
Week 2: € 87,45
Week 3: € 70,78
Week 4: € 69,58
Totaal: €320,-
Helaas de uitdaging niet gehaald. Niet onder de € 300,- gebleven. En ook al hadden we de verjaardag niet gehad, dan hadden we het ook niet gehaald deze keer. Stiekem toch wel teleurgesteld, dat deze maand dus in verhouding ook nog eens duurder was dan alle andere maanden hiervoor. Hoe het komt? Ik denk dat we op de vrijdagen meer gegeten thuis gegeten hebben dan de andere maanden. Dan haalden we nog wel eens wat, en nu hebben we dat eigenlijk niet gedaan. Daardoor zit er wel voor 4 dagen meer eten bij. Betreffende uitgaven zijn we dan misschien wel minder gaan uitgeven, maar aangezien ik dat niet allemaal bijhoudt, is het voor nu lastig vergelijken.

Op naar maart. Eens kijken hoeveel we dan uitgeven aan boodschappen, en wat we dan op het menu hebben staan.

Vonden jullie februari ook een dure maand? Of viel het juist erg mee?

Nicky
Door

Nicky

op 05 Mar 2015

Februari was hier ook best een dure maand. Ik kwam ook niet toe met 300 euro.(Boodschappen voor vijf volwassen mensen, en echt kijken naar de centen doen we niet!) Ik ga even je verslag van januari lezen.. :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Mar 2015

5 volwassenen daar zou ik ook meer voor nodig hebben dan € 300 denk ik!

Manon
Door

Manon

op 05 Mar 2015

Wat leuk om jezeld zo uit te dagen. Jammer dat je het niet gehaald hebt, maar je staat er wel goed bij stil. Wij halen met z'n tweeën de 320 euro per maand niet eens, zitten er altijd overheen. Echt irritant want we willen het eigenlijk ook graag met 300 euro per maand doen.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Mar 2015

Dank je wel Manon! En ik kan je zeggen, het enige dat echt helpt, is jezelf uitdagen en kritisch kijken wat je echt nodig hebt. Wij hoeven nu ook zelden iets weg te gooien! Toch best trots dus!

kim
Door

kim

op 05 Mar 2015

Toch knap dat je het met zo'n bescheiden bedrag kan doen. Ik kom niet onder de 500 euro per maand met mijn gezin van drie.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Mar 2015

Dank je wel Kim! Ik vind het zelf ook wel knap. Veel lager gaat niet lukken. Dan moeten we echt dingen gaan missen. En het scheelt nog steeds erg veel dat wij bijvoorbeeld geen frisdrank drinken.

mamamarjon1911
Door

mamamarjon1911

op 05 Mar 2015

Wij hadden in februari een jarige dochter dus toch wat extra dingen gekocht qua boodschappen. Maar ik stel mezelf ook altijd een doel qua boodschappen geld. Soms hoor je dat mensen het met 50euro per maand redden, wij helaas als gezin met 2 volwassen en 2 kinderen niet. Jullie hebben het netjes gedaan hoor :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Mar 2015

Dank je wel Marjon!

Daphne
Door

Daphne

op 05 Mar 2015

Wel interessant. Wij proberen het ook, maar het is toch altijd spannend. Proberen ook voor 2 a 3 weken boodschappen te doen en te eten van wat we hebben. Dat scheelt ons heel veel geld, je laat je minder verleiden, zoals de erwtensoep ;-). Daarbij blijft het moeilijk, maar ik tel luiers, maar even niet mee? Ik lees trouwens niet echt iets over groente en fruit? Wij eten, namelijk zelf niet echt zoet beleg, snoep, chips etc. koken veel puur en zijn hierdoor weinig merkgevoelig. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar, want waar je boodschappen doet dat scheelt heel veel.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Mar 2015

Wauw wat een leuke reactie, zo uitgebreid! Groente en fruit zitten er wel bij. Zoet beleg eten we wel, maar altijd naast een boterham met vlees of kaas. Snoep en chips ook wel. Vanaf volgende maand deel ik ook wekelijks mee info over ons menu. Dus blijf gezellig mee lezen!

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 05 Mar 2015

Volgens het Nibud zou je voor jouw gezinssamenstelling €524.72 kwijt zijn voor 28 dagen. Denk dat jij jezelf dus een groot schouderklopje mag geven dat je het met €320.- heb gered!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Mar 2015

Haha ja ik weet het. Ben ook best tevreden, maar leg de lat altijd graag hoog voor mezelf ;) wil toch weten of het kan

sreglov
Door

sreglov

op 06 Mar 2015

Wij houden het niet op de cent nauwkeurig bij, maar ik denk dat we die 300 wel halen. Gezin bestaat uit 2 volwassen + 2 kinderen en 1x per 2 weken een weekend nog eens 2 kinderen. Voor de grote boodschappen ben ik meestal 40 - 50 euro kwijt. Dan kopen we nog wel eens los wat bij, dat zal eens 20 - 25 euro zijn. Wat doen wij? We kopen nagenoeg geen A merken. Doorgaans is het dikke onzin, kwaliteit van huismerken is meestal even goed. En ik proef het verschil niet tussen echt Coca Cola of die van 50 cent bij de C1000. We bezuinigen niet op lekkers, maar gaan ons ook niet te buiten. Verder koken we vaak voor 2 dagen. Dingen als nasi, pasta's, stamppotten kun je makkelijk in iets grotere hoeveelheden maken. Weggooien doen we als het bedorven is of om een andere reden niet eetbaar. Plus, hierdoor kun je iets diervriendelijker zijn, omdat je wat minder vlees nodig hebt (300-350 gr gehakt of kip over 2 dagen is prima).

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 06 Mar 2015

Heel herkenbaar, wij kopen ook bijna geen A merken. Maar als we dan een keer cola drinken, dan toch wel. Ik vind er toch wel verschil in zitten. Maar voor die ene keer per jaar dat wij fris drinken..... Heb toch altijd liever thee!

roykoper
Door

roykoper

op 06 Mar 2015

Net ook maar even gekeken. € 533,87 in februari. En €551,82 in januari. (maar ook op 31 januari boodschappen gedaan, dus onder welke maand valt dat?)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 06 Mar 2015

Ai dat is een twijfelgeval he. Heb je het 31 januari op gegeten of pas in februari? Daar zou ik naar kijken

Boodschappen maart week 1 | MMopvrijdag
Door

Boodschappen maart week 1 | MMopvrijdag

op 09 Mar 2015

[…] maart. De eerste week boodschappen zijn al weer bijna allemaal op gegeten. Nadat ik de uitdaging in februari niet heb gehaald, ben ik wel wat voorzichtiger met de voorspellingen voor maart. Als er weer rondom […]

Boodschappen maart | MMopvrijdag
Door

Boodschappen maart | MMopvrijdag

op 02 Apr 2015

[…] de teleurstelling van februari had ik mezelf geen doel gesteld voor maart. Gewoon maar weer kijken hoe ver we komen. De afgelopen […]

Deze 9 tips helpen echt besparen | MMopvrijdag
Door

Deze 9 tips helpen echt besparen | MMopvrijdag

op 18 May 2015

[…] Uitdagingen aangaan is uitdagingen halen hè! Hoewel, het moet wel realistisch blijven… Lees hier […]

Reactie plaatsen