Kinderboeken
Marijke Mulder- de Leur
Kinderboeken
10/05/2016
2 min
18

Opa en Oma Oelewapper + winactie (gesloten)

10/05/2016
2 min
18

Hoera! Het is Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema “voor altijd jong”. En natuurlijk besteden wij ook aandacht aan de Kinderboekenweek. Regelmatig bespreken we al kinderboeken en geven we er ook een weg. Vandaag ook. Dus lees even door voor de winactie. Ja alweer een winactie. Na het grote succes van Verdacht kun je vandaag alweer een boek winnen.

Voor altijd jong

Goed in het thema passen de boeken over opa’s en oma’s. Gelukkig zijn er daar ook meer dan genoeg boeken over geschreven. Natuurlijk hebben ook Marianne Busser en Ron Schröder ook veel boeken met opa en oma in de hoofdrol. Zo ook dit boek:opa-en-oma-oelewapper-en-het-raadsel-van-de-verdwenen-onderbroeken

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

Waar gaat het boek over?

In dit boek verhuizen de opa en oma van Jetje en Joep naar een bejaardentehuis. Een nog al ongezellige directrice brengt hen naar hun nieuwe kamer. Al snel wordt duidelijk dat alle bewoners hun onderbroeken kwijt raken. Wie pikt nu toch die onderbroeken. Samen met hun kleinkinderen Jetje en Joep ontmaskeren opa en oma de dief. En zorgen ervoor dat de onderbroeken in het tehuis nooit meer saai zijn!opa-en-oma-oelewapper-en-het-raadsel-van-de-verdwenen-onderbroeken

Wat vonden wij van dit boek

Wederom zijn Marianne Busser en Ron Schröder erin geslaagd om Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken tot een succesvol boek te maken. Samen met T hebben we het heel spannend gevonden en hard gelachen. Het is een boek dat de peuters en zeker ook kleuters erg zal aanspreken. Zoals je gewend bent van de schrijvers met met de juiste toon. Deze keer niet in rijm, maar dat maakt het ook wel weer leuk voor de afwisseling.

Aantal sterren: ✩✩✩✩ [4/5]
Titel: Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken
Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder
Uitgeverij: Moon,
Prijs: € 4,99
ISBN 978 90 488 3573 7

Winactie

Wil jij dit boek en een kleurplaat om zelf je eigen onderbroek te ontwerpen ook in huis, of in de klas? opa-en-oma-oelewapper-en-het-raadsel-van-de-verdwenen-onderbroekenDat kan. Wij mogen 1 boek met kleurplaat weggeven. De Kinderboekenweek loopt nog tot en met 16 oktober en dus tijd genoeg. Wel loopt de winactie daarom wat korter dan normaal. Je kunt meedoen door een bericht achter te laten onder dit blog, of onder het bericht op onze Facebookpagina. De winactie sluit zondag 9 oktober. Wellicht heb jij het boek dan nog tijdens de Kinderboekenweek in je bezit.

En de winnaar is bekend.

Reacties
Categorieën