23 maart 2015 
2 min. leestijd

Boodschappen maart week 3

Wederom een prachtige voorjaarsweek gehad. Toch aten we nog wat winters, want die enorme bak winterstew in mijn vriezer wilde ik eruit hebben. Zeker voor het echte mooie weer begint. Nu smaakte het nog uitstekend, dus een goede keuze. Kijk je mee wat we deze week kwijt waren aan boodschappen?

Wat gaven we deze week uit aan boodschappen?

€ 2,68
€ 13,20
€ 11,65
€  5,35
€  2,35
€  7,05
€ 12,70
€  3,40
€  2,05
€  1,55
€ 2,70
€ 3,65
Totaal: € 68,33
Wederom een mooi bedrag. En wederom de vriezer aangevuld met vlees. Vooral met kip deze keer. Kippenbouten, kipdelen, heerlijk vinden we dat hier altijd. Dus dat komt goed van pas. Daarom moest die bak met winterstew ook echt wel even wijken. Boodschappen_maart_week_3

Wat aten we deze week

  • Zaterdag aten we pitabroodjes met gyrosvlees. Dat had ik nog in de vriezer. Het is namelijk regelmatig in de aanbieding, maar niet nu we er trek in hadden. Handig dus om te hebben.
  • Zondag aten we taco’s. De kinderen met name A natuurlijk vindt dat echt heerlijk. Allemaal bakjes op tafel en lekker je eigen taco klaar maken. De schelpen en de mix voor het vlees had ik al in huis, ook een keer uit de aanbieding meegenomen. Dus alleen vlees, sla en dergelijke hoeven toevoegen.
  • Maandag was het mooi weer. Ik had nog sla over van de taco’s, dus stond er sla met gebakken aardappels en vlees op het menu. De kinderen een mini hamburger en wij een gekruide speklap, gekruid met curry en limoen. Lekker fris. De sla deze keer gevuld met tomaten, komkommer en feta kaas.
  • Dinsdag aten de al eerder genoemde winterstew Een paar aardappels erbij koken en ik hoefde niet veel aan het eten te doen vandaag. En ik heb weer ruimte in de vriezer.
  • Woensdag is pasta dag. Deze week spirellipasta met een simpele saus uit pot. Aangevuld met verse knoflook, spekjes en een courgette. Natuurlijk ook met geraspte kaas.
  • Donderdag was deze week wederom voor de Hollandse pot. Schnitzels, voor ons. De overgebleven minihamburgers voor de kinderen, aardappels en broccoli. De broccoli gaat na het koken nog even in de oven met een opengesneden brie erop. Dit zou je als vleesvervanger kunnen gebruiken. Maar manlief is een carnivoor en T vind de kaas nog niet lekker, dus ook vlees erbij.
  • Vrijdag is patatdag. In de vriezer lagen nog de laatste hamburgers en een bamiblok. Deze eten we op. Dan kunnen we volgende week weer eens iets anders bij de patat eten denk ik.

Deze week keek ik met veel plezier op internet naar de bentoboxen. Wij lunchen hier thuis altijd met de saaie boterhammen met kaas of zoet beleg. De bentoboxen zien er wel heel leuk uit. Stiekem denk ik al eens na of dat ook wat voor ons is, maar er zit natuurlijk wel meer werk in. En ik ben wel benieuwd hoe de prijs zich dan verhoudt met een broodmaaltijd. Genoeg om me nog eens in te verdiepen. Maar voor nu nog even gewoon volkoren brood met beleg als lunch

Waar lunchen jullie mee?

mamamarjon1911
Door

mamamarjon1911

op 23 Mar 2015

Ik vind het leuk om steeds je weekboodschappen te zien. Het pasta respect, eenvoudig maar lekker ga ik ook weer eens maken! Jammie.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Mar 2015

Eet smakelijk alvast ;)

Boodschappen maart | MMopvrijdag
Door

Boodschappen maart | MMopvrijdag

op 02 Apr 2015

[…] Boodschappen maart week 3 […]

Reactie plaatsen