11 september 2020 
2 min. leestijd

Bloemkool op de BBQ

Er komen nog een paar hele mooie zomerse warme dagen aan. Dus kunnen we heerlijk de BBQ weer aanzetten. En ik weet al wat we op de BBQ gaan doen. Niet alleen maar vlees, maar ook lekker veel groente op de BBQ. Zelfs R is inmiddels wel overstag en wil niet meer alleen maar en veel vlees van de BBQ. Dus naast de groente die we al veel vaker op de BBQ legde doen we nu ook bloemkool op de BBQ. En laat de bloemkool nu deze week in de aanbieding zijn bij de Hoogvliet.┬á Handige tip ­čśë

Bloemkool in plakken of heel?

Ok├ę ik wilde bloemkool op de BBQ, maar ik had nog niet helemaal helder hoe ik dit wilde doen. In zijn geheel, in plakken en hoe gekruid?
Een beetje zoeken op internet leverde me wel heel veel idee├źn op om de bloemkool te kruiden. Alleen hoe te snijden, daar was ik nog niet uit. Om de kruiden goed in te laten trekken en daardoor de smaak intenser te maken leek me in plakken snijden het mooiste. Maar hoe? Welke dwarsdoorsnede?

En ik ben er nog niet uit. Toen ik de bloemkool eerst maar halveerde, van boven naar beneden vond ik de roosjes vrij los en durfde ik geen plakken meer te snijden. En koos dus voor een gehalveerde bloemkool.

Even voorkoken

Wat ik niet had gedaan, maar wel had moeten doen, is de bloemkool even voorkoken. Het duurt best lang voor een bloemkool goed gaar is. En de binnenkant duurt nog langer, zeker bij een hele of gehalveerde bloemkool. Die blijft dat wat harder. En met voorkoken, bedoelen we kort voorkoken. Eerst het water aan de kook brengen, dan de bloemkool er pas in voor ongeveer 10 minuten. Als je dat te lang doet, dan gaat het knapperige er dan weer af en dat vind ik dan ook weer zonde.

Bloemkool kruiden

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een vrij simpele marinade voor mijn bloemkool. Naar recept van BBQ-junkie.
Alle ingredi├źnten hiervoor hebben we meestal wel in huis, dus dat maakte de keuze ook makkelijk.

Wat heb je nodig

  • Bloemkool
  • Griekse yoghurt (200ml)
  • Kerriepoeder (2 eetlepels)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Citroen

Rasp de schil van de citroen in een bakje.Bloemkool op de BBQ
Meng de Griekse yoghurt met de uitgeperste teentjes knoflook, het kerriepoeder en het sap van de citroen tot een marinade.
Smeer de bloemkool lekker dik in met dit mengsel en laat het intrekken.

Bloemkool op de BBQ

Als je de bloemkool op de hete BBQ kunt leggen, strooi je de geraspte citroenschil erover heen. Na ongeveer 30 tot 40 minuten is de bloemkool klaar.

Bloemkool op de BBQ

Duurt best even, en genoeg tijd om nog een lekkere salade te maken, of gewoon te genieten in de tuin met een drankje en een stokbroodje.

Wat vonden wij ervan?

Wij maakten deze bloemkool op BBQ restjes dag. We hadden nog spareribs over, een restje van de couscous salade van de dag ervoor en een paprika, die dus ook op de BBQ belandde. Bij elkaar dus een volledige gezonde maaltijd.

Bloemkool op de BBQ

En de bloemkool viel ook nog heel goed in de smaak. Hij was heel mooi bruin geworden, en smaakte niet naar saaie gekookte bloemkool. De combinatie, kerrie, youghurt en citroen is perfect.
Die gaan we vaker maken. Zo krijgen we steeds vaker een volwaardige maaltijd van de BBQ in plaats van heel veel vlees.

Heb jij wel eens bloemkool van de BBQ gegeten?

Mandy
Door

Mandy

op 20 Sep 2020

Ik hou van bloemkool! Dit ziet er heerlijk uit, helaas zijn de warmere dagen nu echt wel gedaan denk ik!

Reactie plaatsen