14 december 2020 
in Review
4 min. leestijd

Sieraden cadeau voor de feestdagen

Wij vieren hier thuis meer Sinterklaas dan kerst. Zeker met een nog gelovig kind in huis. Dat duurt niet lang meer, en dan vraag ik me af, of dat ook zo blijft. Ik merk dat zowel de man in huis als de kinderen toch ook ook altijd reikhalzend uitkijken naar cadeaus onder de kerstboom. Dus komen er toch altijd een paar cadeaus, voor iedereen 1 onder de boom. Naast de kerststal dus, want die blijft toch het belangrijkst. Maar als er dan pakjes liggen onder de kerstboom, dan mogen ze een iets chiquere  uitstraling hebben. Niet alleen de verpakking maar ook de inhoud wat mij betreft.

Sieraden dames

Hier onder de kerstboom komen dit jaar voor de dames dan ook sieraden. A heeft inmiddels de leeftijd bereikt dat zij niet meer bij de kinderensieraden wil kijken, maar bij de sieraden voor dames. Leuk om haar dan ook te verrassen met een mooi sieraad, waar ze nog jaren plezier van kan hebben.
Zelf ben ik ook al een tijdje aan het kijken naar een extra ring. Ik loop al zo’n 15 jaar niet in evenwicht, met aan 1 hand een ring minder. Ik heb er ook heel lang niet naar gekeken hoor. Stond niet hoog op mijn prioriteiten lijstje, maar stiekem wel op het wensenlijstje.
Nu kregen zowel ik als A de kans om deze kleine droom voor de onder de kerstboom te verwezenlijken.

Mooi verpakt voor Sint of kerst?

Ik vind het altijd nog een verschil of ik de pakjes inpak voor kerst of voor Sinterklaas. Sinterklaas pakjes gaan in fel gekleurd papier. En de kerstpakjes in een glitterpapiertje. Dat staat ook zoveel leuker onder de boom. Kerst is immers toch naast het gelovige aspect, een beetje glitter en sparkling. Vandaar dat de sieraden ook als cadeau bij kerst horen dit jaar.

Sieraden cadeau voor kerst

Ringen dames

Oké ik dwaal weer eens af. Van ringen voor dames naar mooi ingepakte cadeaus is natuurlijk maar een kleine stap, maar het gaat mij nu toch echt even om de ringen.
Een leuk moeder-dochter moment. Ringen kijken, nu niet in de winkel, maar lekker online, coronaproof achter de laptop.
Welke vindt zij leuk en welke vind ik leuk? Daar blijkt wederom dat de appel niet ver van de boom valt. Wij hebben hierin vrijwel dezelfde smaak.

Met een goed passende ring hebben we eerst even de maat bepaald. Je kunt hiervoor ook een pasring bestellen, maar opmeten van een goed passende ring kan ook. Ook onze ringmaat verschilt niet veel meer, en is een beetje afhankelijk van om welke vinger we de ring willen dragen. Ik zoek een ring voor om mijn middelvinger en zij wil er een voor om haar ringvinger.

Geboortesteen met initiaal

A kiest uiteindelijk voor een gouden ring met haar initiaal en haar geboortesteen. Stiekem vindt ze de geboortesteen die bij haar maand hoort minder mooi, maar ook hier valt de appel niet ver van de boom. Een andere steen bestellen, omdat dit natuurlijk ook gewoon kan, dat voelt niet goed. Wij zijn wel dol op symbolieken hier.

Ring met initiaal en geboortesteen

2 ringen met geboortesteen

Voor mezelf koos ik na lang wikken en wegen, een setje van 2 ringen met geboortesteen.
Ooit zei ik dat ik aan mijn linkerhand, een ring met rosé goud erbij moest komen, zodat ik dan aan allebei de handen 3 kleuren goud heb, maar ik koos toch voor beide ringetjes goud. Bij elkaar en met de 2 geboortestenen, denk ik dat uiteindelijk toch mooier te vinden als geheel. Ik koos hierbij voor de geboortestenen van de kinderen.
Ik ga ze dan bij elkaar om dezelfde vinger dragen, zo vormen ze dan ook een eenheid met de andere ringen, maar toch uniek.

Ringen met geboortesteen

Bestelproces

Het bestelproces verliep niet helemaal vlekkeloos. Ik kon nergens aangeven welke geboortesteen er op de ring geplaatst moet worden. Dus even snel via de chat contact op genomen. En dat is zeker snel. Ik kreeg al heel vlot een antwoord. Er zat inderdaad een foutje in de site, en ik kan bij de opmerkingen aangeven welke geboortesteen er geplaatst moet worden. Helemaal geweldig. Ik kon gelijk doorgaan met bestellen. En dat is erg fijn. Snel geholpen worden tijdens het bestelproces vind ik heel belangrijk. Anders kun je niet direct verder.

Bij de aflevering bleek ook dat 1 van de 2 ringen die ik had gekozen niet geleverd kon worden. Ik kreeg netjes een mailtje, dat deze later nabezorgd kon worden. Dus in eerste instantie stonden er maar 2 mooie doosjes klaar voor onder de kerstboom. We hebben ze later nog wel ingepakt, maar de doosjes met strik zijn op zich al mooi genoeg als cadeau.

Sieraden dames

Onder de kerstboom

Nog heel even wachten en dan mogen we ze ook echt dragen, want ze liggen dus onder de kerstboom. En gelukkig heb ik ze op tijd kunnen bestellen, want ondanks dat ze erg snel worden verzonden, laat de aflevering op zich wachten. Het is erg druk in deze periode van het jaar bij de post.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad.

Reactie plaatsen