02 november 2015 
1 min. leestijd

Boodschappen oktober. Hoeveel gaven wij uit?

Oktober al weer. Wie let er tegenwoordig niet op de uitgaven? Zeker in deze tijden waarin ik steeds vaker hoor dat mensen helaas gebruik moeten maken van hun recht op een WW uitkering. Maar gewoon normaal doen dus en natuurlijk ook de boodschappen in de gaten houden. Geen nieuws dus eigenlijk, want dat doen we nu natuurlijk al een jaar. Het is meer een soort sport geworden om zo min mogelijk uit te geven. En dat lukte dus ook deze maand. Het was een goedkope maand, en ik zal uitleggen waarom!

Geluk

Wat een geluk, we doen mee aan de postcode loterij. Fijn dat je daarmee goede doelen steunt hoor, maar stiekem is het toch het belangrijkst dat we niet de enige in de straat willen zijn die niets krijgen als Gaston en zijn crew dan eindelijk de straat in rijden. Vorige maand kwam Gaston niet in eigen persoon langs, maar viel er wel leuk een cadeaukaart voor €12,50 aan boodschappen in de brievenbus. Veel producten die wij ook gebruiken kon je aanschaffen met deze kaart. Dus dat was wel even lekker natuurlijk.

Lege vriezer

In augustus hadden we de vriezer al eens helemaal leeg gegeten. Dat moest. En met een andere vriezer een ander goed voornemen. Het bijhouden van de vriezer. In september en de eerste twee weken van augustus was ik lekker aan het vullen geweest. En de tweede helft van de maand zijn we begonnen met het leegeten van de vriezer. Vlees heb ik dus eigenlijk bijna niet meer gekocht. En dat scheelt het meeste in het budget.

Moestuin

Ook de moestuin heeft flink geholpen. Met 1 pompoen, kon ik 3x groente op het menu zetten. En natuurlijk nam ik ook af en toe nog wel wat anders mee. Niet dat dit nu direct veel geld scheelt, maar alles bij elkaar telt het natuurlijk wel aardig op.

Wat gaven we nu uit in oktober?

Week 1: € 66,47
Week 2: € 70,12
Week 3: € 38,56
Week 4: € 37,59
Totaal: € 212,74Boodschappen

Een bijzondere maand wat betreft de uitgaven van de boodschappen dus. Maar eerlijk is eerlijk. We letten goed op, bovenstaande scheelt natuurlijk wel in de uitgaven van deze maand, maar het vlees is al eerder betaald. En ik denk dat ik deze maand misschien ook wel heel weinig overbodige dingen heb gekocht om zo laag uit te kunnen komen.

Marjolein
Door

Marjolein

op 02 Nov 2015

Wow, wat knap dat je het voor dat bedrag redt!

Marijke
Door

Marijke

op 03 Nov 2015

Nou incidenteel dus hoor. Want normaal red ik dat ook echt niet

Reactie plaatsen