10 maart 2023 
in Review
3 min. leestijd

Tosti of wafel?

Met een puber in huis weet je het wel. De kaas, ham en boterhammen zijn niet aan te slepen en het tostiapparaat maakt overuren. Nou daar hoef je hier in huis niet eens een puber voor te hebben. Want de 10 jarige doet hier niet onder voor de puber. Af en toe mag je blij zijn dat ze niet thuis zijn geweest en je huis een keer niet naar tosti ruikt. Hoewel er zijn ergere dingen natuurlijk, 

Maar hoe groot was de blijdschap dat het nieuwe apparaat niet alleen tosti's kan maken?

Huize Tosti

De lekkerste tosti is de tosti als lunch, of die als je net uit school komt, of misschien die vlak voor het avondeten, of voor het sporten. Kun je ook tosti eten als ontbijt? Ik heb het inmiddels opgegeven om erover te zeuren en ze ook een keer een gewone boterham te laten eten. Als ik er niet ben, dan pakken ze dat apparaat toch wel uit de kast. 

Tosti

Ja wel uit de kast, maar nooit in de kast. De hele dag (voelt zo) ben ik dat apparaat weer aan het opruimen. Op een of andere manier is het opruimen van het apparaat te lastig. Ze kunnen er niet bij. Ja waarom zou je een stoel pakken om het op te ruimen? Doe je toch ook om het te pakken? Of het apparaat moest nog afkoelen en daarna zijn ze er natuurlijk helemaal niet meer bij in de buurt geweest. Herkenbaar?

Wafels voor de afwisseling?

Soms als er meer tijd is, dan wordt het ineens geen tosti. Dan worden er pancakes gebakken. Of liever nog wafels, maar we hebben helaas geen wafelijzer. Je begrijpt dat dit eigenlijk wel op de verlanglijst staat van het tweetal hier. Niet voor hun eigen verjaardag, maar voor Moederdag of mijn verjaardag natuurlijk, zodat zij er buitensporig gebruik van kunnen maken. Zo is de staafmixer ook ons huis binnen gekomen of wordt er regelmatig gekeken naar de beste keukenmachine, want oh wat zou dat handig zijn als er iets gemaakt moet worden.

Oh sorry afgeleid van de wafels. Onze tosti maker kon alleen tosti's maken. Wat waren de kinderen dan ook blij dat ik ze vertelde dat ze dit nieuwe apparaat in de voorjaarsvakantie mochten uitproberen. 

Dan gaan we wafels maken mama.

En zo geschiedde...

Wafels maken

 Het Gadgy Tosti Apparaat - Wafelijzer - Grill Apparaat - 3 in 1 - Verwisselbare Platen - Tosti ijzer werd een van de meest populaire apparaten in ons huis.

Gadgy 3 in 1

Grillen

De kinderen willen nu naast de dagelijkse tosti's niet alleen regelmatig wafels maken, maar binnenkort ook panini's. En in de voorjaarsvakantie was hier natuurlijk genoeg tijd voor. Waarschijnlijk zullen daarna de snelle tosti's wel weer overheersen, maar dat maakt natuurlijk niet uit.

Wafels bakken

Wafel

Ik stelde nog voor om er courgettes mee te grillen of paprika voor een lekkere salade, net als van de BBQ, maar daar kreeg ik toch een beetje gekke blikken van. Terwijl de 3e plaat daar volgens mij zeer geschikt voor is. Op een onbewaakt moment dan toch zelf maar eens uitproberen.

Overigens vind ik het wel een voordeel dat deze platen, niet alleen verwisselbaar zijn, waardoor je veel met het apparaat kan, maar ze kunnen ook in de afwasmachine. Nu alleen nog zorgen dat de kinderen dat zelf gaan doen....

Iemand tips?

NB Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Reactie plaatsen