06 april 2015 
in Mama
3 min. leestijd

Fotoshoot

Het begon met een oproepje van Linda op Facebook. Zij was op zoek naar een mama die door haar geïnspireerd wordt en die volgende week zondag tijd heeft. Meer informatie stond er niet bij. Ik besloot wel te reageren op haar vraag.

Mamaliefde

Ja ik word zeker door Linda geïnspireerd. Ik lees haar blog erg graag. Haar oudste is net even ouder dan T en ze door wat ze meemaakt weet ik wat me te wachten staat. En heb je haar sensopathische spelideeën wel eens gelezen. Ontdekken met ijs, gekleurde rijst of verven met scheerschuim.  Aan de slag met T dus, mijn knutselactiviteiten waren meestal nog gericht op A.

Ik paste dus perfect in het plaatje. En had tijd. De zondag, dat is niet altijd de makkelijkste dag en moet natuurlijk eerst even overlegd worden. Maar uiteindelijk is de afspraak gemaakt.

Artikel in de Vriendin

Voor het tijdschrift vriendin een fotoshoot met zijn tweeën en een kort interview. De dame van de Vriendin belt mij en heeft de schone taak om uit ons gesprek van bijna een half uur een tekst van maximaal 300 woorden te schrijven.

En de laatste zondag van maart dus de fotoshoot. Toch wel een beetje zenuwachtig op weg naar Amsterdam. Een fotoshoot met professionele visagie en fotograaf maak ik niet dagelijks mee. Dus ja dat is spannend.
In de trein van Schiphol naar Amsterdam CS zouden Linda en ik elkaar ontmoeten. Ja haar blog is leuk, en ook het contact via Facebook is leuk, maar zou het verder wel klikken. Vanaf het begin tot het einde van de dag hadden we de grootste lol en was het gezellig. We vergaten zelfs bijna uit de bus te stappen, door het kletsen.

Visagie

Bij de fotostudio aangekomen konden we lekker zitten met een kopje thee. De dames die voor ons waren, waren pas net binnen en mochten beiden nog in de make-up. Hier word per persoon 3 kwartier voor gerekend. Lang wachten nog, maar de tijd vloog voorbij en voor we het wisten zaten wij in de make-up. Waar we het dan over hadden? Over hoe wel elkaar kenden, welk verhaal er in de vriendin komt, bij de andere dames, wie dan wie inspireerde en waarom. Bloggen, social media en natuurlijk ook over de kinderen.

Natuurlijk hebben we ook foto’s gemaakt tijdens de visagie en de shoot zelf. Deze ervaring wil je zelf toch ook vastleggen voor je blog? En daarbij de laatste keer dat ik professioneel in de make-up gezet was, was met ons trouwen, dus al bijna 11 jaar geleden.Fotoshoot_visagie
Allebei waren we wel onder de indruk van de visagie. Mooi opgemaakt, maar toch nog helemaal jezelf. Geen overdreven make-up, maar ook geen spook op de foto dus. En geen dikke laag op je gezicht hoor. Echt een natural look. En prachtige krullen maakte ze in mijn haar. Zo leuk als je normaal zulk steil haar hebt.

De foto

De foto was even wennen. Beiden staan we liever achter de camera dan ervoor. En maken we vooral spontane foto’s van de kinderen. Nu moesten we poseren, maar niet te, want dat zie je natuurlijk direct terug. Waar laat je dan je handen? Het gevoel hebben natuurlijk te staan, benen dichter bij elkaar, rechtop, haren even goed doen, opkruipende truitjes en onwillige kraagjes rechttrekken….. whaa het duizelt je snel van de aanwijzingen. Maar het was leuk, we hebben enorm gelachen en gestunteld met de aanwijzingen van fotograaf Robert Elsing. Een lastige taak had hij om twee mama’s mooi op de foto te zetten.

Foto’s selecteren

En dan is het tijd om de balans op te maken. Terwijl de fotograaf de foto’s op de computer laadt, hij had wat problemen met de techniek, dus schoot de foto’s ouderwets op een geheugenkaartje.. maakten wij snel nog een paar foto’s van onszelf. Leuk om snel te delen op Instagram en Facebook, en de eerste complimenten in ontvangst te nemen.Fotoshoot_selfies

Samen bekeken we daarna de foto’s en snel maakten we een eerste selectie. Alle niet zo mooie foto’s kunnen direct weg. Te geposeerd, of soms zichtbaar te veel lol. Het eerste ongemakkelijke moment was namelijk snel vergeten voor de camera en we hadden daarna de grootste lol met het aannemen van de verschillende poses. Daarna bleven er nog een heleboel foto’s over. Hieruit maakten we nog een selectie van 11 foto’s. Deze worden voorgelegd aan het tijdschrift Vriendin. Deze maken de uiteindelijke keuze. Ik ben dan ook heel benieuwd welke foto er uiteindelijk in het blad verschijnt.Fotoshoot_foto's selecteren

Publicatie

Binnenkort hol ik dus naar de winkel om de betreffende Vriendin te halen. Waarschijnlijk wordt het geplaatst in nummer 16. Nog heel even geduld dus voor het interview en de uiteindelijke foto.

Benieuwd naar hoe Linda de dag heeft beleefd? Je leest het hier

Heb jij wel eens een professionele fotoshoot gedaan?

Linda
Door

Linda

op 06 Apr 2015

Leuk om te lezen hoe jij het hebt ervaren. Nu nog even geduld...

mamamarjon1911
Door

mamamarjon1911

op 06 Apr 2015

Wat ontzettend leuk! Ik lees idd ook de blogs van mamaliefde. Ik heb een abonnement op vriend (kerstcadeautje van het werk...) dus de komende weken valt die nog door de brievenbus. Benieuws naar jullie artikel en foto's!

eigenwijsje2014
Door

eigenwijsje2014

op 06 Apr 2015

Nee nog nooit een professionele fotoshoot gehad, ook geen visagie, werd op mn bruiloft door mijn schoonzusje opgemaakt :) Ben benieuwd naar het artikel!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 06 Apr 2015

Ik ook! Ben heel nieuwsgierig! Maar door je schoonzusje opgemaakt worden lijkt me ook wel echt relaxed! Helaas heb ik dat talent niet in mijn familie

roykoper
Door

roykoper

op 07 Apr 2015

Dat je de verjaardag van je favoriete zwager moest missen ontbreekt wel in het verhaal ;)

Bloggen | MMopvrijdag
Door

Bloggen | MMopvrijdag

op 15 Apr 2015

[…] had ik een uitje dat ik zonder mijn blog nooit gehad had. Samen met Linda van mamaliefde had ik een fotoshoot voor een tijdschrift. Voor het eerst was ik als blogger op pad. En dat ik blogger ben leverde me […]

Vriendin en inspiratie | MMopvrijdag
Door

Vriendin en inspiratie | MMopvrijdag

op 18 Apr 2015

[…] haar blog is dat elke dag nog zo. Dat vertelde ik je al toen ik schreef over de ervaring van de fotoshoot. Maar de vraag zette mij wel verder aan het denken. Want als Linda mij inspireerde om weer te gaan […]

Reactie plaatsen