16 maart 2016 
in DIY
1 min. leestijd

Pompon paasei DIY

Weet je nog vroeger! Dat we van een kartonnencirkel en wat draadje van die pompons maakte? Wat waren ze bont! Dat laatste was dan vooral omdat we het deden met alle restjes wol die we maar te pakken konden krijgen. Vele variaties hebben we geprobeerd!

Nu mijn kinderen wat ouder zijn vond ik het leuk om het hun ook te gaan leren. Op school komen zulke activiteiten vaak niet meer voor dus gaan we thuis aan de slag. En laat deze mama nu bergen wol hebben om mee te spelen.

Paasei pompon

We maken geen ronde pompons maar paaseieren. Hiervoor maken we dan ook geen cirkels maar eivormige vormpjes.
Het gat in het midden bepaald hoeveel wol je erom heen kan draaien, maak die dus niet te klein! Maar ook niet te groot, als je dit jaar je paastakken er nog mee wil versieren.

paaseieren

Aan de slag

Na het dubbele vormpje op elkaar gelegd te hebben lekker draaien in de gewenste kleurtjes. Voor het voorbeeld kozen we voor blauw, roze en geel. Door op verschillende plekken meer of minder wol te draaien bepaal je het vormpje in je ei.
En dan duurt het best heel lang voor je eitje eindelijk vol is en jezelfs met de naald je draadje er niet meer door krijgt.

Tijd voor het volgende stukje. Dit stuk is best spannend want we gaan knippen. Eventueel hulp is wel gewenst want al die strakke draadjes laten zich niet zomaar knippen.
Nu liggen alle draadjes los, een spannend moment! Tussen je twee kartonnenvormpjes haal je een draad door en die trek je strak, flink strak, met een knoopje zodat hij niet meer los kan. Nu blijven alle draadjes op hun plek zitten, als het goed is.

De kartonnetjes kunnen er af. Ik krijg dat nooit voor elkaar zonder ze stuk te maken maar wie weet lukt dat jullie wel.

Een beetje bijknippen en je ei is klaar! Leuk voor in de paastakken toch?pompon paaseieren

En door verschillende kleurtjes en patroontjes te maken krijg je hele leuke paaseieren. Je kunt dit al snel doen met kinderen, maar ook oudere kinderen kunnen dit nog echt leuk vinden om te doen.

Hebben jullie vroeger ook pompons gemaakt?

De Leukste DIY's, (shop)tips En Recepten Voor Pasen! | Bijzonder Divers
Door

De Leukste DIY's, (shop)tips En Recepten Voor Pasen! | Bijzonder Divers

op 18 Mar 2016

[…] Pompon paasei DIY […]

zomijntje
Door

zomijntje

op 19 Mar 2016

Wat een leuk idee! En goed te doen ook met de kids. Thanx! Die gaan we proberen te maken van de week. Leuk klein projectje voor na school en nog even vd paas. Tof! ^_^ xxx liefs, Mijntje

Reactie plaatsen