26 januari 2017 
in Review
2 min. leestijd

Rijst van Tilda + winactie (gesloten)

Rijst! Daar maken we de kinderen niet blij mee. Toch eten wij het regelmatig. Het smaakt heerlijk bij verschillende curry’s en stiekem vinden wij het lekkerder dan aardappels. Maar goed we moeten af en toe afwisselen dus en op zoek naar ideeën die iedereen aan tafel waardeert. Het eet een stuk gezelliger als iedereen de maaltijd enigszins waardeert.

Ik werd dan ook helemaal blij toen ik een pakket rijst opgestuurd kreeg van Tilda. Verschillende soorten basmati rijst. Zo kunnen we vast wel iets vinden dat iedereen lekker vindt.

Als ik zelf rijst koop, buk ik meestal direct om de grootste zakken rijst van de onderste plank te pakken. En dan bij voorkeur de zilvervliesrijst. Maar nu mocht ik de rijst van Tilda proberen. Op de foto hieronder, mijn favoriete smaak uit de portieverpakkingen en de handige gezinsverpakking. tilda_rijst

Nieuw recept

De eerste keer dat de rijst uit de kast kwam had ik zitten zoeken op internet naar een recept met paksoi. Ik had nog een beetje paksoi liggen en dat moest op. Ik vond een oosters gerecht, waar de rijst perfect bij paste.
rijst-met-gehaktballetjes-en-paksoi
Geroerbakte paksoi met ketjap en knoflook, gehaktballetjes en pindasaus. Ik koos hiervoor twee portiezakjes van de rijst uit. De coconut chili en brown basmati. Bewust twee minder neutrale smaken, omdat ik dacht dat die er goed bij zouden passen.

Ondanks dat de paksoi niet in de smaak viel bij ons allen, was de rijst heerlijk. En door de smaak een goede aanvulling. En lekker snel klaar. De gehaktballen waren van tartaar en dus snel klaar, net als de paksoi die ook snel gaar was in de wok. Even de rijst 2 minuten in de magnetron en in no-time had ik een maaltijd op tafel.

Handig met restjesdag

Deze zakjes van Tilda zijn ook echt ideaal als je een klein beetje rijst nodig hebt. Zo hadden we van de week restjesdag. Alleen bij de pompoen met stoofvlees moest nog rijst, aardappels of wat anders worden toegevoegd. Ook hier geldt weer, lekker makkelijk en snel een portie rijst op tafel. Deze keer koos ik voor de naturel variant, vanwege de smaak van de pompoen met stoofvlees.
rijst-met-pompoen

Nu ligt er nog 1 zakje in de kast te wachten op de volgende restjesdag, of als iemand apart moet/wil eten.
Je kunt de basmati rijst van Tilda ook zelf bereiden, want er is ook een fijne 500 gram verpakking.

Winactie

En ik vind deze zakjes echt super handig om in huis te hebben, snel klaar, lekkere rijst en een handige portieverpakking. Ideaal voor een druk huishouden.
Wil jij ook zo’n lekker pakket met rijst winnen. Kun je ook proeven welke smaak jouw het lekkerste lijkt. En heb je altijd een snelle maaltijd in huis. Dan hoef je alleen maar een reactie achter te laten onder dit blog, of op Facebook.
Onze Facebookpagina liken, is handig, want daar maken we altijd de winnaar bekend, dus dan ben je snel op de hoogte!

Je kunt meedoen tot 3 februari, daarna maken wij de winnaar bekend!
De winnaar is bekend: https://youtu.be/6qNTLJ_RYog

En een tweede winnares:

Wat is jouw favoriete rijst?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Marcia Kan
Door

Marcia Kan

op 26 Jan 2017

Wat een herkenbaar stuk! Onze dames halen ook hun neus op bij een rijstmaaltijd. Daardoor eten we het minder vaak dan ik zou willen. Wie weet is rijst van Tilda DE oplossing!

Gera
Door

Gera

op 27 Jan 2017

Leuk ik doe graag mee. Onze favoriete rijst? Telt bloemkoolrijst ook mee :)?

Marijke
Door

Marijke

op 27 Jan 2017

Haha ja hoor. Ik moet dat nog een keer proberen. Net als pizzabodem van bloemkool.

Iris
Door

Iris

op 31 Jan 2017

Lekker hoor, ik doe graag mee. Mijn favoriete rijstrecept is sperziebonen met gefruitte uitjes, knoflook, tomatenpuree en salami, dat is erg lekker met zilvervliesrijst erbij

karin
Door

karin

op 31 Jan 2017

gelukkig eten mijn dochters ook graag rijst, net als ik! Ik ken de rijst van Tilda nog niet, maar ik ben heel benieuwd! ik hou mijn vingers gekruist :-)

Charlotte
Door

Charlotte

op 31 Jan 2017

Ik hou van zilvervliesrijst bij mijn wortelcurry met banaan en rozijnen. Serveer het graag voor mijzelf en de mijne. Makkelijk te maken, echt heerlijk oh zo fijn. Maar daar kan Tilda rijst als aanvulling v.d. maaltijd natuurlijk ook bij zijn?!!! Dus doe ik graag met deze wedstrijd mee. Als ik geluk heb juich ik Hoera en Yay :D

Joycevdv
Door

Joycevdv

op 02 Feb 2017

Leuk! ik probeer graag nieuwe dingen uit. Ik ben alleen thuis dus portieverpakkingen zijn ideaal! Beetje gezond eten is nooit verkeerd. Rijst is gemakkelijk te combineren dus ik doe graag mee.

ltil
Door

ltil

op 02 Feb 2017

Leuk! Ik loot graag mee :) ik ben gek op rijst en eet t vaak, vind meerdere soorten lekker. Zou leuk zijn deze eens uit te kunnen proberen!

Reactie plaatsen