05 augustus 2021 
2 min. leestijd

Zomerse salade recepten

Het weer wil nog niet echt heel zomers worden. Nou ja niet wat wij onder zomers verstaan. Een hittegolf dus. Nee dit jaar mogen we het vooralsnog doen met een echte Nederlandse zomer. Niets mis mee. Voor de tuin ook heel goed af en toe een bui en de temperaturen zijn helemaal zo slecht nog niet. En de BBQ kan meestal ook gewoon aan. Of er komt alsnog een lekkere zomerse salade op tafel. Daar hoeft het echt geen 30 graden voor te zijn.
Daarom vandaag een aantal lekkere zomerse salades op een rij.

Zomerse salade met aardbeien, avocado en kip

Mama kunnen we die salade met aardbeien nog een keer eten. Dit was vorig jaar en ook dit jaar hier in huis een echte hit. Als het echt heel warm is echt als hoofdmaaltijd en anders als groente, lekker met gebakken aardappeltjes, of met patat.
Omdat er al kip doorheen zit, hoeft er niet perse vlees meer naast. Hoewel sommigen hier daar toch anders over denken.

Salade met aardbeien, avocado en kip

Salade met mango en garnalen

Minder favoriet dan de vorige, maar wat mij betreft wellicht wel de lekkerste salade die ik ook gemaakt heb. Ook gebaseerd om een salade uit Spanje. Lekker fris door de mango, en voor de afwisseling vinden met name A en ik de garnalen wel zo lekker.
Dit jaar nog niet gemaakt, dus maar snel op de agenda zetten voor de zomer weer voorbij is.

Salade met mango en garnalen

Couscous salade

Ook hier wordt heel vaak om gevraagd. Met name door T. Het voordeel hiervan is, met name voor T, dat we dan meestal een bak met couscous op tafel zetten en verder allemaal losse bakjes ernaast met verschillende ingrediënten heel klein gesneden. Denk hierbij aan komkommer, paprika, (gedroogde) tomaat, feta kaas, noten, kip, spekjes, zoet zuur, granaatappelpitjes en bijvoorbeeld rozijnen. Iedereen kan zo zelf kiezen wat hij er wil doen. Allemaal een eigen salade, maar toch samen eten. En geen gezeur.

Pastasalade

Ook een echte favoriet. En 1 die we nu vaker op tafel zetten. Met minder heet weer toch net even wat fijner dan alleen sla. Dan hebben wij in elk geval wat meer behoefte aan koolhydraten.
En het fijne hiervan is dat je er ook altijd mee kunt blijven variëren, dus het verveelt eigenlijk nooit.

Koude rijstsalade met kip

Een nieuw recept dit jaar. Ik heb hem nog niet gemaakt, maar wel op de lijst gezet voor deze zomer. Ik vrees nog wel wat protest, want rijst is niet direct populair hier. Maar als afwisseling lijkt me dit heel lekker. Koude rijstsalade met kip wordt gemaakt met mandarijnen, nu vind ik die minder goed passen bij het seizoen, maar als ik dit recept volg, dan kan dat ook vervangen worden door mango. Dus ook in de mandarijnen tijd kunnen we deze nog op tafel zetten. Ook handig om te maken als we bijvoorbeeld rijst over hebben van de dag ervoor, en dan als lunch een lekkere salade te maken.

Wat is jouw favoriete zomerse recept?

NB Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Reactie plaatsen