28 juni 2019 
3 min. leestijd

Koreaanse wraps, eten we dat vandaag?

Het blijft elke dag weer lastig om te bepalen wat ik nu weer op tafel moet zetten. Het moet snel, makkelijk en het zou fijn zijn als de meeste ook tevreden zijn over wat er op tafel staat. Dat is meestal nog het lastigste onderdeel. Iedereen heeft verschillende wensen. Maar wraps, daar worden ze hier allemaal direct enthousiast van. Zeker omdat veel recepten met wraps betekenen dat ze ze zelf kunnen vullen met wat ze lekker vinden. Dus ik ging op zoek naar wat nieuwe recepten voor wraps.

Koreaanse wraps

In mijn zoektocht naar een recept met wraps, vond ik er 1 bij HelloFresh die mij aansprak en waarvan ik dacht dat ik deze met enige aanpassingen ook voor de rest van het gezin passend zou kunnen maken. Naast de Herfstwraps, Mexicaanse wraps en de Griekse wraps die wij regelmatig maken, vond ik deze Koreaanse wraps een mooie aanvulling. Weer eens een andere wereldse smaak.

Zo ging ik dus met dit recept aan de slag.
Ergens was ik bang, dat ik voor een aantal ingrediënten naar een andere supermarkt zou moeten. Verse gember een pepers liggen bij mijn wat kleinere buurtsuper niet altijd in de groentevakken, maar waren deze keer wel goed te verkrijgen. Dat gold helaas niet helemaal voor het vlees. Dus in plaats van biefstukpuntjes, heb ik rosbief a la minute meegenomen en zelf in reepjes gesneden.
Ik keek ook nog of het wellicht met varkensreepjes zou kunnen, die lijken mij ook wel goed passen, maar ook die waren niet leverbaar.

Mijn aanpassingen

Zoals ik dus al zei heb ik het recept een beetje aangepast aan de mogelijkheden van de supermarkt en aan de smaak van mijn gezin.
Ik nam als basis het recept voor vier personen van de Koreaanse biefstukpuntjes met groente.

Koreaanse wrapsIn plaats van 2 tenen knoflook gebruikte ik 3 tenen knoflook. De rode peper heb ik gehalveerd, daar gebruikte ik er maar 1 van. Samen met de knoflook heb ik die eerst heel fijn gehakt in de keukenmachine, anders dan wordt het hier niet gegeten.
En aangezien je ze daarna toch moet mengen als marinade kan dat prima.

Koreaanse wraps

T sneed voor mij de rosbieflapjes in reepjes. Even wat meer werk, maar een goed alternatief.Koreaanse wraps

En ik heb de witte kool vervangen door ijsbergsla. Mijn kinderen zijn niet dol op witte kool in hun sla en salades, dus om voldoende groente toe te voegen, vond ik dat verstandig.

En ik was een limoen vergeten te kopen, dus heb ik dat opgelost met een drupje geconcentreerd citroensap.
Verder heb ik het originele recept gevolgd, aanpassingen genoeg toch?

Wat vonden wij ervan

De kinderen waren al blij met wraps. T wilde het vlees niet proberen. Rundvlees vindt hij sowieso nog lastig weg te krijgen, dus ik stelde als enige eis dat hij zijn wrap wel zou vullen met alle groenten. Omdat ik al bang was dat hij de zoetzure komkommer niet zo lekker zou vinden, ja hij is de moeilijkste eter hier in huis. Had ik wat komkommer voor hem apart gehouden.Koreaanse wraps
A vond het wel heel lekker, al vond zij de komkommer ook wat minder. Ik vond juist dat die het geheel een heerlijke frisse smaak gaf. En ook R vond het erg lekker.
Volgende keer ga ik wel meer vlees toevoegen dan het recept aangeeft. Ik vond dat nu ondanks dat we met zijn drieën de hoeveelheid van 4 personen hadden toch nog aan de weinige kant.Koreaanse wraps

HelloFresh

Nog niet zo lang geleden mochten wij een keer een box van HelloFresh uitproberen. En toen kwam ik er dus achter dat veel van die recepten ook te vinden zijn op de website. Wist ik helemaal niet. Nu waren we heel blij met de maaltijdbox, maar hadden we ook wat kritiek punten. Maar met de recepten op de site kan ik die gewoon omzeilen. We hadden soms namelijk niet echt genoeg aan de porties, ook al bestelden we voor 4 personen en eet T nog niet als een volledig persoon. We zijn blijkbaar grote eters.
Nu kan ik dus met de recepten op de site zelf de grote van de porties bepalen, en eventueel ook nog wat ingrediënten aanpassen naar onze smaak, maar toch profiteren van de voordelen van de recepten, de variatie en creativiteit die ik zelf niet echt heb met koken.

Ik vond deze manier van HelloFresh eten, ook een groot succes, dus dat gaan we vaker doen. Wat ik dan nog wel vergeten ben, is de prijs te checken. Was ik nu goedkoper uit dan als ik box bestelde?

Heb jij wel eens een recept van HelloFresh zelf gemaakt zonder box?
Zo ja, welk recept was dat?

Reactie plaatsen