23 mei 2018 
5 min. leestijd

Willem&Drees voorjaarspakket

Gefeliciteerd met uw prijs! Die enveloppen worden hier altijd met een soort van gejuich van de deurmat gepakt. Inmiddels weten de kinderen namelijk ook wel dat dit iets leuks betekent. Een prijs van de Postcodeloterij is namelijk niet altijd zomaar een prijs die op je bankrekening gestort wordt en waar je eigenlijk niets van merkt. Nou ja, tenzij je een echt grote prijs, Gaston of Winston zijn welkom, wint natuurlijk. Maar voor de kinderen staat de envelop van de Postcodeloterij gelijk aan het ontvangen van iets lekkers.

Willem&Drees voorjaarspakket

Deze keer bleven er na het openen van de envelop grote vraagtekens boven de kinderen hangen. Postcodeloterij_Willem&Drees voorjaarspakketGeen chocola, geen ijs, maar een pakket waar ze zelf niets van snapten. En ik eigenlijk ook niet. Want wat is dat? Het Willem&Drees voorjaarspakket? Het Willem&Drees voorjaarspakket blijkt een soort van Hello Fresh pakket te zijn. Een maaltijd box met drie maaltijden met ingrediënten van Nederlandse boeren.
De maaltijden klinken veel belovend. Hamburgers met chips, tomatensoep met brood en een pastasalade.
Op de site van de postcodeloterij kun je met de code in de brief gemakkelijk het pakket bestellen. Er zijn verschillende bezorgdata waar je zelf kunt kiezen welke datum het beste uitkomt.
Niet alle data zijn beschikbaar, in ons geval konden we kiezen uit ongeveer 4 verschillende momenten.

Bezorging

Op de dag van bezorging kwam er een mooie vrachtwagen de straat in rijden, die de pakketten koel kan vervoeren. Aangezien je bij de postcodeloterij meespeelt, weet ik nu gelijk welke buren het pakket ook op dezelfde dag hebben besteld. De bezorger was wel even bezig met zijn rondje door de straat.

Natuurlijk was de doos duidelijk herkenbaar. Je bent winnaar van een Postcodeloterij prijs of niet.Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket

Unboxing

De kinderen zijn dol op unboxen, dus dat moest natuurlijk direct gebeuren. Ook al waren zij het niet, dan had het overigens alsnog direct moeten gebeuren. De doos wordt niet voor niets koel bezorgd, de koelkast in dus met al die spullen. Maar niet voor we ze even rustig bekeken hebben.Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket

We pakten uit, keken in het boekje bij welk recept het hoorde en maakten zo direct 3 stapeltjes.
En aangezien we nog niets op de planning hadden staan voor het avondeten, kozen we direct een maaltijd uit.

Hamburgers met chips

Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakketDat werden de Hamburgers (met gebakken bacon, uien en kaas) met chips. DE voorbereiding voor deze maaltijd is gemakkelijk. De broodjes moesten nog worden afgebakken in de oven, de bacon uien en de hamburgers gebakken en natuurlijk de tomaten en sla gesneden.
De kaas smolten we vast op de hamburgers, maar alle andere ingrediënten hebben we in bakjes op tafel gezet. Zo kon iedereen zelf zijn hamburger samenstellen.
Lekker met de bijgeleverde BBQ-ketchup van geredde tomaten.Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket

T at zijn hamburger niet helemaal, voor hem was hij nog te groot. Maar hij had er ook flink wat chips bij genomen. Naast de chips serveerden wij er wel extra patat bij, want anders hadden wij er net niet genoeg aan. Ehh tja wel 3 grote eters hier hoor. A eet wel als een volwassene. En eerlijkheid gebied te zeggen, we hadden nog chips over aan het einde.

Tomatensoep met rustiek brood

Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket1 liter verse tomatensoep met vers afgebakken rustiek brood is de volgende maaltijd. Wij eten die niet met zijn vieren, want R is niet thuis die avond. En dat is maar goed ook. De liter soep was zo verdwenen. De soep was perfect van smaak. Zoet en toch niet te zoet, met heerlijke stukken (wij denken) paprika erin. Wij kozen zelf nog voor een garnering van basilicum, maar je kunt ook een klein scheutje room toevoegen.Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket
Natuurlijk het rustieke brood tijdens het verwarmen van de soep afgebakken en met de overgebleven kaas van de hamburgers belegd. T vindt de soep ook zeer geschikt op zijn brood in te dopen.Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket
Met zijn vieren hadden we hier echter echt niet genoeg aan gehad. De liter soep was voor ons net voldoende voor 2 goede kommen en een bordje voor T. Dus als R had meegegeten hadden we nog een extra soep er naast moeten maken.

Italiaanse pastasalade

Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakketDe laatste maaltijd is de Italiaanse maaltijd salade. Helaas was de bijgeleverde rucolasalsa niet te gebruiken. We kregen hier keurig een mailtje over, dat in deze levering helaas schimmel voorkwam. En dat was bij ons het geval. Maar dat is ook prima op te lossen met een beetje gewone pesto. Of je kunt met wat rucola ook zelf een pesto maken natuurlijk.Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket

Verder was ook dit weer een gemakkelijke maaltijd. Je snijdt, de uien, paprika, tomaten en komkommer, husselt het met de pesto of rucolasalsa en wat geraspte kaas door elkaar. Voegt de pasta toe, weer goed omscheppen en husselen. Aan tafel voegden wij pas de mozarella en Rucolacress (kiemplantjes, voor de kinderen ook wel mini of baby sla genoemd) toe. En iedereen heeft met smaak gegeten.
Wij hadden wel het volledige pak met pasta (500 gram) gebruikt, want met 350 gram van het recept was ik bang dat we te weinig zouden hebben. Maar nu hebben we de volgende dag nog heerlijk met de leftovers kunnen lunchen.Postcodeloterij_WillemenDrees voorjaarspakket

Bloembommetje

Als extraatje zit er in de doos nog een zakje met een bloembommetje. Zaadjes in een balletje met wat aarde en meststoffen. Deze kun je in de tuin gooien
(of op een stukje braakliggende grond) en dat levert dan bloemen op. Belangrijk omdat er steeds minder bijen komen. En die zijn heel belangrijk. Vergeet dus niet dit bommetje in de tuin te gooien.

Conclusie: Een zeer geslaagde box dit. Heerlijke maaltijden van eigen biologische bodem, met aandacht gemaakt.

Wat is jouw favoriete prijs van de postcodeloterij? Ok op die hele grote postcodekanjer na natuurlijk…..

Sylvia
Door

Sylvia

op 23 May 2018

bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik moet het pakket nog ontvangen. Alleen is het jammer dat als er meerdere loten op 1 adres aanwezig zijn je steeds hetzelfde pakket krijgt.

Marian
Door

Marian

op 23 May 2018

Wat een leuke prijs....wij hebben al wel eens de kokerij, soep prijs en een fiets gewonnen!

D.Kamst
Door

D.Kamst

op 06 Jul 2018

Als winnaar van een pakket zou deze afgeleverd worden 05-07 2018 tussen19.38 20.38 geen pakket ontvangen

Marijke
Door

Marijke

op 06 Jul 2018

Heb je al contact met ze opgenomen? Hier ging de bezorging perfect

d.geukens
Door

d.geukens

op 25 May 2019

afwchten of de smaak goed is

Reactie plaatsen