26 februari 2017 
in Tags
3 min. leestijd

Peuter tag

Nu T bijna geen peuter meer is, maar echt 4 is geworden en dus kleuter is, toch nog even de peutertag. Wij zagen deze bij Aukjeswereld. En hiermee kijken we dus terug op de peuterperiode. Een prachtige periode, die wij hier nu voorgoed afsluiten. En hoe leuk de volgende periode (kleuterperiode) ook is, hoe jammer is het stiekem ook dat deze peuterfase niet meer terugkomt. Een mooi document om te bewaren dus.

Naam en leeftijd
T en hij is dus 4 geworden afgelopen week.
Favoriete eten
Absoluut pasta!ALs je vraagt wat wil je eten vanavond, dan roept hij blij: Pasta!
Groente krijg je er bij hem niet zo goed in, dus het liefst eet hij zijn pasta ook nog eens alleen met wat pesto, uitgebakken spekjes en geraspte kaas. Geen zin in gezeur aan tafel? Dan kiezen wij voor pasta.
Favoriete drinken
Hij drinkt het liefste limonade. Maar sinds hij in het testpanel van Cupkes zit, heeft hij ook een aantal soorten thee die hij graag drinkt. Zeker de laatste de Bosvruchtenvriendjes behoren tot zijn absoluut favoriete drankjes.Bosvruchtenvriendjes Cupkes
Favoriete tv programma
Hij kijkt eigenlijk geen tv, maar wel graag Netflix. Op het moment is Clifford daar weer favoriet. Ook is hij dol op Jake en de nooitgedacht Piraten, of Seseamstraat.
Gelukkig hebben we de fase van Bumba, Teletubbies en Mickey Mouse Clubhuis nu achter ons gelaten. Alleen over die laatste twijfel ik, ik schat de kans wel in, dat die nog een keer terugkomt.
Favoriete boek
Dat zijn de boeken van Marianne Busser en Ron Schroder. Herkenbare verhalen voor zijn leeftijd. Of het nu gedichten zijn of verhalen over school, hij luistert er altijd graag naar. Daarnaast is hij inmiddels fan van de Bobo. Wij halen deze altijd uit de bibliotheek, en als we een Bobo hebben uitgezocht is hij klaar. Dan mag mama de rest van de boeken uitzoeken. Je snapt dat ik de Bobo dus graag als laatste uitzoek.
Favoriete speelgoed
Hij speelt nog steeds heel graag met zijn toettoet auto’s, gereedschap en de Ipad. Maar hij pakt ook vaak een blaadje om te tekenen. Met waterverf en stift maakt hij de mooiste schilderijen. Abstracte kunst heeft zijn voorkeur. Poppetjes tekenen doet hij alleen als je het hem vraagt.terugblik_1650

Wat maakt hem boos of verdrietig?
Als hij niet met het speelgoed van zijn zus mag spelen. Of als hij niet met haar mee mag spelen, of als zij geen zin heeft om met hem te spelen. Hoog tijd voor eigen vriendjes dus.
Hoe noemt hij je ouders en schoonouders?
Opa en oma.
Welk item is heel belangrijk voor hem?
Zijn blauwe beer!
Als hij verdrietig is, of moe, dan wil hij heel graag zijn blauwe beer uit bed halen. Soms smokkelde hij hem echt naar beneden, ook al mocht dat dan niet van mama.
Want ook al heeft mama vele exemplaren achter de hand, de blauwe beer laten we graag in bed. Dan raakt hij hopelijk nooit kwijt.
Favoriete activiteit
Hij is meestal wel enthousiast over alles wat we gaan doen. Maar wandelen bij Pannenland is zijn favoriet. Maar dat komt ook omdat hij denkt dat we dan altijd wat gaan drinken na afloop. Ook is hij dol op mama helpen. Vooral dweilen. Ik heb er een hekel aan, maar hij vindt dat spelen met water geweldig. Natuurlijk mag hij dan ook altijd helpen.
Dweilen
Favoriete kleur
Blauw
Bedtijd
Ik zou zeggen 7 uur. Maar stiekem wordt het altijd iets later.
Waardoor gaat hij gek doen?
Als hij wordt uitgedaagd, maar ook als je het over hem hebt, en het bevalt hem niet. Als ik aan tafel vertel over zijn streken van de dag. Maar als hij zich verveeld kan hij ook gek gaan doen. Regelmatig schuilt er een clown in hem.
Wat maakt hem geweldig?
Alles, maar bovenal omdat hij T is. Onze zoon en broertje. Een mannetje met een steeds sterkere eigen wil. Heel lief en behulpzaam, maar ook een kleine boef met streken waar je om moet lachen. En zo’n lekker mannetje die nog gezellig kan knuffelen. toe-aan-school
Veel plezier op school lieve T!

Hoe is jouw peuter?

Renate Elshout - Cillekens
Door

Renate Elshout - Cillekens

op 26 Feb 2017

Zo dan, wat een herkenning, haha. Hier is "tunnel" (penne) pasta ook 1 van de favourieten. Mijn man doet er wel groenten in, maar blendert het zo fijn dat je ze niet meer op je bord terugziet. Het speelgoed van grote broer is natuurlijk het mooiste speelgoed dat er is, en regelmatig is het dan ook herrie in de tent.

Mama's Jungle
Door

Mama's Jungle

op 26 Feb 2017

Wat spannend, peutergirl gaat ook bijna naar school. We zijn er wel (allemaal) aan toe ;-) jullie?

Marijke
Door

Marijke

op 26 Feb 2017

Echt wel! Heerlijk!

Reactie plaatsen