24 oktober 2015 
3 min. leestijd

3 gerechten met 1 pompoen

Je las al dat Hanneke pompoentaart had gemaakt. Pompoen is echt een groente van het seizoen. Dus ook ik ging aan de slag met pompoen. Mijn flespompoen was echter zo groot dat ik wel 3x pompoen kon eten in 1 week. Je snapt dat wij wel weer even klaar zijn met pompoen, ook al waren het drie hele verschillende recepten. Maar omdat jullie misschien ook wel eens iets anders willen eten dan pompoensoep, hier de inspiratie voor 3 andere gerechten met pompoen.

Nadat we, T en ik, weer hadden genoten van een ochtendje in de moestuin, namen we een hele grote flespompoen mee naar huis. Dus direct ons favoriete gerecht met pompoen op het menu gezet. Ik had al het vermoeden dat we meer dan genoeg pompoen zouden hebben om later nog een keer pompoen te kunnen eten. En pompoen kun je prima wat langer bewaren, maar om zeker te zijn zette ik gewoon 2x pompoen op het menu.

Pompoen met stoofvlees

Vorig jaar ontdekte ik voor het eerst de stoofvlees met pompoen. Ook omdat ik een pompoen had uit de moestuin en eens iets anders wilde proberen dan pompoensoep. Ik vind het een erg goede combinatie en ook hier in huis, wordt het gerecht goed ontvangen. Ik schreef het recept vorig jaar al eens uit. Maar ik zou zeggen, klik door en probeer het zelf ook eens. Er zijn voorlopig nog genoeg pompoenen te krijgen.pompoen met stoofvlees

Pompoenkoekjes

In het kookboek “Lekker opscheppen” had ik al een recept zien staan voor pompoenkoekjes. Een recept dat A dus ook makkelijk zou kunnen maken. Bloem, eieren en geraspte pompoen en dan lekker bakken in de pan. Het raspen van de pompoen vond ik zelf al best pittig. Dus ik snap dat A was afgehaakt. Zwaar hoor. Pompoen die nog rauw is, is een hele stevige vrucht/groente. Het raspt daardoor wel goed, maar ook zwaar. Misschien hier toch eens een goede keukenmachine op de verlanglijst zetten die ook kan raspen.
We aten de pompoenkoekjes in de kindervariant, maar lekkerder is het om de lijst met ingrediënten uit te breiden met feta en bosuitjes. Dit staat ook aangegeven in de Grote mensen tip in het boek. Zonder vonden manlief en ik ze vrij flauw. Maar A vond ze erg lekker. T besloot deze keer maar niets te proeven. 1 dag pompoen was voor hem genoeg.pompoenkoekjes
Wil je ze ook eens maken? Dat kan natuurlijk, je kunt het kookboek altijd even bij me komen lenen, of zoek hem op in de winkel. Dat is zeker de moeite waard. Meer info over het boek? Check de recensie.

Pastasaus

En nog steeds was de pompoen niet op. Ik beloofde nog op zoek te gaan naar een ander recept met pompoen. Zo kwam ik die dag al direct een recept voor pastasaus met pompoen tegen. Met nog precies genoeg pompoen en pasta op het menu besloot ik dit ook te maken. Makkelijk recept, alle ingrediënten in huis. En in plaats van een voor ons normale rode pastasaus stond en dus een geel/oranje variant op het menu.
Al tijdens het koken werd er hier in huis niet positief gereageerd. Jammer, want de andere pompoen gerechten smaakten toch ook goed. En deze beloofde met de koriander ook erg smaakvol te worden.Pastasaus pompoen
En ja, ik vond de saus lekker, maar ik was de enige. En dat is echt vanaf het koken totdat de laatste restjes verdwenen waren slechts een keer of 500 gezegd. Beetje jammer, maar dit gerecht komt hier dus niet meer op tafel.
Maar als je van koriander en pompoen houdt, zeg ik, toch proberen!

Na een week 3x pompoen te hebben gegeten, is de pompoen nu echt helemaal op. Op naar de volgende pompoen!

Wat maak jij graag met pompoen?

elsbs
Door

elsbs

op 25 Oct 2015

Ik hen hier ook nog een halve liggen, vorige week pompoensoep gemaakt voor het eerst

Marijke
Door

Marijke

op 25 Oct 2015

O pompoensoep is ook lekker! Al een idee wat je met de rest gaat doen?

elsbs
Door

elsbs

op 25 Oct 2015

Nee nog geen flauw idee haha

Inge
Door

Inge

op 26 Oct 2015

Oh dat ziet er goed uit zeg! Wij maken hier steeds dezelfde (heerlijke) pompoensoep met feta en munt, maar ik wil ook wel eens wat anders. Ga je recept met stoofvlees denk ik zeker eens uitproberen!

Marijke
Door

Marijke

op 26 Oct 2015

Oh soep met munt, dat klinkt ook als een lekkere combinatie. Die ga ik dan een keer proberen.

Boodschappen oktober. Hoeveel gaven wij uit? | Mama's met thee
Door

Boodschappen oktober. Hoeveel gaven wij uit? | Mama's met thee

op 02 Nov 2015

[…] de moestuin heeft flink geholpen. Met 1 pompoen, kon ik 3x groente op het menu zetten. En natuurlijk nam ik ook af en toe nog wel wat anders mee. […]

Reactie plaatsen