19 september 2016 
1 min. leestijd

Word jij wakker van brand?

Zomaar een doordeweekse avond. Wij gaan op tijd naar bed, want de volgende ochtend gaat vroeg de wekker. Zelf ben ik niet lekker, een verkoudheid bezorgt me een benauwd gevoel, en hoofdpijn. Maar inslapen gaat verrassend goed.

Maar dan zitten we opeens allebei recht op in bed.

Brand!!

Het is inmiddels half 2. En vlak voor onze deur is het een enorme herrie. Harde stemmen, deuren die open en dicht gaan en iets van een auto die piept. In 1 stap is manlief bij het raam. Ik doe er iets langer over, maar stap wel uit bed, omdat manlief niet antwoord op de vraag wat er aan de hand is. Vlak voor onze deur staat een brandweerwagen! Een WAT????
Ja een brandweerwagen. En hij vertrekt. Klaarwakker springen we weer in bed, immers hij rijdt rustig weg, dus het gevaar is geweken. Telefoon erbij en zoeken. Op p2000 vind ik inderdaad een melding van een buitenbrand. Hier in de straat.
Word jij wakker van brand_brandweer
Jeetje dat is wel even schrikken. Wij worden pas wakker als de brand al geblust is. We hebben die enorme wagen niet eens de straat in horen komen. En gezien de herrie die het gaf bij het wegrijden, is dat toch gek? Manlief schrikt nog erger. Met een verkouden neus rook ik niets. Maar hij heeft dus wel wat geroken, maar werd er niet echt wakker van. De rest van de nacht kwam er weinig van slapen, we hebben heerlijk liggen draaien.

Rookmelders

Gelukkig weet ik dat wij goede rookmelders hebben hangen, en dat we daar wel wakker van worden midden in de nacht. Want dat maakt echt nog veel meer herrie dan een brandweerwagen. Ik kan je dat met zekerheid vertellen na een vals alarm een paar maanden geleden.
Word jij wakker van brand_brandmelder

Er was geen brand, maar toch loeide de brandmelder om een uur of 3 in de nacht. Alleen T sliep er doorheen. Na het controleren van alle kamers, konden we de slaap ook niet meer echt vatten. Navraag bij de fabrikant leverde ons het antwoord op, dat het oog waarschijnlijk stoffig was. Dus even goed schoonmaken met de stofzuiger en het probleem is weer opgelost.

Maar gelukkig, liever zo dan dat we op de voorpagina van de krant komen met een kop als: “Gezin omgekomen door brand”

Wat hebben jullie aan brandpreventie gedaan?

Yvonne
Door

Yvonne

op 19 Sep 2016

Oh bah! De gedachte aan brand maken mr wel bang. Wij hebben rookmelders op elke verdieping. Ik wist niet dat je die even moest stofzuigen. Dank je voor de tip.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 19 Sep 2016

Twee rookmelders en een verstopte blusdeken heb ik in huis. Toevallig werd ik vannacht wakker van de brandweer. Iets in een winkelcentrum verderop ...... Vriendelijke groet,

Marijke
Door

Marijke

op 19 Sep 2016

Dat is inderdaad toevallig

BellamyzBlogzThingz
Door

BellamyzBlogzThingz

op 19 Sep 2016

Gelukkig is alles goed afgelopen! En beterschap! Liefs, Miss B.?

Marijke
Door

Marijke

op 19 Sep 2016

Thanks!

BellamyzBlogzThingz
Door

BellamyzBlogzThingz

op 19 Sep 2016

Your Welcome Dear! ?

Karen
Door

Karen

op 19 Sep 2016

Wat fijn dat het goed is afgelopen. Het is ook mijn nachtmerrie. Goede reminder, deze blog. Eens even naar brandmelders gaan kijken!

Marijke
Door

Marijke

op 19 Sep 2016

Ja dat vonden wij ook. Wel spannende gewaarwording....

Birgit
Door

Birgit

op 19 Sep 2016

Wat een enge gedachte zeg! Wij hebben ook rookmelders en die werken inderdaad perfect, maar moet je nagaan dat het zo dichtbij is en je niks ruikt en hoort... Gelukkig is het goed afgelopen.

Marijke
Door

Marijke

op 19 Sep 2016

Ja dat was inderdaad even schrikken

Cindy - levenalsmama.nl
Door

Cindy - levenalsmama.nl

op 19 Sep 2016

Oh bah, ik vind dat ook altijd maar een enge gedachten. Wij hebben ook een brandmelder boven hangen, die zal ons als het goed is ook wel op tijd wekken...

Marijke
Door

Marijke

op 19 Sep 2016

Ja eng he! Hopelijk heb je ze nooit nodig

Reactie plaatsen