Recepten
Marijke Mulder- de Leur
Recepten
03/29/2015
1 min
5

Bruschetta

03/29/2015
1 min
5

Bij de broccolisoep vorige week, aten we bruschetta’s. Alleen soep is voor ons niet genoeg. Daar moet altijd wel iets van brood bij. Deze keer besloot ik zelf bruschetta te maken, omdat ik daar gewoon trek in had.

En ik had spullen genoeg in huis voor deze spontane actie. Eigenlijk zouden we alleen een saaie ciabatta afbakken bij de soep, maar tomaten, knoflook en olie heb ik altijd wel liggen.

Bruschetta

Ingrediënten:

  • afbak ciabatta
  • 3 tomaten
  • 3 à 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • kruiden, ik gebruikte gedroogde basilicum
  • geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de ciabatta staat.
Snijd de ciabatta open.
Pers de knoflook uit en meng deze met de olie en de kruiden.
Snijd de tomaten in kleine stukjes

Het mengsel van knoflook en olie smeer je op de helften van het brood. Ik deed het op 1 helft, omdat de kinderen knoflook zo nog niet kunnen waarderen. Wel goot ik een klein beetje van de olie zonder knoflook over het brood.
Vervolgens verdeel je de tomatenstukjes over het brood.
Beetje kaas erover heen en afbakken in de oven.Bruschetta

Wat vonden wij ervan?

Dit recept maakte ik op gevoel. Dus niet een recept als voorbeeld. Het was dus even spannend of het goed gelukt was.Broccolisoep met bruschetta
A at alleen het stuk zonder de knoflook en was heel enthousiast. Ze vond het heerlijk. T eet nog geen tomaten, dus die kreeg een stukje kaal brood, de smaak van tomaat zat er wel in, dus zo kon hij er toch een beetje van proeven.
De knoflook variant was iets teveel knoflook. Ik had ook meer teentjes knoflook gebruikt dan ik hierboven aangaf. Direct voor de volgende keer het recept aangepast dus. Het was wel lekker, maar net een klein beetje teveel. Een goede reden om het snel nog een keer te maken en zelf verder te experimenteren met de hoeveelheid knoflook.

Houd jij ook van veel knoflook?

Reacties
Categorieën