Kinderen
Marijke Mulder- de Leur
Kinderen
07/22/2015
2 min
6

Billendoekjes Zwitsal

07/22/2015
2 min
6

In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de doekjes van Zwitsal. niet de gewone maar de sensitive. Deze kocht ik overigens nooit.

Wanneer is een billendoekje fijn?

Na de billendoekjes van de Action en de Etos zijn de billendoekjes Zwitsal sensitive aan de beurt.  Deze vallen niet in de categorie budget billendoekjes. Maar ik kreeg ze cadeau En daarom kan ik ze wel meenemen in de review.

Iedereen stelt andere eisen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullen de criteria nooit zijn.
Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:

  • Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
  • Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
  • Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
  • De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoon

Billendoekjes Zwitsal sensitive

Ik koop eigenlijk nooit de sensitive variant van welk merk billendoekje dan ook. Ik kreeg deze billendoekjes dan ook van mijn schoonzusje. Ze had ze gekregen en haar mannen kunnen niet tegen alle doekjes. Dus heb ik ze met liefde getest.Billendoekjes Zwitsal sensitive

Hoe komen de billendoekjes Zwitsal sensitive dan uit mijn test?

Voldoen ze de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?

De prijs

Ik weet het niet precies, omdat ik de doekjes heb gekregen. Even opgezocht in de winkel en voor 1 verpakking betaal je € 2,79!
En in 1 verpakking zitten 63 doekjes. Toch gek dat in de sensitive verpakkingen vaak minder doekjes zitten dan in de normale verpakkingen. Iemand een idee waarom dat is?

De verpakking

de verpakking is prima. De doekjes komen er makkelijk uit. Ik heb niet hoeven zoeken naar de billendoekjes die je niet makkelijk kon pakken.
Het afsluitfolie was ook makkelijk te verwijderen met 1 hand. Een nieuwe verpakking openmaken is dus geen probleem als je je kind niet los kunt laten.

Stevigheid

De billendoekjes sensitive van Zwitsal zijn lekker dik. Eigenlijk net als de gewone billendoekjes van Zwitsal. Ze blijven ook goed in vorm als je ze uit de verpakking haalt.

Natte doekjes

Er zit een groot verschil tussen de eerste en de laatste doekjes van de Zwitsal sensitive billendoekjes. De onderste waren vrij nat en de bovenste paar waren erg droog. Waarschijnlijk liggen ze in de magazijnen ook keurig opgestapeld en zakt het vocht wat naar beneden. De meeste doekjes uit de verpakking waren perfect.

De geur

Ligt het aan mij en ben ik de geur van Zwitsal wat aan het kwijtraken? Of ruiken de Zwitsal sensitive billendoekjes net even anders dan de gewone Zwitsal billendoekjes? Maar ze ruiken wel lekker!

Conclusie:

De billendoekjes sensitive van Zwitsal zijn heel fijn. Net als de gewone billendoekjes van Zwitsal. Ik zal ze echter niet snel kopen. Het merk Zwitsal vind ik erg duur en de budgetvarianten zijn ook erg fijn om te gebruiken.
Koop jij ook wel eens Zwitsal sensitive billendoekjes?

Reacties
Categorieën