23 december 2022 
in Mama
2 min. leestijd

Sieraden met een verhaal

Deze periode vind ik altijd zeer geschikt om te kijken naar sieraden. Om te dragen bij een chique kerst outfit, of juist om onder de boom te leggen of te vragen met kerst. Ondanks dat ik kerst nog steeds niet het feest van de cadeautjes vind, dan mogen ze wel chique zijn op het moment dat je het toch doet. Extra leuk vind ik het altijd als een sieraad ook een betekenis heeft. Zo mocht ik in 2020 al eens wat moois uitzoeken bij KAYA sieraden en koos ik voor ringen met geboortestenen van de kinderen. Ook A is deze periode extra bezig met sieraden. Wat past erbij haar outfit....

Een mooie outfit is natuurlijk helemaal compleet met de juiste sieraden. Maar nog mooier is het als de sieraden een betekenis hebben. Dat kan natuurlijk gewoon door een gravure, of zoals ik eerder heb gedaan met geboortestenen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Sieraden als herinnering

Bij gedenksieraden dacht ik altijd gelijk aan iemand bij je houden die inmiddels overleden is. Dat kan natuurlijk prima. En zeker met de feestdagen is het mooi om iemand in de vorm van een sieraad bij je te dragen. Maar dat kan ook heel anders. Ik draag mijn kinderen ook graag in sieraden bij me. En ook andersom. Zo kreeg A een paar weken terug een ketting van haar oma die van haar overgrootmoeder was geweest. Een prachtig sieraad voor haar dat nu weer gedragen wordt. Met een bijzondere betekenis. Maar een sieraad hoeft dus niet perse oud te zijn. Je kunt ook iets nieuws aanschaffen. De gedenksieraden van KAYA sieraden met naam, of gewoon in bij elkaar passende setjes zijn hier ook heel geschikt voor. Zo kreeg A al eerder van haar andere oma een keer mooie sieraden met kerst.

KAYA sieraden

Deze zijn voor haar nu ook gedenksieraden geworden. Net als de moederdochter armband die wij ooit samen hebben uitgezocht. Ook leuk om met moeder, dochter en oma samen een mooi setje uit te kiezen zoals het symbool hierboven op de afbeelding.

Zussenarmbanden

Kleine zusjes kunnen leuk twinnen met hun outfit en zelfs ook met mama. Hoe leuk is het dan als ze ook bijpassende sieraden hebben. Overigens telt dat ook voor nichtjes. Zo hebben wij dat al eens gedaan met een bruiloft. Zagen A en A (4 en 2 jaar) er toen uit als zusjes.

 Maar als de zussen groter zijn, dan kan het nog steeds natuurlijk. Ook al hebben ze dan misschien niet meer dezelfde outfit, de sieraden kunnen nog steeds matchen. Of onder de boom liggen natuurlijk. Want mijn zus en ik twinnen al lang niet meer, maar we denken natuurlijk nog wel vaak aan elkaar. En hoe mooi is dat met een sieraad dat je dan ook nog eens tegelijkertijd draagt. Of niet tegelijkertijd, maar waardoor je toch haar een stukje bij je voelt, zelfs al heeft ze al lang haar eigen gezin en leven.

KAYA Sieraden Zussen armband

Een zussen armband is ook prima te geven aan je beste vriendin, moeder of andere bijzondere persoon overigens. Zeker je beste vriendin kan soms gewoon net zo close, misschien wel closer zijn dan een zus. A geeft ook graag sieraden aan haar vriendinnen en heeft dan ook regelmatig matchende exemplaren met haar best vriendin.  Of als het geen armband is, dan vinden ze wel hetzelfde kettinkje leuk, altijd wel iets te vinden.


Heb jij ook bijzondere sieraden als herinnering aangeschaft?

NB dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zie je dit terug door het gebruik van #mmtad

Reactie plaatsen