03 oktober 2020 
2 min. leestijd

Furry Friend Tag: PrinceS

Lang geleden in 2015! deelden we defurry friend tag. Ik had toen geen huisdieren, dus Hanneke vulde hem alleen in. Inmiddels zijn wij al weer een jaar in de gelukkige omstandigheid dat er een zwarte kater bij ons mag rondlopen, dus tijd om nu het weer bijna dierendag is deze furry friend tag weer eens in te vullen.

Wat is de naam van je huisdier?

Onze kat heeft dus PrinceS. Het is mannetje, met een meisjesnaam. We dachten namelijk eerst dat hij een meisje was.

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Het is een kat. En gewoon een europese korthaar. Geen speciaal ras

Hoe lang heb je je huisdier al?

PrinceS is nu bijna een jaar bij ons. Vorig jaar in de herfstvakantie hebben we hem opgehaald. Hij was toen precies 9 weken.

Hoe heb je je huisdier gekregen?

Ik volg het bedrijf van een oud klasgenootje van mij op Facebook. En ik zag dat zij een nestje kittens hadden. Er was ook een zwarte bij, en omdat ik heel graag weer een zwarte kat wilde, vroeg ik of die nog beschikbaar was. En ja hoor… onze meneer was van ons.

Hoe oud is je huisdier?

PrinceS is in augustus 1 jaar geworden.

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Hij is dol op worst en op rauw vlees. Dan moet je echt opletten dat hij het niet onder je handen vandaan jat
Hij is ook een echte jager. Geen muis is veilig. Overigens je benen of handen ook niet, als hij op jacht is, dan ben je bijna nooit snel genoeg.

Furry friend tag

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Het is fijn dat er altijd iemand is als je thuiskomt. Of voor de achterdeur staat. Een gezellige toevoeging aan ons gezin, en ook een lekker warm plekje op schoot in de avonden. En je kan tegen een dier altijd even lekker klagen over van alles en nog wat. Hij hoort het geduldig aan. Maar het blijft een kat. Allen alleen als hij er zin in heeft.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

We zijn nog volop bezig met het maken van herinneringen. Maar de blijdschap die hij toonde als kitten als iedereen thuis kwam en hij naar ons toe kwam sprinten, blijft speciaal. De heerlijke momenten als hij zich oprolt op schoot, en zijn trots toen hij met een prooi thuiskwam die wel heel groot was, zijn momenten die we koesteren.

Furry friend tag

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

Namen heeft hij genoeg. Ik noem hem meestal Prins, of Prinsje en zo zijn er nog meer namen echt afgeleid van zijn naam. Maar we noemen hem ook wel eens Zwarte, of Monster. Vooral als hij ons in het donker bespringt.

En wie verwen jij op dierendag?

Jouvence
Door

Jouvence

op 08 Oct 2020

Wat een knapperd! Hier ook twee zwarte katers in huis. In totaal 5 katten hier rond rennen (of nouja, vooral slapen ;) ).

Renata Feyen
Door

Renata Feyen

op 08 Oct 2020

Wat een schatje - wij hebben vroeger 2 zwarte katten gehad van dezelfde nest en lang plezier aan beleefd :)

Reactie plaatsen