24 februari 2023 
3 min. leestijd

Lekker warm en knus mandje

We raken zo langzaam aan het einde van de winter wel gewend aan een lagere temperatuur in huis, en dat de verwarming niet vol aan staat als we opstaan. Maar voor PrinceS is het ook helemaal niet leuk. Katten houden ook niet van kou. Natuurlijk hebben zij een lekker warme vacht die hen beschermt tegen de kou, maar let maar eens op. Waar gaat jouw kat graag slapen? Juist op de verwarming, in een doos, op een kleedje op de bank, op bed of buiten in het zonnetje. Hij kan dan ook niet wachten tot het voorjaar wordt en hij weer lekker buiten kan slapen.

Fijnste plekjes om te slapen

Ik schreef er al eens een blog over. Wat was hij nog klein. En er is toch wel iets verandert aan zijn fijnste plekjes om te slapen. Zo slaapt meneer eigenlijk niet meer op schoot. Een zeldzaamheid. Veel te warm vindt hij dat. Maar hij wil wel graag bij ons liggen in de avond op de bank. Hij vraagt dan echt om een kleedje en komt dan op het kleedje erbij liggen. Als wij zelf lekker onder een deken op de bank zijn gekropen, dan propt hij zich tussen je benen en de bankleuning als je op de bank ligt, of tussen je benen. Niet altijd even comfortabel voor ons helaas.

Een mandje voor de kat

Eigenlijk wilde ik nooit een mandje voor hem. Katten zijn eigenwijze beesten en meestal gaan ze toch niet slapen op iets dat je speciaal voor hem hebt bedacht. Ze gaan gewoon hun eigen gang. Maar nu het kouder is in huis, ik merk dat hij vaker de warmere plekjes in huis opzoekt omdat hij het denk ik ook gewoon een beetje kouder heeft, een lekkere fluffy kattenmand zou hem dus wel kunnen helpen.

En aangezien PrinceS het liefst ergens gaat liggen waar hij zich veilig en gesteund voelt, dacht ik aan een mandje. Dat geeft hem, bij gebrek aan menselijke benen direct steun. Nu nog op zoek naar een leuke mand, die past bij hem, die op de bank past en dus ook nog een beetje leuk kleurt.

Op zoek naar een mand

Behalve bij de plaatselijke dierenwinkel had ik eigenlijk nog nooit gekeken naar geschikte manden voor een kat. Ik wil dus graag kattenmanden vergelijken. Want welke is nu geschikt voor PrinceS? Eentje waar hij echt helemaal in kan kruipen? Deed hij voorheen altijd met een kleed op de bank, maar tegenwoordig ligt hij er liever bovenop. Zo'n hangmat voor aan de verwarming vind ik wel leuk, maar is voor hem nu niet heel warm, want de verwarming staat immers uit. Mijn keuze viel dan ook op het snoozle kussen. Met grote letters stond erbij, hondenmand.... Ehh okay, daar moest ik me volgens de tekst niet door laten afleiden, want de kleinste maat is ook zeker geschikt voor katten. Uiteindelijk werd het dan ook deze. Klein genoeg, steun in de rug, lekker warm en in vele kleuren verkrijgbaar. Wij kozen voor lichtgrijs, want dan valt de kat en de bank nog een beetje op. Die zijn beiden donker namelijk.

Snoozle Donut kussen

Het mandje werd uitgebreid besnuffeld en afgekeurd door meneer toen het binnenkwam. Het was ook koud en het stonk natuurlijk. Nou dat gaat hem niet worden was onze eerste gedachte.

Mandje testen

 PrinceS was inmiddels al weer vertrokken naar mijn warme waterbed. Een van zijn favoriete plekken deze winter, zeker op de koudere dagen.

's Avonds wilde hij dan toch wel graag bij mij liggen op de bank. Tussen mijn benen. Fijn een steuntje in de rug. Het mandje had ik onder het dekentje, ook tussen mijn benen gelegd. En na een paar rondjes draaien ging hij lekker liggen en kon ik mijn benen verplaatsen.

Toen ik later opstond had hij niet eens door dat ik van de bank opstond. Maar lag hij heerlijk opgerold met zijn rug tegen een van de randen van het mandje gevouwen. Met een vertrouwd kleedje ertussen. En lekker warm, want hij kwam pas laat op bed slapen die nacht.

Slapende PrinceS

Zonder een eigen vertrouwd kleed gaat meneer niet in het mandje vooralsnog. Met veel moeite zet hij er een poot in. Alsof het iets engs is. Hij moet waarschijnlijk even wennen aan de stof. Het is geen fleecekleed zoals hij meestal gewend is om op te liggen. Hoewel hij ook op meer fluffy kleedjes heerlijk slaapt. In elk geval slaapt hij er dus elke avond op de bank en heeft hij het lekker warm. Scheelt ons onbeweeglijk zitten, kramp in de benen, en toch ligt hij er gezellig bij.

Zonder kleedje

Een paar dagen verder en katten blijven bijzonder wezens. Inmiddels heeft hij het mandje geaccepteerd. Zonder kleedje. Moet je nu zien hoe mooie deze man in dit mandje past. Heerlijk opgerold, en met de brede randen, ook ruimte genoeg om zich helemaal uit te strekken. Snoozle kattenmand

Heeft jullie kat een mandje?

NB dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zie je dit terug door het gebruik van #mmtad

Reactie plaatsen