19 november 2015 
in Review
2 min. leestijd

Knippen als een pro met SES

Al een jaar lang wil T ook knippen. Toen we vorige winter aan het knutselen waren, deed hij gezellig mee. Van A hadden we een schaartje dat eigenlijk niet echt geweldig knipt. Een stukje papier wil nog net lukken. Dus kreeg hij dat te leen, kon hij ook spelen met de schaar. Zonder de angst dat hij zijn haren of kleding stuk maakt. En elke keer als we gaan knutselen, pakt hij direct de knipknip.

Ook in de moestuin is knippen zijn favoriete bezigheid. Grote stengels van de maisplanten of gras of gewoon munt voor een kopje thee. T zoekt wel de bijpassende schaar. Grote kopzorgen voor mama natuurlijk. Want dat kleine jongetje met soms een enorme schaar…..

Ik leer knippen van SES

Dolblij was hij dan ook toen de post een pakje voor hem bracht. Ik leer knippen van SES lijkt wel speciaal voor hem gemaakt.

In het bekende doosje van SES zit een schaartje dat alleen papier kan knippen, dus haren en kleding zijn veilig. En het schaartje heeft een botte punt. Daarnaast zitten er 16 knipvellen in. Variërend in moeilijkheidsgraad.SES_ik leer knippen

Beginnende knipper

T is met zijn nog geen 3 jaar echt een beginnende knipper. Hij weet wel al heel goed hoe je een schaar moet vasthouden. Zowel als je gaat knippen, maar ook als je even niet knipt. Maar het knippen zelf is nog moeilijk. Hij doet het een beetje ondersteboven met zijn hand. Dus het eerste blad was al best moeilijk voor hem, hoewel hij daar natuurlijk anders over dacht. Bijsturen mocht ik niet. En uitleg had hij ook niet nodig. Direct begreep hij dat hij moet knippen op de lijntjes. Motorisch was het nog erg lastig om ook precies op de lijntjes te knippen. Sommige schuine lijntjes zijn door T precies andersom geknipt. Leren knippen

Als het aan hem had gelegen had hij ook direct blad 2 er achteraan geknipt. Maar verder dan korte knipjes maken kan hij nog niet, dus die heb ik nog echt heel even weggelegd. Het eerste blad, maak ik eerst nog wel een paar keer na, zodat hij eerst dit goed oefent. Knippen vindt hij namelijk leuk genoeg. En hij heeft nu direct een eigen echte schaar!

Ik leer knippen_SES

Ik leer knippen van SES is geschikt voor kinderen tussen 3-6 jaar. Het kost € 6,99 en is onder meer verkrijgbaar bij Intertoys en Bol.com

Vanaf welke leeftijd mochten jouw kinderen knippen?

NB. Dit is een gesponsorde post. Maar mijn mening verandert niet door een opgestuurd product en ik zou dit product ook zelf hebben gekocht.

Reactie plaatsen