19 augustus 2020 
3 min. leestijd

Salade met Mango en garnalen

Na de fijne vakantie in Malgrat de Mar en Santa Susana mochten de de resterende tijd van d zomervakantie gelukkig ook hier genieten van het mooie weer. Het hete weer zelfs. Aan de ene kant genieten, maar aan de andere kant ook afzien. Het is altijd een beetje zoeken naar slaap, echt je tempo verlagen en ook je eten aanpassen. Ik heb namelijk met echt warm weer geen zin in warm eten, en ook niet om lang in de keuken te staan. Dus het worden veel salades. Maar na een week salades met komkommer, tomaat en alle andere standaard combinaties wilde ik toch echt weer afwisseling, dus ging ik met de salades die we in Spanje tijdens de lunch aten als inspiratie aan de slag.

Een beetje van Spanje en een beetje van internet

In Spanje kozen R en ik regelmatig voor een salade als lunch. Het is fris en niet te zwaar met het warme weer en je krijgt toch nog een beetje aan vitamines binnen, in elk geval meer dan de tosti die de kinderen dan liever bestelde. En met fruit in de salade geeft het de salade vind ik net even een zomers tintje.
Zo was een van de salades een tropische salade met garnalen en mango.
Omdat de salade in Spanje niet voorzien was van een dressing, moest ik nog even opzoek naar een bijpassende dressing. Toen ik dit recept uit de Allerhande zag, wist ik, dit gaat hem worden. Met wat kleine aanpassingen naar onze eigen smaak.

Salade met Mango en garnalen

Wat heb je nodig?

Salade met mango en garnalen
Ingredi├źnten

 • Zakje gemengde sla
 • Zakje rucola
 • Mango, ik gebruikte er 2 want ze waren niet heel groot
 • Citroen
 • Bekertje creme fraiche
 • Garnalen
 • Uit eigen voorraad:

 • peper
 • zout
 • olijfolie
 • knoflook

Bereiding

Het maken van de salade is niet moeilijk, maar het zijn wel een flink aantal stappen die je moet doorlopen.
Zo beginnen we met het maken van de dressing van de sla.
Meng hiervoor een halve eetlepel geraspte citroenschil met een halve eetlepel uitgeperst citroensap en olijfolie met peper en zout tot een frisse dressing. Meng deze goed met de sla.
Voor T hield ik hier al wat sla apart, want hij eet het anders niet.

Verdeel de sla daarna over de borden.

Salade met mango en garnalen

Daarna kun je de mango schillen. Ongeveer de helft snij je in plakken, of stukken, net wat je fijn vindt en verdeel je over de sla op de borden. De andere helft pureer je, die gebruik je later voor de saus.

Salade met mango en garnalen

De garnalen bak je daarna in wat olie samen met nog een halve eetlepel geraspte citroenschil. Ik gebruikte knoflook garnalen uit de diepvries. Die waren dus ook zo gaar. Even verdelen over de borden, T eet geen garnalen, dus die heb ik voor hem vervangen door wat blokjes kaas.
In het bakvet van de garnalen, pers je 2 teentjes knoflook, of wat minder of meer naar smaak. Wij hadden al knoflook garnalen, dus konden het met wat minder af. Voeg daar de mangopuree en de creme fraiche aan toe en verwarm dit tot een dikke saus.
Verdeel de saus over de salade naar smaak.

Wat vonden wij ervan

Ondanks dat ik T maar heel weinig saus had gegeven, mopperde hij toch. Saus en dressing is niet zijn ding. De sla en de mango in combinatie met de kaas gingen wel.
Wij vonden het echter heerlijk. De combinatie van het fruit, de garnalen en de zachte saus waren geweldig. Beter nog dan in Spanje.

Salade met mango en garnalen

We serveerden er een in plakken gesneden net afgebakken ciabatta bij. En voor een echt warme zomerse avond was dit een perfecte maaltijd.
Voor herhaling vatbaar.

Wat voor fruit vind jij lekker in een salade?

Sherry
Door

Sherry

op 19 Aug 2020

Het ziet er lekker uit. Ik krijg zeker zin hier in.

Lodi
Door

Lodi

op 20 Aug 2020

lekker, ik ben dol op salades en zoek altijd nieuwe inspiratie. En die vele stappen die vallen mij ook altijd op, dan denk ik, ik ben zo klaar, maar moeten er zoveel handelingen gedaan worden :)

Fleur
Door

Fleur

op 20 Aug 2020

Ik ben gek op beide, maar nooit bedacht om ze samen in een salade te doen. Ideaal voor op warme dagen

Krystle/Batboy
Door

Krystle/Batboy

op 20 Aug 2020

Geen haha ik vind die combinatie echt heel vies. Dit zou ik ook niet maken of willen proeven sorry :)

beautyn0te
Door

beautyn0te

op 21 Aug 2020

Heerlijk lijkt het! Ik houd van salades. Wel heel apart, heb het nog niet eerder geprobeerd.

Reactie plaatsen