16 mei 2019 
7 min. leestijd

Hello Fresh

Waar ik een paar jaar geleden netjes elke week de folders doorworstelde en in diverse supermarkten alle aanbiedingen afging om een gevarieerd weekmenu samen te stellen, doe ik nu eigenlijk elke ochtend de boodschappen en beslis ik wat we gaan eten. Waarom dat verandert is? Ik werk nu weer alle dagen en toen zat ik thuis met een dreumes en later peuter. Ik had dus meer tijd om alle boodschappen uit te zoeken en rustig te gaan halen. Nu werkt het weer beter als ik ’s ochtends, zodra de kinderen op school liggen de boodschappen voor die dag te halen, voor ik naar kantoor ga. Maar elke dag stel ik mezelf weer de vraag: Wat eten we nu weer vandaag? 

Rennen door de supermarkt

Zo ren ik dus vaak even door de supermarkt heen. Wc-papier, brood, en eten voor vanavond. Meestal word ik daar niet heel creatief van en pak ik weer iets gemakkelijks, waarvan ik weet dat de meesten het thuis lusten en wat snel klaar is. Aardappels, vlees en groente, een snelle wrap, pasta met een zak saus of pesto, of iets met rijst. Gevarieerd genoeg, maar eigenlijk ook allemaal net niet spannend genoeg.

Daarom nam ik het aanbod om Hello Fresh te mogen testen met 2 handen aan. 3 dagen waarbij ik eens niet hoefde na te denken wat ik vanavond weer op tafel moet zetten, en het wordt nog thuisbezorgd ook.

Hello Fresh familybox

Op de site van Hello Fresh moest ik eerst even goed kijken, wat een enorm aanbod. Verschillende boxen om uit te kiezen, de original, een veggie, een quick en easy en de familybox. Ik koos direct voor de laatste box. A is een hele makkelijke eter, maar T niet. Ik ga er op voorhand vanuit dat de familibox dan ook kindvriendelijk is. Na het aanmelden en het doorlopen van het afleveradres, de dag en het tijdstip van levering en natuurlijk de betaling, kun je ook nog kiezen voor welke maaltijden je wilt ontvangen. Ik besluit deze keer me te laten verrassen. Als ik alle maaltijden door ga lopen, kom ik waarschijnlijk uit op het feit dat ik op voorhand denk: Oh dat vindt die niet zo lekker, en dat lust die niet. Oh iets met gember, dat zullen de kinderen vast niet waarderen….
Daarbij vind ik het ook gewoon leuk om mezelf op deze manier te laten verrassen.

Lust je bepaalde dingen echt niet, en kun je er niet omheen eten, dan raad ik je wel aan om te kijken naar de maaltijden. Toch vervelend als er een recept met vis inzit, of als je allergisch bent voor noten en er komen maaltijden met deze ingrediënten in je koelkast te liggen.

Ik laat de box op zaterdag bezorgen. Dan kunnen we er mooi zondag, maandag en dinsdag van eten is mijn gedachte. Zaterdag zelf eten we meestal makkelijk. Vaak is R niet thuis, maar nog op de tennisbaan rond etenstijd, en ik heb dan vaak geen zin om te koken.
Wel staan we zodra de doos is bezorgd met zijn allen boven de doos. Wat zal erin zitten?Hello Fresh
A is eigenlijk bij alle recepten die we ontvangen heel enthousiast. Broccoli en spinazie zitten erbij, en daar is ze dol op. T reageert zoals verwacht niet enthousiast. Want nieuw, dus nooit geproefd, dus niet lekker.

Zondag, dag 1

Hello FreshDe eerste dag gaan we voor Pilav met gestoomde kabeljauw
Een recept met vis. Ja oeps, niet iedereen hier eet vis. Daar had ik dus door me te laten verrassen even niet bij stilgestaan. Grote kans dat je dan ook vis ontvangt. Nu ben ik daar zelf heel blij mee, maar R niet. Hij lust dus geen vis. Gelukkig maakte dat voor vandaag niet uit. Hij eet wat anders. En achteraf bleek dat maar goed ook.

Ondanks dat ik dus kook voor 1 persoon minder, besluit ik wel het recept voor 4 personen te volgen. Anders blijft er een klein beetje rijst en een klein beetje van alle andere ingrediënten over. Dat vind ik zonde, want de kans dat ik deze dan opnieuw gebruik is klein. Te weinig. Zelfs de rijst, die eigenlijk in een net te grote portie wordt geleverd, besluit ik op te maken.

Wat vonden we ervan?

