15 augustus 2016 
3 min. leestijd

Vakantieklus met de kinderen

Elk jaar in de zomervakantie staat dit ook op het programma. Het opruimen van de kamers van de kinderen. En dan niet gewoon opruimen, nee we keren de kamer ondersteboven en sorteren alles goed uit. Wat kan er weg en wat kan er blijven. Een klus die makkelijk een dag in beslag neemt, per kamer bedoel ik dan…

Dat klinkt dus alsof we de rest van het jaar niet opruimen. Dat het zo’n rommel is dat we een dag bezig zijn met opruimen. Nou dat valt ook best mee hoor. Maar als de kinderen helpen, dan gaat het nu eenmaal langzamer, en ten tweede als je elk dingetje beoordeelt kost het ook gewoon veel tijd.

Kamer voor kamer…

Dit jaar begonnen we met de kamer van A. Een wat regenachtige vakantiedag, dus perfect. De makkelijke spullen eerst. Bak met lego, hoefde alleen aangevuld te worden met de lego die ze voor haar verjaardag had gekregen. Alles past er gelukkig nog steeds gebouwd in. Daarna de andere bakken. De bak met verkleedkleren kost meer tijd. De meeste dingen passen niet meer. En kunnen dus weg. Afscheid van het oude regenboogjurkje van K3. Hmm toch jammer. Het MegaMindy pak is ook echt te klein. Verder mogen ook alle stafjes en prinsessenkroontjes de bak verlaten. Blijven alleen 2 spaanse jurken over. Maar dat zijn ook niet echt verkleedjurken.

Na de bak met speelgoedprullen is er zelfs een lege bak over. Mooi dan kan die straks weer gevuld worden met al die knuffels die er verzameld zijn. Die mogen echt niet weg, maar kunnen ook niet los door de kamer blijven slingeren.Opruimklus met kinderen

Haar bureau levert een flinke stapel oud papier op. En de vuilniszak wordt ook goed gevuld met allerlei andere knutsels die helaas niet voor eeuwig kunnen blijven. Ja zeg, anders belandt ze op 12 jarige leeftijd al in dat programma van RTL4. Dat wil mama graag voorkomen.

Achter haar bed, maken we een hoek vrij. Ze kreeg een leuk bankje van een verhuizende buurvrouw. Die past daar perfect. De kussens erbij en haar chillhoekje is weer opgeruimd en een stuk leuker geworden.Opruimklus met kinderen

Zo in 300 woorden geschreven, kun je je bijna niet voorstellen dat we hier bijna een dag mee kwijt waren. Maar stel je even het volgende voor.
Steentje, wel of niet bewaren…… ach doe maar weg. Nee dit steentje moet blijven. Die is geld waard, kijk maar er zitten diamantjes in. Nee dat ringetje wil ik houden, dat armbandje, ja die mag weg. O nee, toch niet. Ligt hij al in de zak? Hmm ik zie hem niet, en hoppa de zak wordt omgekeerd.

Kamer 2

De volgende week is de kamer van T aan de beurt.
Ook een grote opruiming, maar toch anders. Er liggen in zijn kast nog luiers. En die heeft hij gelukkig niet meer nodig. En oh,oh, wat bewaart een mens toch veel in 3,5 jaar. Dus die commode en kast mochten eens goed uitgemest worden. Naast luiers gingen er nog bonnetjes van niet gebruikte aanbiedingen weg, de spullen van de kinderwagen even goed bij elkaar gelegd. Immers die gaat zeer binnenkort ook de deur uit. Zo vaak wordt hij niet meer gebruikt.
En direct een mooi moment om te kijken welke babyspullen er nog meer in de kast stonden, die zijn blijven staan omdat ze niet in de weg stonden.Opruimklus met kinderen

Een heerlijke klus dus ook.
En beide kamers zijn weer tip top. En natuurlijk hielpen ze beiden fantastisch mee. Echt een klus om samen met de kinderen te doen.
Hé, check, die stond ook op de lijst van de #mamachallenge2016.

Hoe anderen die invulden? Janske maakte de Duplo schoon, Priscilla ging ook samen aan de slag in het huishouden en Lodi deeed gezellig samen de afwas.

Hoe helpen jullie kinderen in huis?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 15 Aug 2016

Leuk!Vrolijke vakantiegroet,

Bianca
Door

Bianca

op 15 Aug 2016

Heerlijk hoor! ,ik hou zo van het gevoel na opruimen ! Helaas ontbreekt de tijd of zin vaak. Sanne d'r kamer wordt regelmatig doorgespit gelukkig ? Sanne houdt zich aanbevolen voor verkleedspullen mocht je er nog geen bestemming voor hebben.

Terugblik vakantie 2016 – Mama's met thee
Door

Terugblik vakantie 2016 – Mama's met thee

op 02 Sep 2016

[…] was gelijk een leuke activiteit in de buitenlucht. Op een wat mindere dag gingen we de slaapkamers opruimen. Natuurlijk deden we de opdracht gepikt van pinterest en om ons voor te bereiden op het nieuwe […]

Reactie plaatsen