09 september 2015 
1 min. leestijd

Gele tomatensoep

In het voorjaar begonnen we met een paar kleine sprietjes. Een paar kwamen bij de moestuintjes van een bekende winkelketen en een paar kwamen van zaadjes die wij zelf hadden gekocht. Alles groeide zo goed en het was, volgens de kinderen, zonde om ze niet in de tuin te planten.

Zo eindigden wij met acht tomatenplanten van drie verschillende tomatensoorten. Een grote rode trostomaat, en twee soorten cherrytomaatjes, geel en rood.

Héél veel tomaten

En terwijl de slakken zo goed als alle groentes op aten bleven ze van deze planten angstvallig af. De planten groeide als kool en werden zo goed mogelijk aan grote stokken bevestigd.

In de zomer werd het een wolk van gele bloemetjes en nu in de nazomer een explosie van tomaatjes.

Elke dag kunnen wij momenteel zo rond de tweehonderd tomaatjes oogsten. Ja, je las het goed 200! Dat zijn dus héél veel tomaatjes. Oké ik moet toegeven dat ze niet allemaal even groot zijn en vooral de cherrytomaatjes soms kleiner zijn dan een knikker maar toch…

Tomatenoogst

Gelukkig vind dochter A tomaten erg lekker dus die smult op brood, als snack of andere wijze van de tomaatjes. Maar tegen deze hoeveelheid kan ook zij niet op eten.

Gele tomatensoep

De hoogste tijd dus voor een leuk recept om de tomaatjes in te verwerken.

Zoekend op het internet kwam ik een recept tegen van tomatensoep. Tomatensoep is eigenlijk altijd rood maar wij hebben gele tomaten. Wij maken dus gele tomatensoep!

Het recept voor de soep vond ik op www.lekkerensnel.nl.

Soep van gele tomaten

Soep van gele tomaten

Natuurlijk word de soep niet knalgeel want de tomaatjes zijn heel bleek van binnen. Maar de soep smaakte wel heerlijk en het was voor A een hele leuke ervaring om zelf de door haar zo geliefde tomatensoep te maken.

Maken jullie zelf ook wel eens tomatensoep?

Courgettesoep | Mama's met thee
Door

Courgettesoep | Mama's met thee

op 10 Oct 2015

[…] we op het idee van een serie kwamen met de Broccolisoep. Hanneke toonde ons al een heerlijke gele tomatensoep en vandaag hebben we Courgettesoep op het menu […]

Terugblik 2015 | Mama's met thee
Door

Terugblik 2015 | Mama's met thee

op 31 Dec 2015

[…] in de top 10 meest gelezen artikelen. 2. Minions traktatie Telt ook voor de Minions van neef Q. 3. Gele tomatensoep Populaire zoekterm. Het recept is geleend, maar is met rode tomaten. Wij maakten hem dus met gele […]

Reactie plaatsen