29 mei 2020 
3 min. leestijd

De 6 beste plekken om te slapen

Als er iets is wat katten goed kunnen is het slapen. En ik vind het ook heerlijk om te kijken naar een slapende kat. Dan zou ik best eens even willen ruilen. Hoewel de houdingen waarin PrinceS slaapt me niet altijd even comfortabel lijken, zijn de plekken dat vervolgens wel. Nou ja bijna alle plekken dan. De fijnste slaapplekjes van ons huis dus even op een rij.

Bed

Wij slapen het liefst in een bed. PrinceS ook. En hij heeft ook zeker voorkeur voor een bed. Mijn bed! En het maakt hem niet uit, of ik er in lig of niet. Mijn bed is het beste bed om te slapen. Ik kan hem daar natuurlijk geen ongelijk in geven, ik vind mijn bed ook de beste plek om te slapen. Alleen soms blijft er wat weinig ruimte over voor mij. Hij kan zich weliswaar als een heel klein bolletje poes oprollen, maar hij kan ook heel lang en uitgerekt gaan liggen. Dat laatste mag van mij best, maar liever dan niet als ik er ook bij lig…..

Trap

Met name overdag, als we allemaal thuis zitten te werken. A op haar eigen kamer op zolder, T en ik aan de eettafel, dan kiest hij voor een plek op de trap. Strategisch. Zo kan hij alle kanten in de gaten houden. Hij kan naar boven kijken, goed zicht op de zoldertrap. En door de open trap ook goed zicht op de hele beneden verdieping. Hij kan naar buiten kijken aan de voor- en achterzijde en alle mensen in de gaten houden. En als de verwarming aanstaat, heeft hij ook nog eens de plek waar alle warmte door naar boven gaat. Voor ons de nadelen van een open trap in de woonkamer, maar voor hem een heerlijk warm plekje.

Onder een kleedje

PrinceS houdt wel echt van warmte. ’s Avonds wil hij, als hij niet nog buiten is, het liefst dat het fleecekleed op de bank wordt neergelegd in een hoop. Hij wurmt zich dan tussen de plooien en creëert zo een lekker warm holletje. En niet stiekem kijken hoor, dan kruipt hij nog wat verder weg in zijn kleedje.

Geknutseld bedje

Al in de eerste week dat hij er is, maakte T een bedje voor hem. Nu ben ik meestal gewend dat katten dus niet gaan slapen, waar jij wil dat ze gaan slapen, maar PrinceS is nog steeds blij met zijn bedje. Het is niet meer dan een kapotte  kartonnen doos met een kleedje erin, maar als de bank vol is en hij wil niet op schoot, wel rust, maar ook bij ons zijn, dan kiest hij voor het bedje naast de bank.

De bank

De bank is ook een hele fijne plek om te slapen. Vooral in de ochtend. Dan schijnt de zon naar binnen en kun je er heerlijk in het zonnetje liggen. Of natuurlijk op, in of onder een kleedje.

Op schoot

Dat is misschien nog wel de beste plek van het hele huis. Op schoot! Lekker op een paar warme mensenbenen. Al dan niet met een kleedje. Eerst uitgebreid wassen, lekker je nagels in een been zetten, zodat je er niet afvalt en je dan met een hele diepe zucht oprollen om te slapen. Het geniet natuurlijk de voorkeur dit te doen, vlak voor deze persoon moet opstaan, om iets te drinken te pakken, een bezoek aan het toilet te brengen of naar bed wil. En denk dan ook vooral niet dat je bereid bent om je net veroverde schoot tijdelijk weer op te geven. Als hij ligt, dan ligt hij, totdat hij besluit dat het tijd is om een ander plekje te vinden.

Wat is de favoriete slaapplek van jullie huisdier?

rachel
Door

rachel

op 29 May 2020

toen wij nog katten hadden was de bank en ons bed favoriet of in de zomer onder de tafel

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 29 May 2020

Trixie, ons hondje, ligt nu op een kussentje onder mijn bureau bij mijn voeten lekker te slapen.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Oh heerlijk bij je voeten. Lekker warm in de winter

Mitchel
Door

Mitchel

op 29 May 2020

Wat een luie kat zeg! Moet 'ie geen muizen vangen? Ik vind het wel erg leuk om alle foto's te bekijken!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Hahaha ja dat doet hij ook als de beste hoor. Kijk maar een paar blogs terug

Kiki Hasselton
Door

Kiki Hasselton

op 31 May 2020

mijn hond sliep altijd op een vast plekje op de bank en dacht maar niet dat jij er kon gaan zitten. hahaha. Of in z'n bench

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Hahahaha ja zijn plek, niet jouw bank meer. Zo kijkt de kat ook. En de meeste gaan dan ook keurig ergens anders zitten

Henna
Door

Henna

op 31 May 2020

Ah super leuke artikel! Helaas heb ik geen huisdieren. Ik houd wel van katten, alleen ben ik allergische :(Super leuk om dit te zien!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Ja lastig met een allergie inderdaad

Frédérique
Door

Frédérique

op 31 May 2020

Haha grappige blog. Onze katten gaan vaak op de grond slapen, midden in de kamer waardoor je er nog amper langskomt. Moet ik altijd wel om lachen.

Sherry
Door

Sherry

op 31 May 2020

Wat leuk. Wij hadden een kat die vond het leuk om in mijn bed te slapen. Dat had ik afgeleerd.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Knap dat je dat gelukt is!!

Merel
Door

Merel

op 01 Jun 2020

Haha heerlijk! Vroeger lag onze kat het liefst op schoot, idd met de nagels vol in je been omdat hij zo genoot 😊

Caroline
Door

Caroline

op 01 Jun 2020

Heerlijk, wat kunnen die katten toch hartstochtelijk slapen op de meest bijzondere plekjes

Reactie plaatsen