22 mei 2019 
3 min. leestijd

Nieuwe meubels

Op instagram postte ik op de ochtend dat ze de nieuwe meubels kwamen brengen en foto van T die aan het helpen was de laatste stukken van de oude meubels buiten te zetten. Inmiddels zijn we 2 weken verder en gewend aan ons nieuwe interieur. En ja na 20 jaar(!!) is dat wel even wennen. Vandaag laat ik je zien, hoe ons huis er tot voor kort uitzag. Nou de woonkamer dan, en hoe het er nu uitziet. En ik vertel je waarom het onder andere zo lang geduurd heeft voor we dan een keer een nieuwe bank aanschafte.

20 jaar

20 jaar geleden gingen we samen shoppen voor meubels. Winkel in en winkel uit. Nou dat viel dus best mee. We waren er eigenlijk heel snel uit. Tafel en tv meubel kwamen uit dezelfde serie als de boekenkast en een bijzettafel (die we een half jaar later er nog bij hebben gekocht) en gewoon bij de Ikea. De bank kwam uit een andere winkel, maar was ook makkelijk gevonden. Zelfde smaak en ideeën over de inrichting van ons toen nog appartement en een half jaar later ons huidige huis.

En duurzaam. Een goede kwaliteit bank, en ook de Ikea meubels doorstonden bij ons glansrijk de jaren van gebruik. Ik heb wel eens op het punt gestaan om de salontafel te gaan schuren en verven, maar dan had ik de andere meubels ook moeten doen, als je het een geheel wilde houden, en dan haakte ik toch af. Het idee was leuk, maar in de uitvoering ben ik toch minder goed.

Kinderen

En toen kwamen de kinderen. De bank en meubels inmiddels wat ouder, hadden ons en de katten al overleefd, maar geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om de bank nu te gaan vervangen. En met twee goed spugende kinderen na de fles of de borst, was dat geen verkeerde keuze. Ook de peuterongelukjes en knoeipartijen heeft onze oude bank mogen meemaken.

Verval

Langzaam trad dan toch echt wel het verval in. De bank werd niet meer schoon (op te lossen met een leuk kleed erover), de bank zat niet overal meer even comfortabel (doorzakken kun je weinig aan doen) en waar geen kleed lag, begon de bekleding toch langzaam wel zo op te raken dat we moesten gaan nadenken over een nieuwe voor het echt te laat was.
In ogen van sommige mensen, waren wij al 15 jaar te laat met het aanschaffen van een nieuwe bank, maar toch……

Zoektocht

En dus begon de zoektocht. Met onze geschiedenis in het achterhoofd gingen we nu zeker winkel in, winkel uit. Als ik een bank wel ok vond, dan vond R dat niet en andersom. Of ze zaten niet lekker. Eigenlijk konden we gewoon niet slagen. En zo sukkelden we een paar jaar voort. Tot we dan eindelijk “de Bank” vonden, en ook een leuke salontafel met bijpassend tv meubel. Zodra we deze bank zagen en gingen zitten, wisten we het meteen. Allebei. Dit is hem!! Zie je wel, er is niets verandert aan onze gezamenlijke smaak, we waren hem gewoon nog niet tegengekomen. Nog een paar weken wachten en dan zouden we eindelijk weer een modern interieur hebben, want er zat natuurlijk een levertijd op de meubels.

Zo was het eerst

Even terugkijken naar hoe het er tot voor kort uitzag in onze woonkamer.
Oude meubels

Oude meubels

Oude meubels
De bank ziet er niet meer uit, de bekleding is echt versleten. We waren precies op tijd, want ineens begon hij ook te scheuren. En ja, dit hadden we echt wel eerder willen vervangen, maar dat wilde dus niet lukken…..

En zo is het nu

Nieuwe meubels
Nieuwe meubels
Nieuwe meubelsDe woonkamer ziet er weer gezellig uit. Volgende stap is een nieuw kleed op de vloer, de muren een andere kleur en het vervangen van de gordijnen. Maar eerst nog even sparen…..

Wanneer heb jij voor het laatst een nieuwe bank gekocht?

Reactie plaatsen