Priveleven
Marijke Mulder- de Leur
Priveleven
09/19/2016
1 min
12

Word jij wakker van brand?

09/19/2016
1 min
12

Zomaar een doordeweekse avond. Wij gaan op tijd naar bed, want de volgende ochtend gaat vroeg de wekker. Zelf ben ik niet lekker, een verkoudheid bezorgt me een benauwd gevoel, en hoofdpijn. Maar inslapen gaat verrassend goed.

Maar dan zitten we opeens allebei recht op in bed.

Brand!!

Het is inmiddels half 2. En vlak voor onze deur is het een enorme herrie. Harde stemmen, deuren die open en dicht gaan en iets van een auto die piept. In 1 stap is manlief bij het raam. Ik doe er iets langer over, maar stap wel uit bed, omdat manlief niet antwoord op de vraag wat er aan de hand is. Vlak voor onze deur staat een brandweerwagen! Een WAT????
Ja een brandweerwagen. En hij vertrekt. Klaarwakker springen we weer in bed, immers hij rijdt rustig weg, dus het gevaar is geweken. Telefoon erbij en zoeken. Op p2000 vind ik inderdaad een melding van een buitenbrand. Hier in de straat.
Word jij wakker van brand_brandweer
Jeetje dat is wel even schrikken. Wij worden pas wakker als de brand al geblust is. We hebben die enorme wagen niet eens de straat in horen komen. En gezien de herrie die het gaf bij het wegrijden, is dat toch gek? Manlief schrikt nog erger. Met een verkouden neus rook ik niets. Maar hij heeft dus wel wat geroken, maar werd er niet echt wakker van. De rest van de nacht kwam er weinig van slapen, we hebben heerlijk liggen draaien.

Rookmelders

Gelukkig weet ik dat wij goede rookmelders hebben hangen, en dat we daar wel wakker van worden midden in de nacht. Want dat maakt echt nog veel meer herrie dan een brandweerwagen. Ik kan je dat met zekerheid vertellen na een vals alarm een paar maanden geleden.
Word jij wakker van brand_brandmelder

Er was geen brand, maar toch loeide de brandmelder om een uur of 3 in de nacht. Alleen T sliep er doorheen. Na het controleren van alle kamers, konden we de slaap ook niet meer echt vatten. Navraag bij de fabrikant leverde ons het antwoord op, dat het oog waarschijnlijk stoffig was. Dus even goed schoonmaken met de stofzuiger en het probleem is weer opgelost.

Maar gelukkig, liever zo dan dat we op de voorpagina van de krant komen met een kop als: “Gezin omgekomen door brand”

Wat hebben jullie aan brandpreventie gedaan?

Reacties
Categorieën