14 maart 2016 
in DIY
2 min. leestijd

5x versieren met eieren voor pasen

Ik noemde de, al dan niet beschilderde, eieren al in het blog over paastradities. Eieren horen bij Pasen. En natuurlijk gaan we dit jaar ook weer creatief aan de slag voor Pasen. Deze keer laten we een aantal voorbeelden zien, van eieren.

Eieren schilderen

Eigenlijk kijk ik het hele jaar naar de prijs van de eieren, maar rond Pasen probeer ik toch witte eieren te kopen en is de prijs even minder belangrijk. Deze witte eieren beschilderen een stuk makkelijker dan bruine eieren. Niet letterlijk natuurlijk, maar de kleuren blijven beter zichtbaar. Meestal schilderen we ook gewoon met waterverf. Dat hebben we altijd in huis, en geeft vaak al een mooi resultaat. Meer met zachte kleuren. Natuurlijk kun je ook andere verf gebruiken.

Eieren beplakken

Een andere mogelijkheid is om eieren te beplakken met stickers. Vaak heb je rond Pasen leuke paasstickers in de winkel of krijg je ze zelfs ergens bij. Wel even kijken naar de grootte van de stickers, want te groot plakt niet lekker op een ei.

Paasslinger met gestempelde eieren

Het huis versieren met eieren kan ook leuk zijn. Stempelen met aardappels is een activiteit die ook voor alle leeftijden leuk is om te doen. Alle gestempelde paaseieren samen kun je verwerken tot een leuke paasslinger.DIY_pasen_resultaat

Paastak versieren

Ook hebben we in de loop der jaren een heleboel plastic eieren verzameld voor aan de paastakken. Ook meteen een leuke en simpele activiteit om te doen. Gezellige gekleurde eieren in de paastakken hangen. Check ook eens deze leuke witte paastakken of gekleurde paastakken.

Eieren met foamklei

Dit jaar komen er bij ons alleen een paar nieuwe eieren bij. Bij de Action vond ik een leuk pakketje met eitjes om te versieren. 5 eitjes en 4 kleuren foamklei. T vond de klei maar vies aan zijn handen, maar A had al snel door dat het plakkerige er met kneden af ging en je het daarna prima om en op het ei kon krijgen. Een simpele activiteit die leuk is voor peuters en ook nog voor oudere kinderen. Let wel even op de kleding en meubels, de klei kan vlekken achter laten. Schort aan en even een onderlegger op tafel is wel handig. De eieren met foamklei kocht ik voor € 1,99 bij de Action.Foameieren

Gebreid ei

Een breitalent kan ook met de breinaalden aan de slag. Ik kreeg dit leuke gebreide ei van oma voor in de paastakken. Als je een beetje kunt breien, schijnt het best makkelijk te zijn. Breien moet volgens dit patroon.Gebreid ei

Volgende week komt er zeker nog een leuke diy voor Pasen. Dus houd de site in de gaten!

Wat doen jullie met eieren dit jaar, behalve opeten natuurlijk?

marjons
Door

marjons

op 14 Mar 2016

De foamklei vind ik erg leuk! Ik heb hem zelf pas geleden ontdekt... het voelt idd even vreemd, maar je kan er leuk mee kleien. Op naar de Action dus, zo te lezen. Paasslingers zijn ook altijd leuk een eenvoudig te maken.

Marijke
Door

Marijke

op 14 Mar 2016

Ja het is even wennen! A heeft de restanten ook helemaal opgemaakt met figuurtjes maken.

Linda
Door

Linda

op 14 Mar 2016

Wat leuk en creatief!! Wij zijn ook fan van de Foam klei!!

Marijke
Door

Marijke

op 14 Mar 2016

Grappig dat iedereen al fan is. Ik kende het helemaal niet hiervoor....

Linda
Door

Linda

op 14 Mar 2016

Ohh nou toevallig ik ook pas sinds deze week!! Hahaha

Marijke
Door

Marijke

op 14 Mar 2016

Oh gelukkig maar (voor mij dan, Toch niet onder een steen gelegen)

De Leukste DIY's, (shop)tips En Recepten Voor Pasen! | Bijzonder Divers
Door

De Leukste DIY's, (shop)tips En Recepten Voor Pasen! | Bijzonder Divers

op 18 Mar 2016

[…] 5x versieren met eieren voor Pasen […]

Reactie plaatsen