05 oktober 2016 
2 min. leestijd

Opa en Oma Oelewapper + winactie (gesloten)

Hoera! Het is Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema “voor altijd jong”. En natuurlijk besteden wij ook aandacht aan de Kinderboekenweek. Regelmatig bespreken we al kinderboeken en geven we er ook een weg. Vandaag ook. Dus lees even door voor de winactie. Ja alweer een winactie. Na het grote succes van Verdacht kun je vandaag alweer een boek winnen.

Voor altijd jong

Goed in het thema passen de boeken over opa’s en oma’s. Gelukkig zijn er daar ook meer dan genoeg boeken over geschreven. Natuurlijk hebben ook Marianne Busser en Ron Schröder ook veel boeken met opa en oma in de hoofdrol. Zo ook dit boek:opa-en-oma-oelewapper-en-het-raadsel-van-de-verdwenen-onderbroeken

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

Waar gaat het boek over?

In dit boek verhuizen de opa en oma van Jetje en Joep naar een bejaardentehuis. Een nog al ongezellige directrice brengt hen naar hun nieuwe kamer. Al snel wordt duidelijk dat alle bewoners hun onderbroeken kwijt raken. Wie pikt nu toch die onderbroeken. Samen met hun kleinkinderen Jetje en Joep ontmaskeren opa en oma de dief. En zorgen ervoor dat de onderbroeken in het tehuis nooit meer saai zijn!opa-en-oma-oelewapper-en-het-raadsel-van-de-verdwenen-onderbroeken

Wat vonden wij van dit boek

Wederom zijn Marianne Busser en Ron Schröder erin geslaagd om Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken tot een succesvol boek te maken. Samen met T hebben we het heel spannend gevonden en hard gelachen. Het is een boek dat de peuters en zeker ook kleuters erg zal aanspreken. Zoals je gewend bent van de schrijvers met met de juiste toon. Deze keer niet in rijm, maar dat maakt het ook wel weer leuk voor de afwisseling.

Aantal sterren: ✩✩✩✩ [4/5]
Titel: Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken
Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder
Uitgeverij: Moon,
Prijs: € 4,99
ISBN 978 90 488 3573 7

Winactie

Wil jij dit boek en een kleurplaat om zelf je eigen onderbroek te ontwerpen ook in huis, of in de klas? opa-en-oma-oelewapper-en-het-raadsel-van-de-verdwenen-onderbroekenDat kan. Wij mogen 1 boek met kleurplaat weggeven. De Kinderboekenweek loopt nog tot en met 16 oktober en dus tijd genoeg. Wel loopt de winactie daarom wat korter dan normaal. Je kunt meedoen door een bericht achter te laten onder dit blog, of onder het bericht op onze Facebookpagina. De winactie sluit zondag 9 oktober. Wellicht heb jij het boek dan nog tijdens de Kinderboekenweek in je bezit.

En de winnaar is bekend.

Martie van Kampen
Door

Martie van Kampen

op 05 Oct 2016

Boeken van Marianne Busser en Ron Schröder zijn geweldig voor de kleuters. We zouden dolgraag een boek van Opa en Oma Oelewapper hebben, en een verdwenen onderbroek is natuurlijk een geweldig onderwerp!

Jorina
Door

Jorina

op 05 Oct 2016

Leuk voor onze zoon !

Ineke
Door

Ineke

op 05 Oct 2016

Oooh wat leuk! Hier zijn ze beide zot van boekjes :).

Jolein koolske
Door

Jolein koolske

op 05 Oct 2016

Oh lijkt me een heel leuk boek !!! En vooral voor mijn dochters zou het zo gaaf zijn omdat ze het dan herkennen van school. Ik had vorig jaar ook het boek gekocht van ‘we hebben er een geitje bij’ en ze begonnen dus vol trots mij het boekje te lezen (in hun taal haha) Zooo leuk die herkenning voor hun!

Neny
Door

Neny

op 05 Oct 2016

Leuk voor op school en voor mijn nichtje

Heidie
Door

Heidie

op 05 Oct 2016

De titel klinkt natuurlijk al geweldig leuk, vooral dat raadsel van die verdwenen onderbroeken! We hebben er meer van dit schrijversduo en die vallen bijzonder in de smaak! En zelf vind ik het prettig om weer eens voor te lezen uit een ander boek... want hoewel kinderen nooit genoeg krijgen van dezelfde verhaaltjes, vind ik wat afwisseling zelf wel erg fijn! En zo'n grappige kleurplaat altijd fijn!

marjovanleeuwen
Door

marjovanleeuwen

op 05 Oct 2016

Dit is echt een leuk boek! Die zal hier zeker in de smaak te vallen!

Kelly Aarts
Door

Kelly Aarts

op 05 Oct 2016

Superleuk dit boek! Als juf en moeder van 2 boekenwurmen heb je nooit genoeg boeken! Duimen dus voor dit leuke boek!

Nicole @ Everyday-Life.nl
Door

Nicole @ Everyday-Life.nl

op 05 Oct 2016

Leuk ik doe graag mee voor ons zoontje die ik elke avond voorlees!

lindavermaire
Door

lindavermaire

op 05 Oct 2016

Het lijkt me een geweldig boek! Ik doe heel graag mee voor alle kindjes en vrijwilligers bij stichting Pretletters! Zij organiseren voorleesactiviteiten bij het gehandicapte kind! het boek zou ik graag voor hun beschikbaar stellen

Marijke
Door

Marijke

op 06 Oct 2016

Wat een leuk en lief gebaar! We gaan voor je duimen!

Linda
Door

Linda

op 06 Oct 2016

Super voor in mijn klas! De kinderen kunnen vast hard lachen door het onderwerp. Daar kan je als juf toch alleen maar van genieten!!!

Gera
Door

Gera

op 06 Oct 2016

Jaaaa wij zijn dol op boeken van hun. Leuke humor en het leest ook heerlijk voor!

Marian Zw.
Door

Marian Zw.

op 06 Oct 2016

Dit is een super gave kleurplaat voor de kids op de tussenschoolse opvang. Nu het buiten kouder wordt kunnen we niet meer buiten spelen, dan is je eigen onderbroek ontwerpen wel echt heel erg leuk!

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 06 Oct 2016

Ohhhh dat zou zo leuk zijn! Ik heb een klas met hele lieve kindjes die heel graag boeken lezen met de juf! En deze willen we natuurlijk graag lezen, en daarna nog een keer bekijken en daarna zelf lezen en dan nog een keer en nog een keer!

Sandra de Leur
Door

Sandra de Leur

op 07 Oct 2016

Leuk voor Tygo en Kian ?

rmwz
Door

rmwz

op 07 Oct 2016

Ik heb er al mee in mijn handen gestaan, en ja ....gekocht voor mijn kleutercollega. Maar niet voor mijn eigen kinderen. Dat zal een leuke verrassing zijn!!

Anna
Door

Anna

op 09 Oct 2016

Leuk boek om aan opa en oma te geven,zodat ze mijn zoontje kunnen voorlezen.Leuk een kleurplaat erbij!

Reactie plaatsen