31 augustus 2015 
1 min. leestijd

Boodschappen augustus. Hoeveel gaven wij uit?

De maand augustus is nog niet helemaal voorbij, maar de boodschappen zijn alweer binnen. Dus ben ik weer benieuwd wat we hebben uitgegeven. Deze maand hebben we lekker veel buiten de deur gegeten als in, bij familie. Ook was A een aantal dagen op vakantie en uit logeren. Aten we de vriezer leeg wegens verbouwing. Dus dit zou wel eens een goede maand moeten kunnen zijn voor de portemonnee. Laten we maar eens kijken.

Wat gaven we nu uit in augustus?

Week 1: € 41,18
Week 2: € 32,13
Week 3: € 55,63
Week 4: € 75,62
Totaal: € 204,56

En dan dachten we dat juli al een goedkope maand was? Nou zo’n maand als deze augustus is pas echt goed voor de portemonnee. Familie en vrienden: Here we come! Wij besparen echt op de boodschappen zo.

Uit eten

In juli vertelde ik al dat we de vriezer aan het leegmaken waren. Dit omdat de vriezer en ook de rest van onze keuken er nu niet meer staat. We hebben een andere. Zowel vriezer als keuken. Met heel veel dank aan mijn zwager en schoonzus. Niet alleen voor de verbouwing, maar ook voor het mogen mee-eten. Een hele dikke week aten we gezellig met hen mee. Een dagje bij mijn ouders en zuslief was jarig, dus daar werden we op heerlijk hamburgers getrakteerd. Heerlijk gegeten, en een mooie keuken rijker.

Ook was A in de vakantie nog een kleine week op kamp en wilde ze nog een keer logeren. Aangezien zij voor veel dingen al net zo’n grote eter is als wij, scheelt het enorm in de boodschappen.

Terug naar normaal

De derde en vierde week van augustus waren weer normale weken. De school begon weer, en de keuken was klaar. De kosten voor de boodschappen liepen dus ook weer op. Met name in de laatste week liepen de kosten weer op. Luiers, deo, ontbijtspullen, maar ook het weer vullen van de vriezer zorgden voor wat meer uitgaven. In de keuken is het nog wel even zoeken naar waar alles nu ligt, maar langzaam vinden we hier ook onze draai weer.
En hoeveel gaven jullie afgelopen maand uit aan de boodschappen?Boodschappen_augustus

Benella
Door

Benella

op 31 Aug 2015

Zo dat is echt niet veel zeg! Ik bereken het ook elke maand, maar we zitten toch echt een stuk hoger (twee volwassenen en een peuter). Wel heel goed om het elke maand te berekenen, dan ga je automatisch beter nadenken over alles wat in je mandje/karretje gaat.

Marijke
Door

Marijke

op 31 Aug 2015

Was ook wel heel weinig hoor deze maand ?. Maar klopt wat je zegt. Opschrijven helpt om minder of in elk geval goedkopere dingen in het karretje te gooien.

marjon1911
Door

marjon1911

op 31 Aug 2015

Dat was een zuinige maand! Hier juist meer uitgegeven. De eerste week Frankrijk daar was het voor mijn gevoel wat duurder... elke dag bakker enz. Dus ik hoop komende maand weer wat zuiniger te zijn ;) Maar wel verjaardag van vriendlief dus extra vlaai enz.

Marijke
Door

Marijke

op 31 Aug 2015

Ja en op vakantie geven wij ook snel meer uit aan lekkere dingen ?.

roykoper
Door

roykoper

op 31 Aug 2015

Nou dan zal ik maar extra in gaan slaan ;)

Kelly | Pluiskonijn.nl
Door

Kelly | Pluiskonijn.nl

op 01 Sep 2015

Vanaf september zitten wij krapper met geld dus vanaf deze maand ga ik ook alles bijhouden, ben erg benieuwd hoe dit gaat wil max euro 50 per week uitgeven aan boodschappen. Leuk om te zien wat jij hebt uitgegeven!

Marijke
Door

Marijke

op 01 Sep 2015

Spannend of dat lukt met 50. Laat je het weten?

Boodschappen oktober. Hoeveel gaven wij uit? | Mama's met thee
Door

Boodschappen oktober. Hoeveel gaven wij uit? | Mama's met thee

op 02 Nov 2015

[…] augustus hadden we de vriezer al eens helemaal leeg gegeten. Dat moest. En met een andere vriezer een ander […]

Reactie plaatsen