Page content

Rapunzel 2.0

article content

Rapunzel 2.0

Yes she did it! En stiekem ben ik supertrots op haar. Nooit mocht de schaar erin, het moest altijd maar langer en langer en langer, tot Rapunzel zou verbleken. Nou dat was dan mama’s grootste angst. Want die moet nog steeds helpen met kammen van die lange haren. Ieder bezoek aan de kapper was onder protest, en echt alleen de uiterste puntjes mochten eraf, als het dan echt moest.

Wel of niet doneren?

Klasgenootjes en kinderen uit de straat maar ook tante Hanneke hadden het al een keer gedaan. Hun lange haren afknippen en doneren aan stichting Haarwensen. Dat leek haar ook wel wat, maar als je dan 30 cm van je haar afknipt, dan heb je niets meer over. Dus no way dat de schaar erin mocht. Ze spaart gewoon door. Want kort haar kan echt niet.

Rapunzel

Zo veranderde A dus in een soort Rapunzel. Lange haren, nog langere haren en hele hele lange haren. Lastig te wassen haren en altijd klitten in de haren. Naar school in een vlecht of staart. In het weekend soms los, maar meestal ook vast. Maar zodra iemand suggereerde dat ze het kon afknippen, nee hoor, absoluut niet.

Toch doneren

Uiteindelijk werd het, ik spaar om mijn haar te kunnen doneren, maar ik wil daarna geen kort haar, dus het moet eerst wel heel lang worden. Alleen dan pas. Dus ze veranderde in Rapunzel 2.0. Rapunzel met een doel. En 30 cm is veel! Heel veel. We hebben het haar los gemeten, in een staart gemeten en ook in een vlecht gemeten. Hoever zijn we? Maar we waren nooit ver genoeg. De 30 cm wel, maar er bleef niet genoeg over om na het knippen, tenminste dat vond zij. Immers kort haar is not done als je Rapunzel 2.0 bent.

Yes she did it

Uiteindelijk was ze het zat. Het haar mocht eraf. Het enige wat nog moest gebeuren was een afspraak bij de kapper. En natuurlijk tot die tijd twijfel over wel of niet doneren. De avond ervoor bonden we het haar nog even in 2 staarten. En gaven we aan, tot waar het geknipt kon worden, met donatie. En ze ging ervoor.Rapunzel 2.0 De lengte die overbleef was acceptabel. Niet te kort meer. Stiekem eigenlijk nog wel korter dan ze wilde, maar ze was die lange haren ook gewoon zat.

En blij dat ze was met haar nieuwe haar. Zo mooi! Zo fijn, en het kan zo lekker los. En het is zo makkelijk met wassen en kammen. En hopelijk komen de krullen van vroeger ook nog een beetje terug. Tot op heden alleen als we ze zoeken met schuim, maar wie weet…..Rapunzel 2.0

En natuurlijk de 2 vlechten voor Stichting Haarwensen.Vlechten

Daarna ging mama ook nog even naar de kapper. Die ging minder rigoreus, maar toch ook zo’n dikke 20 cm eraf. Wij zijn klaar voor de zomer, nu het weer nog!

Ga jij vaak naar de kapper?

Comment Section

0 reacties op “Rapunzel 2.0


Door Nathalie op 6 juli 2016

Het staat haar prachtig!! En wat lief dat ze het doneert!


Door MetMirjam op 6 juli 2016

Oooh wat knap dat ze het aangedurfd heeft! Het nieuwe kapsel staat haar fantastisch!
Ik heb mijn haar een paar jaar geleden ook gedoneerd. Intussen is het al weer aardig lang, want ik ga ook heel weinig naar de kapper haha.Door Simone op 6 juli 2016

Wauw wat goed dat ze het aangedurfd heeft en wat staat dat nieuwe kapsel haar leuk! Lekker zomers ?


Door Rob Alberts op 6 juli 2016

Prachtig!

Ik millimeter mijn haar.
Het is mij zo snel al weer te lang.

Zomerse groet,


Door Bianca op 6 juli 2016

Het staat je prachtig A!!! Lekker los en veel handiger ?


Door wilmaaablog op 6 juli 2016

Wow echt supergoed van haar! Ik laat mijn haar ook groeien om te doneren en ook mijn zusje van tien heeft het een poosje terug gedoneerd 🙂


Door ByJon op 6 juli 2016

Wat een kanjer!
En het korte haar, staat prachtig.

Plaats een reactie


*


CommentLuv badge

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website