16 juli 2018 
1 min. leestijd

Graag bij mijn vleugeltjes mama

Ik vergeet dat altijd. Die hele grappige, ontroerende of stiekem vreselijke uitspraken van de kinderen vast te leggen.
Van A heb ik er in de eerste jaren nog wel een paar verzameld, maar ik ben er echt veel meer vergeten. Toch doe ik dan af en toe weer een poging en probeer ik te reproduceren wat ze ook al weer hebben gezegd. T had er de laatste periode een paar die ik wel heb opgeschreven. En bij deze leggen we ze dan ook maar even echt vast voor later.

Moederdag

T is klaar met moederdag. Hij vindt dat hij door zijn vader teveel wordt gevraagd om te helpen om mama een dagje rust te geven en te helpen.
Dus als hij naar boven gaat om zelf zijn pyjama aan te trekken zegt hij:

Gelukkig is moederdag weer bijna voorbij. Fijn hè mama, dan kun jij weer alles doen!

Vaderdag

Vaderdag is net zoiets als moederdag. Al weken is hij in de ban van het maken van cadeaus. Hij bewaart ze ook op de gekste plekken. Zo heeft hij dozen naast de bank gezet, want daar ziet papa ze niet. En in die dozen heeft hij een timmerwerk verstopt. Ook liggen overal papieren knutsels. Maar als ik dan op een middag met hem wil gaan werken aan het schilderij met spijkers en wol, wat zijn echte cadeau gaat worden, heeft hij ander plannen. Hij gaat liever spelen met een vriendinnetje.

Dat kan best hoor mama. Als ik dan de ene helft van de middag met S ga spelen. Dan kun jij vast voor mij timmeren. Aan het einde van de middag kom ik je dan wel helpen voor papa

Vaderdag_schilderij met spijkers en wolHmm mama dacht toch dat het andersom moest. Hij aan het werk en mama wil wel helpen met de dingen die hij niet kan.

Vleugeltjes

Als hij moe is, kom hij graag op de bank bij je hangen. Liefst met een scherm erbij. Maar er zijn ook dagen dat hij echt op schoot kruipt en graag even knuffelt en kroelt. Het liefst krijgt hij dan uitgebreide kriebels op zijn rug. Met mijn nagels, want dat is het fijnst. Maar ik moest even zoeken waar ik hem precies moest kriebelen toen hij het volgende zei:

Iets hoger graag mama, daar bij mijn vleugeltjes

VleugeltjesAchh blijkbaar heb ik toch een engeltje in huis. En dat die vleugeltjes gewoon schouderbladen zijn, dat leert hij heus nog wel een keer.

Heb jij leuke uitspraken van je kinderen bewaard?

Reactie plaatsen