28 juli 2016 
2 min. leestijd

Fairy Flowerpot

Moestuinieren wordt onze kinderen met de paplepel ingegoten. Vorig jaar kon je al regelmatig lezen over de ontwikkelingen van onze moestuin en in de terugblikken zie je dat we regelmatig in de buurtmoestuin te vinden zijn. T sleept daar met stokken, graaft, plant en plukt ook uien (zoals hij het zelf noemt). Fantastisch om meteen te laten zien, dat eten niet zomaar in de winkel ligt. En natuurlijk heerlijk buiten zijn.
Afgelopen voorjaar gingen we dan ook weer aan de slag met de moestuintjes van AH. Nou deze werden natuurlijk direct geclaimd door zijn grote zus. En die kan dit met haar 9 jaar natuurlijk ook prima alleen. Broerlief mag dan alleen kijken, want stel dat hij de delicate plantjes, verzuipt, stuk maakt, of anders de mogelijk oogst verpest. Niet dat dat nu mogelijk was, want de slakken hebben hier het meeste werk gedaan….

Een eigen pot met planten

Dus het werd tijd voor een stukje tuin voor T alleen. We kregen van My Fairy Garden een Fairy Flowerpot opgestuurd. Een bloempot met elfje Blossom. Eigenlijk staat er een leeftijdsaanduiding op van 4+, maar omdat T al zoveel doet met tuinieren, vond ik dat hij met zijn bijna 3,5 hier ook prima mee aan de slag kon.

Blossom

Zodra het pakjes binnenkwam was hij al aan het spelen met Blossom. Blossom is het elfje dat in de bloempot woont. In de bloempot zit dan ook een deur. Natuurlijk lag de deur er al gelijk uit. Maar gelukkig kan zowel Blossom als haar huisje tegen een stootje en zit de deur zo weer op zijn plek.
Met de belofte dat er ook een echt plantje in mocht, heeft T de hele middag Blossom en haar huisje overal mee naar toe gesleept. Zo stonden ze op de trap, buiten en op tafel. Nu was de pot nog leeg, dus kon Blossom overal mee naar toe.Fairy Flowerpot Blossom

Zaaien

Na het avondeten was het dan eindelijk zover. Hij mocht wat planten in zijn eigen bloempot. Eigenlijk wilde hij een aardbeienplantje, want aardbeien zijn lekker, en Blossom houdt ook van aardbeien. Check de verpakking maar. Alleen leek het me niet verstandig om een plant uit te graven terwijl hij vol in bloei staat en hopelijk aardbeien geeft. Een verdwaalde uitloper staat daarom nu ook in een bakje water in de hoop dat er wortels komen. Dan heeft T een eigen aardbeienplantje.Aardbeienplant stekje

Maar er moet nu ook een plantje bij Blossom. Daarom zaaiden we de bijgeleverde zaadjes. Dat zijn mosterzaadjes en die groeien heel snel. Handig dus voor kleine kinderen, je ziet al na enkele dagen resultaat. En er komen, als je de plantjes door laat groeien leuke gele bloemetjes aan.

Inspiratie

Een alternatief is om boven op de bloempot een tuintje voor Blossom aan te leggen. Mocht het straks niet lukken met het aardbeienplantje en zijn de mosterdzaadjes uitgegroeid, dan vind ik dat ook wel een heel leuk idee. Hiervoor kun je inspiratie opdoen op de My Fairy Garden Facebook pagina, op Instagram, Pinterest en op de het officiële My Fairy Garden blog . Natuurlijk ook gewoon leuk om je eigen creatie te delen.

Wil jij ook zo’n leuke bloempot? Of maak je liever een tuintje, compleet met grasveld? De producten van My Fairy Garden zijn te koop bij Bol.com.

Houden jullie ook van tuinieren?

N.B. Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Reactie plaatsen