Page content

article content

Brr het is winter

Oh de temperaturen zijn deze week echt ver onder mijn minpunt. Echt ik functioneer niet onder 10 graden Celsius en ik kom pas boven de 15 echt uit mijn huisje gekropen. Misschien omdat ik in de zomer geboren ben, maar ik houd gewoon niet van kou. Dus het was toch wel een tegenvaller dat, terwijl de narcissen al bijna in bloei staan in de voortuin, de temperaturen deze week onder het vriespunt kwamen. Dat betekent dikke truien en vesten weer uit de kast en het effect van Warme truiendag met de verwarming op standje tropisch weer ongedaan maken. Maar is de winter dan helemaal niet leuk?

Ehh nee, eigenlijk niet. Het is koud en donker en in Nederland ook nog vaak nat. En die combinatie maakt het nog eens extra erg. Maar vooruit we zijn de ergste niet. Er zijn ook echt wel dingen in de winter waar we een klein beetje blij van kunnen worden.

Sneeuw en ijs

Als het dan winter is, dan moet het ook maar even echt doorzetten. Graag nattigheid in de vorm van sneeuw en kou in de vorm van ijs.
Sneeuwpret is prima. Lekker dik ingepakt met de slee er op uit, van heuvels af, of een sneeuwpop maken. Genoeg keuze. Het sneeuwballen gevecht is overigens alleen leuk als je niet geraakt wordt.Terugblik_1750
En ook ijspret is prima. De plaatselijke schaatsbaan kan al best snel open. En als er dan een zonnetje schijnt en je bent aan het schaatsen, dan is het gezellig op de ijsbaan. Warm drankje erbij, veel bekenden die ook komen schaatsen. En de winter is leuk.

Wintersport

Dit geldt natuurlijk ook voor wintersport. Skiën is echt leuk om te doen. En zeker als de zon schijnt en je aan het einde van de dag op een terras zit met je gezicht in de zon. De temperaturen lopen dan best aardig op. Met je ogen dicht voelt het dan bijna als een warme voorjaarszon. Maar na een week is het wel weer mooi geweest. Dan heb ik pijn in mijn schenen van de skischoenen, en ben ik de sneeuw wel zat.

Vogels voeren

Heerlijk om de vogels een handje te helpen met een potje speciale pindakaas, een paar vetbollen en wat pinda’s. Ook erg gezellig om vanuit het raam naar de diveristeit van de natuur te kijken. Hier in de tuin leven pimpelmeesjes, koolmeesjes, roodborstjes en nog een aantal grotere, iets minder gezellige soorten.
Als zij het lastig hebben in de kou, is het fijn ze te helpen. Ook een hele leuke activiteit om zelf te maken, vogelvoer. Maar deze keer kwam het bij ons gewoon uit de winkel. We hebben deze week snel, nog wat nieuwe dingen voor ze opgehangen.Winter

Met een kop thee op de bank

De winter is natuurlijk ook een uitgelezen moment om met een kop thee en een goed boek op de bank te kruipen. Lekker onder een dekentje. In de zomer, voorjaar en herfst ben ik altijd meer genegen bezig te blijven. Heerlijk een beetje cocoonen hoort dus ook echt wel bij de winter.

De zon en de langere dagen

Ja de winterzon is soms al zo lekker, zeker aan het einde van de winter. En ook de langere dagen maken we blij. Waar we in de herfst de dagen steeds korter zien worden, blijft het in februari al echt weer langer licht. Op dat moment lijkt de wereld al weer een stuk gezelliger. Zeker bij helder weer, met een heerlijk zonnetje.Winter

Het einde van de winter

En het leukste aan de winter? Dat is het einde van de winter. Weg met de koud. Yup, het Nederlandse weer, is in het voorjaar altijd stukken beter. Ja toch? In elk geval houd ik me vast aan de eerste warme dagen. De bloemen die weer bloeien, bomen die weer groen worden. Ja het einde van de winter maakt me zeker blij!

Houdt jij van de winter?

Comment Section

11 reacties op “Brr het is winter


Door Cassandra op 10 februari 2018

De winter zou een stuk dragelijker zijn als de dagen wat langer waren en er gewoon sneeuw lag ipv dat pis weer 😂


Door debbythechocoholic op 10 februari 2018

Nee, ik ben totaal geen fan van de winter. Ik moet wel toegeven dat ik zonnige winterdagen geweldig vind, maar toch geef ik de voorkeur aan warme zomerdagen.Door Marijke op 10 februari 2018

Ja ik vind dat gewoon een hele logische redenatie….:)


Door Robin op 8 februari 2018

Ik hou wel van winter! Zulk weer zoals vandaag: zonnetje, windstil en koud. Heerlijk


Door Marijke op 8 februari 2018

Dat mag gelukkig ook! Fijn land wonen we dan dat er eigenlijk voor iedereen wel iets is


Door Jamey op 8 februari 2018

Oh wat ben ik toch blij als het straks wel lekker warm weer is!


Door Marijke op 8 februari 2018

Ik ook, ik kan niet wachten


Door Nicole Orriëns op 8 februari 2018

Mwah, van mij had dit eigenlijk niet meer gehoeven. Ik had stiekem al zin in de lente.


Door Marijke op 8 februari 2018

Ik ook! Maar helaas heb ik daar geen invloed op 😉


Door Joanne op 8 februari 2018

Ik ben ook een echte koukleum, dus de winter is niets voor mij. Het leuke is wel dat je dikke fluffy jassen kunt dragen!

Plaats een reactie


*


CommentLuv badge

Phoenix WebsitePhoenix Website