10 oktober 2015 
2 min. leestijd

Courgettesoep

Als ik kijk naar wat wij eten op de zaterdagavond dan is het vaak soep. Manlief sport en is met etenstijd niet thuis, maar wil daarna graag nog wel aanschuiven en voor mij is zaterdag toch wel de dag om wat makkelijks te eten. Vaak niet zo veel zin om te koken. Dus soep blijft een makkelijk gerecht om snel op tafel te zetten. Broodje erbij, en klaar. Maar we werden het zelden eens over welke soep het moest worden. Ik vind soep uit een pak of blik, meestal niet smakelijk, de kinderen willen alleen bepaalde smaken, en manlief wil juist hele andere smaken. Tot ik zelf soep ging maken. En het mooiste is, ze zijn makkelijk, snel klaar en reuze gezond.

Verschillende soorten soep

Zo werd dus ook deze soepen serie geboren. Want nadat we 1 soep hadden uitgeprobeerd werden de kinderen enthousiast en mochten ze meedenken, in elk geval A over welke soepen er nog meer mogen komen.
We startte de serie al voordat we op het idee van een serie kwamen met de Broccolisoep. Hanneke toonde ons al een heerlijke gele tomatensoep en vandaag hebben we Courgettesoep op het menu staan.

Courgettesoep

Aangezien ik wel goed recepten kan lezen, maar niet kan bedenken, is dit recept, met wat aanpassingen gevonden op smulweb, alwaar degene die hem plaatste geen bron heeft vermeld. Jammer!

In elk geval gaf ik er nog een beetje een eigen draai aan en plaats daarom toch dit recept.

Ingrediënten

  • Courgette, ongeveer 30cm groot
  • Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml bouillon (ik gebruik wat ik in huis heb, kan groente zijn maar ook vlees
  • Kerriepoeder
  • Pittige paprikapoeder
  • Mosterd
  • Geraspte kaasCourgettesoep

Bereiding
Snijd de uien, knoflook en de courgette in stukken. Bak ze aan met wat olie in je soeppan.
Schep hierbij een grote lepel met mosterd, naar eigen smaak, bij ons gaat er echt een volle eetlepel in. Ongeveer een koffielepel kerriepoeder, en ook een koffielepel pittige paprikapoeder.
Even mee laten bakken en dan afblussen met 750 ml bouillon.
Ongeveer 10 minuten laten koken tot de courgette gaar is.

In de keukenmachine, of met de staafmixer pureren tot een lekkere soep. Je kunt hem zo fijn maken als je zelf wilt.

Serveren in mooie kommen met een beetje geraspte kaas erboven op.Courgettesoep

Wat vonden wij ervan?

Soep is hier niet bekend als groente, maar als soep. En de courgettesoep gaat dan ook best makkelijk naar binnen. A vindt de broccolisoep veel lekkerder, manlief heeft liever deze en T eet lekker met veel geklieder soep. Op deze manier ben ik ook zeer tevreden, want mama is snel klaar met koken, mama eet ook lekker, omdat iedereen netjes en fijn zit te eten zonder gezeur. En ze krijgen ook nog eens een berg groente en vitamines binnen. Ik zeg win, win en win situatie.

Wat is jouw favoriete soep?

Andijviesoep | Mama's met thee
Door

Andijviesoep | Mama's met thee

op 31 Oct 2015

[…] hoe dat gaat met soep. De meeste groene soepen die ik eerder maakte, zoals de broccolisoep of courgettesoep vonden ze erg lekker, dus zeker het proberen […]

Reactie plaatsen