Hello FreshZoals verwacht, T wil het niet. De vis spuugt hij het liefst gelijk uit en ook de rijst hoeft meneer niet. A en ik daarentegen zijn daar heel blij mee. Hebben wij lekker veel vis. Zij had ook nog nooit zo vis gegeten, dus ze proefde eerst wel voorzichtig. Maar toen het haar goedkeuring kon wegdragen, mocht er nog wel meer komen. Ik was al blij, dat R iets anders at, want wij hadden niet genoeg aan deze maaltijd met zijn vieren. We aten die bijna helemaal op met zijn tweeën. Een klein beetje bleef er over.Hello Fresh

Maandag, dag 2, aardappels, groente en vlees

Hello FreshSchema technisch en afwisseling technisch komt dit het beste uit. Gewoon broccoli, met aardappels en vlees. Maar dan net even wat beter, dan we zelf eigenlijk altijd doen.
Luxer kun je misschien beter zeggen.
De broccoli koken we zelf meestal gewoon in water, nu in bouillon. De aardappels worden gebakken, en niet als gekookt opgeleverd vandaag. Oké dat doen we zelf natuurlijk ook wel eens.
Maar de kip maken we vandaag met een lekkere mosterd-roomsaus met champignons. En daar nemen we zelf dus te weinig tijd voor. Terwijl het helemaal niet veel meer tijd kost. Alleen een beetje meer multitasken in de keuken inplaats van alles opzetten en nog even snel wat anders te gaan doen.

Wat vonden we ervan?

Hello FreshT at natuurlijk geen saus, maar verder kon deze maaltijd zijn goedkeuring wel wegdragen. Het enige nadeel vandaag was, dat we elkaar na het eten aankeken waar de rest bleef. Voor ons was dit niet genoeg. Gelukkig konden we dat zonder problemen oplossen met een toetje en een snack later op de avond.Hello Fresh

Dinsdag, dag 3, risotto met courgette en mozzarella

Hello FreshDe laatste dag nemen we de vegetarische risotto. Ik zorg van te voren dat alle ingredienten klaar liggen en gesneden zijn. Want ik wil bij risotto toch altijd graag even opletten en niet nog snel dingen moeten snijden. Het liefst maak ik dat ook in mijn slowcooker, maar vandaag volg ik netjes het recept. In de wok dus.
We eten vandaag wat later dan normaal, want het lukt me niet om deze maaltijd in de gestelde tijd op tafel te zetten. Ik tel voor het gemak de snijvoorbereidingen niet eens mee, want doordat vooraf te doen, weet ik dat ik iets tijd verlies. Maar dat geeft niet.
Mijn probleem, zit het zoals ik al had verwacht in het laten opnemen van de bouillon door de risottorijst. Het duurt veel langer dan verwacht. Maar de smaak is er niet minder om.

Wat vonden we ervan?

Hello FreshHeerlijk, iedereen, zelf T vond dit lekker. Ik heb R ook niet horen mopperen dat er geen vlees inzat, dus dat is ook een goed teken. Ze waren niet direct allemaal weg van de smaak van de bleekselderij, maar in combinatie met de rest vonden ook de kinderen dit best te doen.
Geslaagd dus.Hello Fresh
Vandaag hielden we wel een klein beetje over.

Conclusie

Ik was blij dat ik Hello Fresh mocht proberen. Van te voren was ik wel sceptisch hierover. Ik ben wel eens door ze gebeld om me over te halen om het te proberen, maar de prijs hield me altijd erg tegen. €61.95 voor 3 maaltijden, dat is € 20,- per dag, is nog steeds erg veel. Als ik ’s ochtends door de supermarkt ren, ben ik ongeveer de helft kwijt per dag. En dan heb ik ook nog wc-papier, brood, beleg, shampoo of bijvoorbeeld vuilniszakken in mijn tas gegooid. Via Maaltijdbox.com kun je heel gemakkelijk de boxen van Hello Fresh, maar ook de andere maaltijdboxen vergelijken.
Goedkoop vind ik het nog steeds niet, maar het gemak en de afwisseling zijn ook zeker wat waard. Ik ben nu dan ook niet direct om, de volgende box heb ik nog niet laten komen. Maar zeker in periodes dat ik echt weer eens niet weet wat we nu weer moeten eten, is er een zeer grote kans dat ik mijn account bij Hello Fresh weer activeer om een nieuwe box te bestellen.
En deze recepten, bewaar ik ook. Voor herhaling vatbaar.
Wil je ook ervaringen van anderen lezen? Bekijk dan alle reviews van HelloFresh op Maaltijdbox.com.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Reactie plaatsen