02 september 2020 
2 min. leestijd

Zomersalade met aardbeien en avocado en kip

De mooie zomerse dagen liggen al weer achter ons, en ergens komt heel langzaam de herfst in zicht. Dat betekent dat het aarbeienseizoen eigenlijk ook wel een voorbij is, dus de kans dat we dit nog een keer eten dit jaar is heel erg klein. Maar eerder was het er niet van gekomen om het recept uit te werken. Zonde, want dan ben ik het volgend jaar wellicht al weer vergeten. Dus bij deze dan nog even een hele zomerse salade. Net als de salade met mango en garnalen gebaseerd op een salade die we tijdens ons verblijft in het Tahiti Playa Hotel in Spanje hebben gegeten.

Salade Maresme

Geen zin in Pizza of een andere warme hap tijdens de lunch, dus viel mijn oog op de salades. Met de aardbeien van Stella Maris in gedachten leek me dat nu wel lekker.

Salade maresme

Gecombineerd met spinazie en avocado en een beetje kaas erover. Zoet, fris, en toch vullend als maaltijd. En lekker simpel. In Spanje werd deze salade geserveerd zonder dressing en kon je eigenlijk alleen azijn of olijfolie kiezen om eroverheen te doen. Dat vond ik dan wel jammer, dus ik zocht hier nog even naar een recept voor een dressing dat erbij paste en ging ook aan de slag.

Salade met aardbeien

T zag het ook wel zitten salade met aardbeien. Vooral de de aardbeien dan, want van sla moet hij meestal niets weten, terwijl het het gewoon lust. Aangezien het toen nog vakantie was, ging hij mee boodschappen doen. Mocht hij de sla uitkiezen. De babyspinazie werd goedgekeurd. En de rucola die ik er dan voor ons bij doe, hoeft hij niet, maar dat is prima. Als extra voegen we gerookte kipfilet toe. We kozen nog een lekkere Parmezaanse geraspte kaas uit, en een mooie avocado. De rest van de ingrediënten hebben we in huis.

Ingrediënten

  • Zakje baby spinazie
  • Zakje rucola
  • Gerookte kip
  • Avocado
  • Geraspte kaas
  • Aardbeien
  • Olijfolie
  • Honing
  • Vers citroensap

Bereiding

De bereiding is echt heel makkelijk.
Voor de dressing mengde ik de honing, olijfolie en citroensap door elkaar. Een beetje experimenteren met de hoeveelheden, tot je een lekkere zoete, maar toch ook frisse dressing hebt.
De dressing serveerde ik apart zodat iedereen deze naar smaak kon toevoegen aan de salade.

Ondertussen was T de aardbeien aan het schoonmaken. De kroontjes eraf en de aardbeien in stukken snijden bij de grotere aardbeien. Deze verdeelden we over de borden die we al gevuld hadden een mix van de twee soorten sla.
Ook de gerookte kipfilet sneden we in stukken om te mengen met de salade. Gerookte kip zat niet in het Spaanse origineel, maar aangezien wij het als avondmaaltijd gingen eten en niet als lunch, vond ik toevoegen van een beetje vlees wel lekker. En gerookte kip combineert heel goed met alle andere smaken.
Ondertussen begon ik met de avocado. Een halve was voor ons genoeg, want de kinderen vinden het nog niet lekker. Ook deze verdeelden we over de borden.
Daarna nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover en de salade was klaar.

Salade met aardbeien, avocado en kip

Wat vonden wij ervan?

Omdat de salade wellicht niet genoeg zou vullen als volledige maaltijd, en omdat men gewoon zin had in aardappelschijfjes, aten we er gefrituurde aardappelschijfje bij. De salade kun je natuurlijk groter maken, of nog wat meer vullen met avocado. Maar in combinatie met de aardappels, was het meer dan genoeg.

Salade met aardbeien, avocado en kip

Het is weer gelukt om een maaltijd te verzinnen, waar door niemand over gemopperd wordt. Overigens is deze salade ook prima te combineren met een BBQ. Dan zou ik zelf alleen de gerookte kip niet toevoegen.

Wat is jouw favoriete salade?

Pleegmoeder
Door

Pleegmoeder

op 11 Sep 2020

Klinkt superlekker!! Ga ik komende wel met het mooie weer dat voorspeld wordt maken: bedankt!! :)

Reactie plaatsen