28 februari 2019 
in DIY
2 min. leestijd

Winter taart

Als je 6 bent, kun je niet vroeg genoeg met de voorbereidingen voor je verjaardag beginnen. T wist het al snel. Hij was al maanden op zoek naar een klusbank en elke keer in de speelgoedwinkel bleef hij de plastic exemplaren bewonderen. Uiteindelijk beloofden we hem een echte klusbank voor zijn verjaardag. Groter en met echt gereedschap.

Voorbereidingen

Gerustgesteld begon hij dan ook al snel aan de volgende voorbereidingen. Want er moest ook taart komen. Natuurlijk hebben we dit nog een paar maanden weten te rekken anders was hij serieus al in oktober bij zijn tante aan het vragen gegaan om hulp. Nu hebben we dat uitgesteld tot de verjaardag van nicht A half januari. Op haar verjaardag wist hij bij Hanneke dan ook de belofte voor hulp aan zijn taart te regelen. Tante Hanneke gaat de gewenste figuren voor hem kleien.

Op dat moment waren we nog midden in de winter, inclusief kou, dus het thema werd vastgesteld op winter. Nadat Hanneke had toegezegd, een ijsbeer, pinguin, en kerstbomen met sneeuw te maken van marsepein kon hij in de winkel de juiste kleuren uitzoeken en zorgen dat ze bij haar terecht kwamen.

Winter taart

Naast de gewenste figuurtjes besloten we dat de taart zelf ook met wit bekleed moest worden. Een grote sneeuwvlakte, of ijs. Net hoe je het wil zien. Dus zorgden we dat we genoeg marsepein in huis hadden in deze smetteloze kleur.
De figuurtjes werden in de week voorafgaand aan zijn verjaardag geleverd en stonden al een paar dagen te wachten voor we ze op de taart konden plaatsen.

Wintertaart

Het was heel moeilijk om er af te blijven. T heeft dan ook voorzichtig met zijn nagel even een paar stukjes eraf gehaald om even te proeven.
Maar ze waren verder nog helemaal in tact.

Nadat hij zelf de taart heeft gebakken, mocht ik dan nog de taart bekleden. Geen idee waarom, maar deze keer was de taart vrij zacht. En ik kreeg de botercrème niet goed verdeeld over de taart. Hij bleef onder mijn handen afbrokkelen. Helaas kreeg ik de witte ondergrond dan ook niet zo strak om de taart als dat we gewend waren. Maar ooit wel een een strakke ijs en sneeuwvlakte gezien? Hier werd gewoon geleefd is mijn excuus.

Van een restje blauw en wit maakte ik nog een ijsblauw wak, en daarna hielp T met het positioneren van de figuren.
Naast zijn wensen had Hanneke ook nog een iglo en een sneeuwvosje gemaakt en hierdoor was de taart mooi gevuld.Wintertaart

T was heel trots op zijn taart. Hij heeft ook zelf de kaarsje aangestokenWintertaart en natuurlijk weer uitgeblazen. WintertaartEn de figuurtjes mogen niet gesneden worden en staan dus apart om door hem nog te worden opgegeten.

Ik ben nu al benieuwd welk thema hij volgend jaar wil voor zijn taart.

Reactie plaatsen