25 juni 2021 
1 min. leestijd

Nieuwe vloer verwarming kopen

Om het aangenamer in huis te maken en in de winter geen last te hebben van koude voeten, kun je het beste de vloer verwarmen door gebruik te maken van vloerverwarming. En hoewel in nieuwbouw vloerverwarming vrijwel de standaard is, moet deze in oudere huizen vaak zelf worden aangelegd. Dat betekent dat je jezelf goed moet laten adviseren en jezelf in moet lezen als je een nieuwe vloerverwarming wilt kopen. Het hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn! 

Zelf aanleggen of laten doen

De aanleg van een vloerverwarming is een nogal specialistisch klusje. Heb je een heel handige man in huis, dan kunnen jullie het wellicht zelf. Maar is daar enige twijfel over, dan is uitbesteden een veel beter idee. Heb je namelijk eenmaal de vloerverwarming aangelegd en een mooie dure vloer eroverheen gelegd en er gaat iets niet goed, dan kost het je mooie nieuwe vloer om het euvel te verhelpen. Om maar niet te vergeten de garantie die je hebt als je de boel laat aanleggen in tegenstelling tot zelf leggen.

Luisteren naar advies

Ga in gesprek met de installateur zodat hij je kan vertellen welke vloerverwarming het best bij jouw woning past. Op die manier is het voor hem ook een stuk simpeler om samen met jou ervoor te zorgen dat je de juiste vloerverwarming kiest en deze goed wordt geïnstalleerd. Ben je niet helemaal zeker van je zaak vraag dan een tweede offerte aan. 

De isolatie van de woning

Het is belangrijk om te kijken naar een goede isolatie van je woning. De meeste mensen hebben hun woning geïsoleerd of laten dat in een later stadium doen. Het is een goede methode om zo meer te besparen en de warmte langer vast te houden binnen de woning. Dit kan veel verschil maken en wellicht moet je dus alsnog je woning beter isoleren. Het is altijd belangrijk om duurzaamheid in acht te houden. Vloerverwarming is namelijk een duurzame oplossing voor het verwarmen van je huis, maar als je vervolgens de muren en het dak niet geïsoleerd hebt, dan vliegt al die warmte zo weer naar buiten.

Het aanbouwen van een serre

Zodra je de woning goed hebt geïsoleerd is het mogelijk om de verwarming in de vloer te plaatsen. Heb je een dichte tuin serre neem die dan mee in het hele plaatje. Wel zo fijn om die extra buitenruimte heerlijk te verwarmen. 

Op die manier is jouw gehele woning voorzien van een heerlijke vloerverwarming.

Reactie plaatsen