02 oktober 2023 
in Shoppen
2 min. leestijd

Wat is jouw comfortabele bank outfit?

Ik zit nog volop in de ontkenningsfase. De herfst is nog niet begonnen. Punt. Dat kom mede doordat wij laat vakantie hadden dit jaar en dus ook eigenlijk pas net begonnen zijn aan het nieuwe schooljaar.

Toch zijn buiten de tekenen van de herfst al zichtbaar. De lichten moeten 's avonds al weer vroeg aan, want de lange zomeravonden zijn voorbij, de tuin komt echt in herfstkleur en de dagen worden, ook al is het lekker weer, langzaam toch frisser. 

Kouder in de avond

Nu heb ik mijn zonder jas outfit gewoon even verruild voor een zomerjas over mijn outfit. Dat gaat nu nog prima. Op school zijn er nog steeds kinderen die in korte broek en T-shirt naar school komen en het ook niet koud hebben.

Toch merk ik het 's avonds wel. De warmte van de zomer en de eerste schoolweken, hangt echt nog in het gebouw. Het is warm in de klas. Zeker met 21 kinderen. Ook in huis, maar toch merk ik dat het na een dag op school 's avonds fris voelt op de bank.

Dus dan wordt het zomerse bloesje of shirtje toch omgewisseld voor een warme trui of vest.. Een andere optie is om onder een dekentje te kruipen. Vindt PrinceS ook fijn, kan hij weer lekker bij ons liggen.

Warme truiAfbeelding van Iren via Pixabay 

Comfortabele outfit op de bank

Wij zetten de verwarming 's avonds eigenlijk altijd vroeg uit. Dit bespaart gas, maar voorkomt ook dat het onnodig warm is beneden en op de slaapkamers. Door een open trap in de huiskamer gaat er altijd best wel veel warmte naar boven. Ook als je de radiator uit hebt staan. Nu is het in huis dus ook nog steeds warm genoeg om de verwarming niet aan te zetten ,maar met raam open in de slaapkamer merk je toch dat het overal in huis 's avonds sneller fris wordt. 

En wat is er nu lekkerder dan om niet alleen een warme trui of vest aan te trekken op de bank, maar ook een fijne joggingsbroek of loungebroek. Ik zag hele leuke bij LASCANA, mocht je nog op zoek zijn. Voeten in comfortabele warme sloffen. En dan in zijn geheeld opgekruld op de bank met een kat in je knieholte en een kop herfstthee met kruidnoten of chocola, of beter nog chocolade kruidnoten. 

Op de bank in comfortabele outfitAfbeelding van Kartashova via Pixabay

Het ultieme herfstgevoel. In onze knieholte is overigens de plek waar PrinceS zich dan het liefst oprolt en ook optimaal geniet van onze warmte en wij van die van hem. Ik merkte de afgelopen avonden al dat ik dan niet eens zin had om van de bank op te staan en naar bed te gaan. 

Wellicht zit ik toch minder in de ontkenningsfase wat betreft de herfst dan ik zelf dacht. Zijn jullie al helemaal in herfstmodus?

Reactie plaatsen