13 december 2023 
2 min. leestijd

Alweer nieuwe schoenen

Hebben jullie dat ook? Dat je dan net schoenen voor je kind hebt gekocht en dat ze dan al weer te klein zijn Of stuk? Soms denk ik dan ik koop een goedkopere schoen, want ze zijn er steeds zo uitgegroeid, maar dan valt de kwaliteit ineens wel heel erg af te lezen aan de prijs. Maar dat heb ik ook wel eens andersom gehad. Dure merkschoenen, en na een paar weken lag de zool eraf.

Nieuwe schoenen

En nieuwe schoenen kopen is tegenwoordig niet meer zo makkelijk als het vroeger was. Toen T heel klein was, zijn we een keer uitgenodigd voor Red-Rag, waar hij heel lang fan van is geweest. Maar dit merk was in de schoenenwinkels bij ons in de buurt niet zo goed verkrijgbaar. En als hij nieuwe schoenen nodig heeft, dan heeft hij ze vaak ook NU nodig. Want op tijd aangeven dat ze te klein worden, dat lukt niet. Ik verdenk voeten ervan gewoon in 1 nacht zeker een maat te kunnen groeien. Dus internetshoppen is vaak geen optie, 1 dag wachten op PostNL is al te lang.

Dan toch maar naar de winkels, en soms eindigen bij de goedkopere winkels omdat er gewoon niets leuk te vinden is.

Hoe lossen jullie dat op?

Welk merk?

Ik merk dat voor T het merk nu ook belangrijk wordt, want welke schoenen wil je zelf dragen is op 10 jarige leeftijd heel anders dan als je 3 of 4 jaar bent..

Puber met sneakersAfbeelding van 建鹏 邵 via Pixabay

Nu maakt het merk hem eigenlijk niet zo heel veel uit. Als de schoenen maar kleurrijk zijn. Als die saaie zwarte sneakers zijn aan hem niet besteed. Gelukkig is hij daar niet in veranderd de afgelopen jaren. De zoektocht gaat vooral naar kleur en comfort. Wellicht dat dit de komende jaren ook nog gaat veranderen, als hij naar de Middelbare school gaat.

Puma, Nike, of Shoesme?

Nu draagt hij toevallig een schoen van Puma. Maar het had ook Nike kunnen zijn.

Sneakers van NikeAfbeelding van Pexels via Pixabay

 Deze zijn in ons dorp in de schoenwinkel vaak op voorraad. Maar nu vind ik de kwaliteit van deze schoenen tegenwoordig ook echt tegenvallen. Je betaalt vooral voor het merk denken we dan maar. En dat T weer een waterdichte schoen heeft die past en er ook nog een beetje goed uitziet.

Stiekem hoop ik dan ook dat hij de volgende keer op tijd aankondigt (of ik op tijd luister, soms wil ik het gewoon ontkennen) naar dat de schoenen ALWEER kapot of te klein zijn, want dan kunnen we eens wat verder kijken.

Ik vond toen beide kinderen kleiner waren dat de schoenen van Shoesme van betere kwaliteit waren. En ze hebben in zijn grote maat, ja hij draagt al 38/39, leuke sneakers voor jongens en niet alleen maar saaie zwarte.

Shoesme sneaker

 Dus ik denk dat ik vast even voorbereid ben op de volgende rond en hem gewoon elke keer een paar leuke laat uitkiezen, dan hoef ik ze alleen nog maar snel te bestellen. Scheelt ook weer een rondje met zuchtende huisgenoten in een schoenenwinkel.

Hoe shop jij de schoenen voor de kinderen?


NB: Dit artikel bevat gesponsorde links. Op social media is dit herkenbaar aan #mmtad

Reactie plaatsen