28 februari 2020 
3 min. leestijd

Paw Patrol Taart

Hij was er weer op tijd bij dit jaar. “Mama, ik weet al wat voor taart ik wil met mijn verjaardag.” Let wel, dat was in december. Ik was nog bezig met het kerstdiner op school en zeker nog niet met zijn verjaardag. Dat duurde nog een paar maanden. Maar hij had het helder. Dit jaar moest er weer een paw patrol taart komen. En tante Hanneke mocht de figuurtjes wel kleien. Ja ho even lieverd, dat moet je eerst vragen he……

Wat mag er niet ontbreken op een Paw Patrol taart?

Dat was de vraag die tante Hanneke stelde toen hij netjes kwam vragen of zij alsjeblieft weer wilde kleien voor zijn verjaardagstaart.
Samen zochten ze naar de hondjes, want als T Marshall zegt, dan gaat er bij tante Hanneke nog net een lampje branden, maar hoe al die andere hondjes heten, dat weet zij met 2 pubers in huis niet meer.
Belangrijker dan de hondjes was het huis van de hondjes. En tante Hanneke zag gelukkig ook wel voor zich, hoe je dat zou kunnen maken. Gewapend met een boodschappenlijstje gingen we dus op pad.

De toren, Marshall, Chase en Rocky waren uiteindelijk de zaken die gemaakt moesten worden. Een hele klus nog.

Marsepein

Het langste deel van de boodschappenlijst was natuurlijk de marsepein. Dit moest in de juiste kleuren weer worden aangeschaft.
In ons geval kochten we:

  • Wit
  • Geel
  • Rood
  • Zwart
  • Blauw
  • Groen

Daarnaast een aantal cupcakes die als fundament voor de toren moesten dienen.

Eigenlijk stond er ook nog bruin marsepein op het lijstje, maar helaas was die niet verkrijgbaar. Maar marsepein kun je ook goed mengen. Dus bruin was zo gemaakt.

De Paw Patrol taart

Een aantal dagen voor zijn verjaardag stonden de meeste dingen klaar bij tante Hanneke, ze hoefden alleen nog maar opgehaald te worden. Rocky was niet meer gelukt. Het witte marsepein was op en om nieuwe te leveren, was niet meer genoeg tijd. Maar T vond de toren en de 2 belangrijkste hondjes genoeg. Gelukkig maar.

Paw Patrol taart

Zelf maakte ik de taart. Gewoon een wolkencake van Dr oetker. Deze is luchtig, makkelijk te maken en laat zich over het algemeen goed bekleden met marsepein. Na een goed laag botercreme te hebben gesmeerd, ging er in overleg een rood/oranje laag marsepein overheen.
Het naamplaatje met zijn leeftijd en de hondjes kregen een plekje, maar de toren moest nog even wachten.

Paw Patrol taart

Door het gebruik van 4 cupcakes was hij best hoog en zwaar geworden. Dus dat betekende dat hij pas op het laatste moment erop gezet kon worden, anders viel hij om.
Hanneke had er wel voor gezorgd dat er satéprikkers inzaten om hem op de taart te kunnen prikken. Dit helpt wel iets, maar hij blijft nog steeds wel zwaar.Paw Patrol taart

Het resultaat

Paw Patrol taart

T was heel blij met zijn Paw Patrol taart. Hij vond hem helemaal perfect. En natuurlijk mocht hij zelf de 7 kaarsjes aansteken om daarna ze weer snel uit te blazen.

Ging die gekke familie nog voor hem zingen ook…..

Reactie plaatsen