08 april 2022 
2 min. leestijd

De 5 leukste kraamcadeaus

Wij zijn al een tijdje klaar met de baby's. Heerlijk dat de kinderen groter worden. Maar in onze omgeving worden nog genoeg baby's geboren. In de familie is de jongste telg immers pas 8 maanden oud. En ook op het werk worden er regelmatig nog baby's geboren. Super leuk! Maar elke keer is het toch weer zoeken naar de leukste kraam cadeaus. Zeker al je nog een beetje origineel wil blijven. Ik vind het niet leuk om bij elke baby standaard met hetzelfde soort cadeau aan te komen.

Luiertrein

Het leukste vond ik toch wel om de kraamcadeaus zelf in elkaar te zetten. Een kraammand gevuld met cadeaus, maar dan net even anders verpakt. Zo maakten we ooit een luiertrein een variant op de luiertaart. Gevuld met cadeaus. Maar wat stop je er dan in? Ik vond zelf deze houten trein met naam wel een leuk cadeau voor erin. Maar natuurlijk ook een knuffel als machinist en natuurlijk zijn alle luiers ook al een cadeau op zich.


Voor een collega kocht ik vorig jaar leuke slabbetjes voor de eerste hapjes voor in de kraammand. Daar kan je er nooit genoeg van hebben is mijn ervaring. En hoe je ook je best doet, op een gegeven moment gaan sommige vlekken er toch niet helemaal uit. Dus altijd een goed idee. En een leuk klein pakje voor in een kraammand, zodat er heel veel cadeaus in zaten.

Persoonlijk cadeau

Er zijn ook gelegenheden dat je liever een groter cadeau koopt, of met een groepje mensen een kraam cadeau. Of juist een iets persoonlijker kraam cadeau. Daar duik ik meestal het internet voor voor. Zo kreeg ik ook bij de geboorte van T een bad cape met naam. Een variant hierop is de kinderbadjas. Als je niet zo handig bent, zoals ik, dan kun je op deze manier een mooi gepersonaliseerd cadeau geven. Zelf vind ik dit echt een heel leuk cadeau. Ik heb die van T namelijk nog steeds, ook al gebruikt hij hem natuurlijk niet meer. 

Cadeau voor de ouders

En dan niet een materieel cadeau. Maar een dienst. Avondje koken na de kraamtijd, als de kraamverzorgster weg is, avondje oppassen zodat de ouders samen weer eens weg kunnen. Of misschien zelfs een nachtje oppassen, voor een beetje bijslapen erbij. Afhankelijk van hoe dichtbij je bij de ouders staat natuurlijk en zij de baby al een nacht uit handen durven geven.5 leukste kraam cadeausAfbeelding van Stephanie Pratt via Pixabay

Kleertjes

Als je de smaak van de ouders een beetje kent, dan zijn kleertjes ook heel leuk om te geven. Vaak worden er kleertjes gegeven die de baby direct aan kan. Maar zelf vind ik het altijd leuker om een aantal maten groter cadeau te geven. Maat 80 bijvoorbeeld. Baby's groeien zo snel, dat het en fijn is om grotere maten op voorraad te hebben, maar kleinere maten worden zeker als je al veel hebt, bij een tweede of derde, toch maar heel weinig gedragen. En dat is zonde.

Functionele cadeaus

Functionele, zoals een rekje voor spenen voor in de vaatwasser, of een flessenwarmer. Zeker die eerste had ik zelf niet zo snel opgekomen om te kopen. Handig al een ervaren moeder die dan als cadeau meeneemt. En die flessenwarmer, vond ik zelf eigenlijk te duur voor de tijd die ik hem ging gebruiken. Want er kan ook veel in de magnetron. Toch was ik er uiteindelijk heel blij mee. Een leuke handdoek voor als je de bad cape of hydrofiele luiers niet meer gebruikt.

Wat vind jij het leukste kraam cadeau om te krijgen of te geven?

NB deze blogpost bevat gesponsorde links.


Reactie plaatsen