DIY
Marijke Mulder- de Leur
DIY
03/11/2015
2 min
4

Kraamcadeau

03/11/2015
2 min
4

Al een paar baby’s geleden begonnen we met het maken van kraammanden. Mijn moeder, zus, schoonzus en ik. In wisselende samenstellingen, afhankelijk waar de baby geboren werd natuurlijk.

Een mand met cadeau’s, luiertaart erbij en alles met zorg en liefde uitgezocht en gemaakt. Deze keer gingen mijn moeder zus en ik aan de slag voor het gezin van mijn broertje.

Inmiddels is ons nieuwe neefje ook geboren en kan ik ook delen wat we hebben gemaakt. Welkom op deze wereld baby K!

Kraamcadeau

Op Pinterest maakten we een bord aan met leuke ideeën. Dit deden we met een geheim bord in eerste instantie, zodat het idee ook echt geheim bleef. Als snel bleek dat 1 ontwerp er wel echt uitsprong bij ons allemaal. Een luiertrein. Weer eens wat anders dan de traditionele luiertaart, die we overigens allemaal ook erg leuk blijven vinden.

Een dagje winkelen, en een middagje knutselen leverde het volgende resultaat op:

De luiertrein

Een luiertrein van luiers maatje 3. 2 manden vol met allerlei cadeaus, van sokjes tot (voor)leesboeken en een biertje voor papa.

Inmiddels kunnen we zeggen dat de ouders en de grote broer van het nieuwe neefje heel blij waren met het cadeau. Zowel met de trein zelf als met de inhoud van de trein.

Dus tijd om hier te delen hoe we hem maakten.
Eerste maakten we de rolletjes van de luiers. Deze pakten we in in gekleurd papier. Blauw voor de wielen (13x). Groen voor de locomotief (9X) en een pakje luiers voor de locomotief pakten we in met 2 stroken papier.
De schoorsteen kreeg behalve een papiertje een mooie rookwolk van watten. Deze hebben we vastgelijmd aan een wattenstokje.Luiertrein_1

Van een grote bananendoos maakten we de rails, waarop we de trein vastplakten. Eerst de wielen, daarna de mandjes erop.Luiertrein_2

De cadeaus allemaal mooi ingepakt, met gezellig papier, of met leuke versierde doosjes.Luiertrein_3

Daarna de trein vullen met de cadeaus, en niet te vergeten, de machinist op zijn plek te zetten.
Luiertrein

Heb jij ook wel eens een luiertaart, of ander cadeau van luiers gekregen?

Reacties
Categorieën