10 juni 2019 
3 min. leestijd

Overhemden voor vaderdag

Voor we ooit begonnen met Logisch Verzekerd was het vaste prik, een pak met overhemd en stropdas. Lekker conservatief als je het mij vraagt. Maar in de verzekeringsbranche gewoon normaal. En nog steeds in veel beroepen. R kiest er nu voor om lekker casual naar kantoor te gaan, maar mocht hij op klant bezoek gaan, dan komt het pak gewoon uit de kast, maar wel zonder stropdas. Hoewel hij ook vaak kiest voor een jeans met overhemd tegenwoordig. Andere R draagt juist helemaal niet vaak een overhemd. Paste niet echt bij zijn werk. Maar dat is veranderd en nu draagt hij juist elke dag een nette broek met overhemd naar zijn werk. Dus kregen ze allebei een passend overhemd. Alvast een leuk cadeau voor Vaderdag.

Vaderdag

Elk jaar opnieuw vraag ik me af wat moeten we weer geven voor Vaderdag. Net als met Moederdag vind ik iets zelf maken altijd het leukste. Het hoeft niet commercieel. Of we geven iets nuttigs. Een overhemd staat al jaren op de lijst, maar eigenlijk wil R er dan zelf graag een uitkiezen, en achteraf blijkt altijd dat hij dit weer vergeet, en we eigenlijk dus niets aan Vaderdag hebben gedaan. Nou oké dat is natuurlijk niet waar, we hebben meer dan genoeg gedaan de afgelopen jaren. De meest prachtige dingen gemaakt, die nog steeds kantoor of de muur in huis sieren. Dit schilderij van spijkers en wol maakten we vorig jaar. En de kinderen vinden “In papa’s voetsporen” nog steeds hun mooiste cadeau voor Vaderdag.
Een beleving is natuurlijk ook altijd een leuk idee. Op nu.nl las ik toevallig al een aantal tips voor Vaderdag.

Overhemd in de herkansing

Wij gingen dit jaar dan echt in de herkansing voor een overhemd. Deze keer hoefden we het niet aan R zelf over te laten. Maar na het doorgeven van de maten en zijn voorkeur kon hij zich laten verrassen.
Dat was dan ook de enige verrassing, want voor de maten had ik hem toch echt even nodig. Het was al weer een aantal jaren geleden dat hij overhemden had aangeschaft, dus even de maten opnemen was geen overbodige luxe. De jaren hebben ook de maat van zijn overhemd wat laten toenemen.

Voor de andere R gold hetzelfde. Hij tegenwoordig een nette broek en een overhemd naar zijn werk. Dus ook daar werden de maten eerst even goed nagemeten.

Verwarring

Wat wij altijd maar als handig voor onze oma vonden, kan ook een nadeel zijn. Onze mannen heten allebei R. En voor het toezenden van een overhemd gebeurde dan ook, waar we onze oma, juist door dezelfde naam altijd voor konden behoeden. Ze werden door elkaar gehaald. De overhemden werden al snel thuisbezorgd, maar in het verkeerde huis. R kreeg dus het overhemd van R en andersom. Tja, we konden er wel om lachen. Hadden we direct een hele goede reden om elkaar weer even op te zoeken in een paar ontzettend drukke weken, om de overhemden uit te wisselen.overhemden.com

Overhemd van Eterna

R was altijd een liefhebber van overhemden van het merk Olympus. Die zaten goed, vielen perfect en pasten goed bij de uitstraling die hij moest uitstralen. Hij keek dan ook nooit meer naar andere merken. Tot nu. We kregen een wit overhemd van het merk Eterna opgestuurd.
Eterna is een Duits merk dat hoogwaardige overhemden produceert. Het woord ETERNA komt uit het Latijn en betekent “voor altijd” (for eternity): de overhemden gaan lekker lang mee. Ze kennen 4 verschillende pasvormen, van super slim fit, slim fit, modern fit naar comfort fit. Zo vindt iedere man wel een overhemd dat bij hem past. Want naast een goede pasvorm kun je ook kiezen voor een effen overhemd, of een overhemd met print.
De beide mannen kregen hier dus een wit overhemd opgestuurd. Maar omdat ik bij R had aangegeven het overhemd meer zakelijk te gebruiken, kregen wij een mooie klassieke witte opgestuurd en Hanneke had voor R aangegeven dat het meer casual gebruikt zou worden en kreeg dus een speelser model opgestuurd. Beide van prachtige kwaliteit.

Wat vonden de mannen er zelf van?

Hmm een wit overhemd was de eerste reactie van R hier. Hij kiest zelf liever altijd een zacht kleurtje. Maar onder zijn pakken staat een wit overhemd wel heel mooi. Bij het passen moest hij ook even wennen. Het overhemd is een maatje groter, want hij is inmiddels een maatje groter. En hij koos zelf meestal slimfit, en dit is een regular fit. Wat hem met een maatje meer nu eigenlijk beter staat…..
En dat vindt hij zelf inmiddels ook.overhemden.com

Ook andere R heeft het overhemd al ontvangen. Hij kreeg een wat meer casual wit overhemd, met een leuke blauwe details opgestuurd. Hij mist zelf het borstzakje en vind de stof erg dun. En hij valt wat aan de kleine kant. De opgemeten boordmaat is 43 cm, maar het bovenste knoopje kan eigenlijk net niet dicht. Maar aangezien hij geen stropdas hoeft te dragen, is dat niet erg, dan blijft dat knoopje toch gewoon open.overhemden.com

Dragen jullie mannen regelmatig een mooi overhemd?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking.

sylvia
Door

sylvia

op 10 Jun 2019

mijn R draagt bijna altijd een overhemd en nette broek. Zelfs nu hij niet meer naar het werk hoeft. Hij heeft een hekel aan spijkerbroeken en draagt bij hoge uitzondering een T-shirt. En dan alleen met lange mouwen. Zijn "rode" haarkleur houdt ook in dat hij binnen de kortste keren verbrandt en zelfs in Thailand ging hij met lange mouwen t-shirt de zee in.

Reactie plaatsen