24 april 2017 
4 min. leestijd

Seepje

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Normaal doe ik daar niet echt aan, maar dit jaar…. nadat de straat hier een aantal weken open heeft gelegen, was ik  is het huis er dit jaar echt aan toe! Een mooi moment om de producten van Seepje te testen. En poetsen maar!

Seepje

Seepje, ja daar had ik wel eens van gehoord. Was dat niet iets met schillen van een bepaalde plant die je dan in de wasmachine stopt en dan wordt je was vanzelf schoon. Nou ja vanzelf, de wasmachine en die schillen doen het werk natuurlijk. Altijd beter dan de chemische zooi die we nu in de wasmachine stoppen om onze was fris te laten ruiken.
Verder onderzoek dus, naar Seepje.Seepje

Zo ontdek ik dat Seepje een heel jong bedrijf is. Opgericht in 2013 door de toen nog studerende Melvin Loggies (25) en Jasper Gabriëlse (25). Met hun eerste volstrekt verantwoorde wasmiddel, waarmee ze ‘de wereld schoner én mooier willen wassen’ hebben ze een goed product te pakken. 3 jaar later zijn er miljoenen natuurlijke wasjes met de schillen van de Nepalese Sapindus mukorossi vrucht gedraaid. En zorgden ze vorig jaar voor 60 leefbare jaarinkomens in Nepal en verschaffen zij werk aan 15 mensen met een beperking bij een sociale werkplaats in Arnhem. Nu lanceren ze een tweetal Seepje allesreinigers. En ze zijn te vinden in de schappen van de AH.

Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Zo zorgen we samen voor een schonere én mooiere wereld! Zie ook: http://www.seepje.nl/

Om met eigen ogen te kunnen zien er ervaren kregen wij 2 artikelen opgestuurd. De allesreiniger met frisse mintjesgeur. En natuurlijk mag een vloeibaar wasmiddel niet ontbreken. Wij ontvingen die met Versgeperste lentegeur.

Voorjaarsschoonmaak

Eindelijk is de straat voor ons huis dicht. Ze hebben de afgelopen maanden de drainage vervangen. Dus dweilen had ik al even niet gedaan. Nu moet ik erbij zeggen dat dit ook wel een van de rotste klussen vind. Dus dat de straat open lag en mijn huis elke dag opnieuw veranderde in een zandbak, was een goed excuus om niet te dweilen. Ik bedoel, het was zo’n zinloze klus. Echt dweilen met de kraan open. Goed om me te verstoppen hierachter. Verder heb ik nooit last van uitstelgedrag als ik het huis doe hoor….Seepje_allesreiniger

Maar nu de straat er weer netjes bijligt en ik een schoon huis op zijn tijd ook wel fijn vindt, was het tijd om de dweil erbij te zoeken. Kon ik meteen, eindelijk de allesreiniger van Seepje uit proberen. Met een frisse mintjesgeur dus. En het ruikt niet alleen lekker fris. De vlekken op de plavuizen verdwenen ook vlot. Ik zeg geslaagd voor deze test.

Vloer dweilen

De vloer: voor, tijdens en na het dweilen

En aangezien ik inmiddels in een zeldzame schoonmaakflow zat, besloot ik gelijk de badkamer aan te pakken. Met als hoogtepunt, de badkuip. Net als dweilen, een rotklus. Niet dat de allesreiniger van Seepje schoonmaken nu leuk maakt, het ruikt wel heerlijk fris en het maakt goed schoon. Ik vind het ook wel erg fijn dat de geur niet heel sterk en overheersend is. Geen niesbuien omdat ik heb schoongemaakt en de geur prikkelt in mijn neus.

De wasmachine staat nooit stil

Naast de allesreiniger kregen we ook het wasmiddel voor de bonte was om te testen. Seepje_vloeibaar wasmiddelIk ben hier wat minder enthousiast over de geur. Versgeperste lentegeur, maar het ruikt niet naar pasgemaaid gras of hyacinten. Dat is mijn associatie met lente, maar aangezien ik er meestal ook nog een klein beetje wasverzachter bij gooi voor de geur vind ik het prima. Ook hier is de geur niet zwaar en overheersend. Ik vind het namelijk nooit zo fijn als ik de geur van het wasmiddel van een ander ruik als ik hem/haar een hand geef. Voor mij is dat net zoiets als teveel parfum. Mijn neus vind dat niet fijn en gaat er ook nog eens van niezen. Maar het belangrijkst: het wast prima schoon. De kleren van de kinderen lekker vies van het graven in de enorme zandbak die we dus voor de deur hadden en vies van het spelen op de stenen die opgestapeld stonden werden ook heerlijk schoon.

Recyclen

Ik ben fan! En niet alleen vanwege de schoonmaakkwaliteiten, maar ook vanwege de verpakkingen. Mooi vormgegeven in de vorm van een groot blok zeep. En belangrijker, de flessen zijn gemaakt van hergebruikte plastic melkflessen en het etiket van het afval van suikerriet teelt. Dus niet alleen de inhoud, maar ook de buitenkant is verantwoord.
En natuurlijk kan het etiket weer bij het oud papier, of zou het ook in de groen bak mogen?
De fles kan natuurlijk weer bij het plastic, kunnen ze er weer nieuwe flessen van maken.

Als deze flessen nodig zijn, ga ik eens kijken bij de AH hier in het dorp welke zij allemaal hebben staan, want dit zijn wel hele fijne en verantwoorde producten om die rotklussen in huis te doen!

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 24 Apr 2017

Seepje, waar las ik er eerder over? Nog steeds heb ik er niet naar gezocht. Nog steeds heb ik het niet gebruikt. Bij de blauwe super, daar woon ik vlakbij. Dat maakt mijn luie en vergeetachtige natuur dan weer makkelijker. Schone en opgeruimde groet,

Marijke
Door

Marijke

op 24 Apr 2017

Snel kopen! Ik ben er echt blij mee! Vooral om al die chemische zooi eruit te gooien. Hoewel ik sommige daarvan toch nog niet wil missen..... beetje tegenstrijdig...

Nathalie
Door

Nathalie

op 25 Apr 2017

Ik zou het alleen al kopen om de verpakking hihi. Ik ben benieuwd naar de prijzen van de producten.

Reactie plaatsen